3 ayurvedske biljke za jak libido i zdrav se*sualni život

Par

Gubitak seksualnog nagona je česta posljedica današnjeg užurbanog načina života.

Prema znanstvenim istraživanjima razina stresa koja uzrokuje kronični umor, neravnotežu hormona i gubitak potencije postala je uobičajeni problem koji je naročito izražen kod žena.

Oslabljen seksualni nagon ili pad libida utječe na mentalno i emotivno stanje te također može ukazivati na moguće zdravstvene probleme. Osoba često gubi samopouzdanje, osjeća se krivom, depresivnom i povlači se u sebe što daljnje nepovoljno djeluje na vezu ili brak.

U prirodi već tisućama godina postoje biljke koje su i znanstveno dokazale svoju učinkovitost u zdravlju intimnog života.

Ayurveda preporučuje korištenje određenih tradicionalnih biljaka koje vrlo blagotvorno djeluju na  jačanje potencije kod muškaraca i žena te njihovo seksualno zadovoljstvo.

Upoznajte se s ovim ayurvedskim biljkama kako bi ponovno pobudili uspavanu strast i obogatili svoj intiman život.

3 ayurvedske biljke za povećanje libida

1. Ashwagandha

Ashwagandha
Foto: Photo Secrets

U drevnim tekstovima ayurvede i Kama Sutre spominje se biljka ashwagandha kao najsnažniji stimulans i afrodizijak koji poboljšava seksualni život muškaraca.

Ashwagandha se preporučuje za muškarce koji se suočavaju s problemima poput gubitka libida i erektilne disfunkcije. Dokazano je da ashwagandha značajno podiže razinu testosterona i revitalizira prirodnu ravnotežu spolnih hormona u muškaraca.

Ova najpoznatija ayurvedska biljka pomaže u smanjenju razine stresa u tijelu te time poboljšava kvalitetu i broj spermija. Također je pokazala odlične rezultate u buđenju ženske seksualne energije.

Potrebno je duže vrijeme da prirodni, biljni sastojci sinergijski djeluju s našim tijelom prije nego što osjetimo bilo kakvu korist. Konzumiranje 1-2 čajne žličice ashwagandhe dnevno tijekom 8 tjedana može značajno poboljšati libido, izdržljivost i seksualno zadovoljstvo.

2. Shatavari

U ayurvedskim tekstovima, shatavari je biljka koja je iznimno blagotvorna za žene svih dobi.

Poznata je po tome što ima pomlađujući učinak na ženske reproduktivne organe, osnažuje ženski libido te djeluje kao vrhunski tonik za plodnost.

Iako je korisna i za muškarce, naročito povoljno djeluje u liječenju ženskih hormonalnih poremećaja. Hrani i njeguje maternicu, potiče proizvodnju zdravih jajnih stanica te održava prirodnu ravnotežu ženskih hormona.

Smanjuje simptome perimenopauze, a u menopauzi nadomještava hormone.

Shatavari spada u snažne afrodizijake jer stimulira spolnu želju u žena i muškaraca te poboljšava mogućnost začeća. Blagotvorno djeluje na cjelokupno zdravlje organizma te pomaže u borbi protiv stresa.

Koristite je kroz duži vremenski period kao napitak s mlijekom ili u obliku čaja, 1-2x dnevno.

3. Šafran

Šafran
Foto: Photo Secrets

Šafran je luksuzan začin koji se stoljećima koristi ne samo u kulinarstvu nego i u prirodnom liječenju. Poznat je afrodizijak koji poboljšava seksualne disfunkcije ne samo kod žena već i kod muškaraca. Kod muškaraca poboljšava erektilnu funkciju, a kod žena budi seksualnu želju.

Znanstveni eksperimenti također su pokazali da šafran može povećati pokretljivost sperme što pospješuje plodnost u muškaraca i produžuje njihovu vitalnost.

Više članaka o ayurvedi možete pročitati ovdje.

Članak uređen:

Saznajte više o libidu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.75 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: ayurvedski pripravci za testosteron, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

3 ayurvedske biljke za jak libido i zdrav se*sualni život

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.