Za jak libido i zdrav seksualni život: Ove 3 ayurvedske biljke jačaju potenciju kod žena i muškaraca

Ayurvedske biljke za povećanje libida

Gubitak seksualnog nagona je česta posljedica današnjeg užurbanog načina života. Prema znanstvenim istraživanjima, razina stresa koja uzrokuje kronični umor, neravnotežu hormona i gubitak potencije postala je uobičajeni problem koji je naročito izražen kod žena.

Oslabljen seksualni nagon ili pad libida utječe na mentalno i emotivno stanje, a može ukazivati i na moguće zdravstvene probleme. Osoba često gubi samopouzdanje, osjeća se krivom, depresivnom i povlači se u sebe, što dalje nepovoljno djeluje na vezu ili brak.

Tri ayurvedske biljke za povećanje libida

U prirodi već tisućama godina postoje biljke koje su i znanstveno dokazale svoju učinkovitost u zdravlju intimnog života. Ayurveda preporučuje korištenje određenih tradicionalnih biljaka koje vrlo blagotvorno djeluju na jačanje potencije kod muškaraca i žena te njihovo seksualno zadovoljstvo.

Upoznajte se s ovim ayurvedskim biljkama kako biste ponovno pobudili uspavanu strast i obogatili svoj intimni život.

Ashwagandha
FOTO: Shutterstock

1. Ashwagandha

U drevnim tekstovima ayurvede i Kama Sutre spominje se biljka ashwagandha kao najsnažniji stimulans i afrodizijak koji poboljšava seksualni život muškaraca.

Ashwagandha se preporučuuje muškarcima koji se suočavaju s problemima poput gubitka libida i erektilne disfunkcije. Dokazano je da ashwagandha značajno podiže razinu testosterona i revitalizira prirodnu ravnotežu spolnih hormona u muškaraca.

Ova najpoznatija ayurvedska biljka pomaže u smanjenju razine stresa u tijelu te time poboljšava kvalitetu i broj spermija. Također je pokazala odlične rezultate u buđenju ženske seksualne energije.

Potrebno je duže vrijeme da prirodni, biljni sastojci sinergijski djeluju s našim tijelom prije nego što osjetimo bilo kakvu korist.

Konzumiranje 1 – 2 čajne žličice ashwagandhe dnevno tijekom osam tjedana može značajno poboljšati libido, izdržljivost i seksualno zadovoljstvo.

Više pročitajte u članku “Ashwagandha (ašvaganda) – ljekovita svojstva i upotreba“.

Shatavari
FOTO: Shutterstock

2. Shatavari

U ayurvedskim je tekstovima shatavari biljka koja je iznimno blagotvorna za žene svih dobi. Poznata je po tome što ima pomlađujući učinak na ženske reproduktivne organe, osnažuje ženski libido te djeluje kao vrhunski tonik za plodnost.

Iako je korisna i za muškarce, naročito povoljno djeluje u liječenju ženskih hormonalnih poremećaja. Hrani i njeguje maternicu, potiče proizvodnju zdravih jajnih stanica te održava prirodnu ravnotežu ženskih hormona. Smanjuje simptome perimenopauze, a u menopauzi nadomještava hormone.

Shatavari spada u snažne afrodizijake jer stimulira spolnu želju u žena i muškaraca te poboljšava mogućnost začeća. Blagotvorno djeluje na cjelokupno zdravlje organizma te pomaže u borbi protiv stresa.

Koristite je kroz duži vremenski period kao napitak s mlijekom ili u obliku čaja, 1 – 2 puta dnevno.

Više pročitajte u članku “Šatavari (shatavari) – upotreba, sastav, cijena i gdje kupiti?“.

Šafran
FOTO: Shutterstock

3. Šafran

Šafran je luksuzni začin koji se stoljećima koristi u kulinarstvu, ali i u prirodnom liječenju. Poznat je afrodizijak koji poboljšava seksualne disfunkcije kod žena, ali i kod muškaraca. Kod muškaraca poboljšava erektilnu funkciju, a kod žena budi seksualnu želju.

Znanstveni su eksperimenti također pokazali da šafran može povećati pokretljivost sperme, što pospješuje plodnost u muškaraca i produžuje njihovu vitalnost.

Pročitajte više članaka o ayurvedi.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Saznajte više o libidu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.80 / 5   5

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu