Kolači od kokosa koji se ne peku: 5 apsolutnih hitova na blagdanskom stolu

Kolači od kokosa koji se ne peku

Iako nas kokos asocira na tropske krajeve, kod nas se udomačio kao dio blagdanskih kolača. Kokosove mrvice podsjećaju na snijeg pa su kolači od kokosa dio božićne rapsodije za nepce.

Još je bolje ako ne moramo paliti pećnicu. Kolači od kokosa koji se ne peku jednostavni su za napraviti, a treba vam mali broj sastojaka.

Kolači od kokosa koji se ne peku – recepti

U nastavku se nalaze recepti.

Brzi kokos kolač
FOTO: Shutterstock

Brzi kokos kolač

Datulje za slatkoću, orašasti plodovi za hrskavost i kokos kao završni pečat – spoj nutritivno bogatih sastojaka u kolač koji nosi i bogatstvo okusa, bez viška običnog šećera i zasićenih masti.

Sastojci:
Priprema
  1. Datulje namočite u mlaku vodu na 10 minuta, a potom ih ocijedite.
  2. Potom, sve sastojke stavite u blender i blendajte do glatke smjese.
  3. Oblikujte kuglice ili željeni oblik, stavite na papir i ohladite na sat vremena.
Kolač s kokosom i pudingom
FOTO: Shutterstock

Kolač s kokosom i pudingom

Za kremastu varijantu dodajte puding, a možete skuhati svoj ili dodati gotov proteinski puding željenog okusa.

Kolač se sastoji od tri dijela – podloge, kreme i ukrasa.
Sastojci za podlogu:
Sastojci za kremu:
Sastojci za dekoraciju:
Priprema
  1. Datulje namočite u mlaku vodu na 10 minuta, a potom ih ocijedite.
  2. Potom, u blenderu izblendajte datulje, bademe i kokos.
  3. Utisnite podlogu u kalup promjera 20 x 20 cm obložen papirom i ostavite je u hladnjaku.
  4. Pripremite kremu tako da u loncu zagrijete kokosov napitak, a zatim umiješajte puding i kokosov šećer te kuhajte kratko dok se smjesa ne zgusne.
  5. Maknite s vatre i umiješajte kokosovo ulje i kokos.
  6. Izvadite podlogu iz hladnjaka i prelijte preko kremu.
  7. Poravnajte površinu i vratite kolač u hladnjak na 2 – 3 sata.
  8. Posipajte ga kokosom i tamnom čokoladom.
Brzi kolač od kokosa i čokolade
FOTO: Shutterstock

Brzi kolač od kokosa i čokolade

Kad su u pitanju kolači od kokosa koji se ne peku, spoj kokosa i čokolade je jedan od najomiljenijih pa će nekima upravo ovo biti najbolji kolač od kokosa.

To su prepoznali i poznati brendovi slatkiša, iako postoje i oni koji ne vole ništa s kokosom. Pa, kokos ili obožavamo ili ga uopće ne volimo.

Sastojci za podlogu:
  • 100 g datulja bez koštica
  • 50 g oraha
  • 50 g mljevenog kokosa.
Sastojci za kremu:
Priprema
  1. Datulje namočite u mlaku vodu na 10 minuta, a potom ih ocijedite.
  2. Potom, u blenderu u glatku smjesu izblendajte datulje, orahe i kokos.
  3. Utisnite podlogu u kalup promjera 20 x 20 cm obložen papirom i ostavite je u hladnjaku.
  4. Na laganoj vatri otopite čokoladu s kokosovim uljem i biljnim napitkom uz miješanje.
  5. Maknite s vatre te umiješajte kokos i zobene pahuljice.
  6. Izvadite podlogu i prelijte preko kremu te poravnajte.
  7. Vratite kolač u hladnjak na 2 – 3 sata.
Kolač s kokosom i čokoladom
FOTO: Shutterstock

Kolač s kokosom i čokoladom

Svi volimo duplu čokoladu, pa evo i duplog recepta za kolač od kokosa i čokolade. Ovoga puta nudimo recept u klasičnoj verziji jer slobodno uživamo i u takvoj recepturi.

Sastojci za podlogu:
  • 200 g mljevenog keksa
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 50 g mljevenog kokosa.
Sastojci za kremu:
Priprema
  1. Kekse usitnite u blenderu ili valjkom, a potom ih pomiješajte s maslacem i kokosom te utisnite u kalup promjera 20 x 20 cm.
  2. Potom, na laganoj vatri otopite čokoladu s mlijekom i maslacem, dodajte šećer i pomiješajte.
  3. Prelijte kremu preko podloge, posipajte po želji kokos mrvicama i stavite kolač u hladnjak na dva sata.
najbolji kolač od kokosa
FOTO: Shutterstock

Kolač od kokosa, bijele čokolade i malina

Za malo luksuzniji prizvuk i okus kombiniramo tri neodoljiva sastojka koji stvaraju zazubice već na samo čitanje podnaslova. Evo i recept.

Sastojci za podlogu:
Sastojci za kremu:
Sastojci za nadjev:
  • 100 g svježih ili smrznutih malina.
Priprema
  1. U blenderu usitnite datulje koje ste prethodno potopili na 10 minuta u vodu i ocijedili.
  2. Dodajte ulje i kokos te sjedinite smjesu.
  3. Utisnite podlogu u kalup obložen papirom i stavite u hladnjak.
  4. Na laganoj vatri otopite bijelu čokoladu s biljnim napitkom.
  5. Potom maknite s vatre te umiješajte krem sir i med.
  6. Izlijte smjesu preko ohlađene podloge, po vrhu rasporedite maline, poravnajte te stavite u hladnjak na 2 – 3 sata.
  7. Prije posluživanja po želji posipajte bijelom čokoladom i kokosom.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu