3 ayurvedske biljke za jak libido i zdrav seksualni život

Ayurvedske biljke za jak libido

Gubitak seksualnog nagona je česta posljedica današnjeg užurbanog načina života.

Prema znanstvenim istraživanjima, razina stresa koja uzrokuje kronični umor, neravnotežu hormona i gubitak potencije postala je uobičajeni problem koji je naročito izražen kod žena.

Oslabljen seksualni nagon ili pad libida utječe na mentalno i emotivno stanje te također može ukazivati na moguće zdravstvene probleme. Osoba često gubi samopouzdanje, osjeća se krivom, depresivnom i povlači se u sebe, što dalje nepovoljno djeluje na vezu ili brak.

U prirodi već tisućama godina postoje biljke koje su i znanstveno dokazale svoju učinkovitost u zdravlju intimnog života.

Ayurveda preporučuje korištenje određenih tradicionalnih biljaka koje vrlo blagotvorno djeluju na jačanje potencije kod muškaraca i žena te njihovo seksualno zadovoljstvo.

Upoznajte se s ovim ayurvedskim biljkama kako bi ponovno pobudili uspavanu strast i obogatili svoj intiman život.

Ashwagandha
FOTO: Shutterstock

3 ayurvedske biljke za povećanje libida

Ashwagandha

U drevnim tekstovima ayurvede i Kama Sutre spominje se biljka ashwagandha kao najsnažniji stimulans i afrodizijak koji poboljšava seksualni život muškaraca.

Ashwagandha se preporučuje za muškarce koji se suočavaju s problemima poput gubitka libida i erektilne disfunkcije. Dokazano je da ashwagandha značajno podiže razinu testosterona i revitalizira prirodnu ravnotežu spolnih hormona u muškaraca.

Ova najpoznatija ayurvedska biljka pomaže u smanjenju razine stresa u tijelu te time poboljšava kvalitetu i broj spermija. Također je pokazala odlične rezultate u buđenju ženske seksualne energije.

Potrebno je duže vrijeme da prirodni, biljni sastojci sinergijski djeluju s našim tijelom prije nego što osjetimo bilo kakvu korist.

Konzumiranje 1 – 2 čajne žličice ashwagandhe dnevno tijekom 8 tjedana može značajno poboljšati libido, izdržljivost i seksualno zadovoljstvo.

Više o ashwagandhi pročitajte u članku “Ashwagandha (ašvaganda) – ljekovita svojstva i upotreba“.

Shatavari
FOTO: Shutterstock

Shatavari

U ayurvedskim tekstovima shatavari je biljka koja je iznimno blagotvorna za žene svih dobi.

Poznata je po tome što ima pomlađujući učinak na ženske reproduktivne organe, osnažuje ženski libido te djeluje kao vrhunski tonik za plodnost.

Iako je korisna i za muškarce, naročito povoljno djeluje u liječenju ženskih hormonalnih poremećaja. Hrani i njeguje maternicu, potiče proizvodnju zdravih jajnih stanica te održava prirodnu ravnotežu ženskih hormona.

Smanjuje simptome perimenopauze, a u menopauzi nadomještava hormone.

Shatavari spada u snažne afrodizijake jer stimulira spolnu želju u žena i muškaraca te poboljšava mogućnost začeća. Blagotvorno djeluje na cjelokupno zdravlje organizma te pomaže u borbi protiv stresa.

Koristite je kroz duži vremenski period kao napitak s mlijekom ili u obliku čaja, 1 – 2 x dnevno.

Više o biljci shatavari pročitajte u članku “Šatavari (shatavari) – upotreba, sastav, cijena i gdje kupiti?”.

Šafran
FOTO: Shutterstock

Šafran

Šafran je luksuzni začin koji se stoljećima koristi ne samo u kulinarstvu, nego i u prirodnom liječenju. Poznat je afrodizijak koji poboljšava seksualne disfunkcije ne samo kod žena, već i kod muškaraca. Kod muškaraca poboljšava erektilnu funkciju, a kod žena budi seksualnu želju.

Znanstveni eksperimenti također su pokazali da šafran može povećati pokretljivost sperme što pospješuje plodnost u muškaraca i produžuje njihovu vitalnost.

Pročitajte više članaka o ayurvedi.

Dodatne informacije

Više informacija pročitajte u člancima:

Članak objavljen:

Saznajte više o libidu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.80 / 5   5

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kronična medicinska stanha libido, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu