Kako povećati libido kod žena?

libido-zene

Čest prigovor kod žena jest gubitak libida, odnosno seksualnog nagona. Često je taj simptom povezan s menopauzom, ali odrasle žene različitih dobnih skupina gube seksualni nagon. Određene strategije mogu ponuditi značajnu pomoć za takvo stanje i ukupnu dobrobit.

Saznajte kakav je Vaš libido:Kviz » Koliko je jak Vaš libido

Većina žena nije svjesna svih čimbenika koji utječu na libido, ili tretmana koji mogu pomoći u tome. Mnogim ženama je neugodno podijeliti takav problem sa svojim liječnikom. Pacijentice često liječniku kažu da su pod stresom ili u depresiji, te počinju uzimati antidepresive. Nažalost, mnogi lijekovi zapravo pogoršavaju problem.

Mnoge žene shvate kako stres nije glavni problem, već da je depresija zapravo rezultat frustracije zbog neusklađenosti libida s partnerovim. Usredotočite se na sljedećih 5 područja u kojima možete popraviti svoj problem.

seks

Spavanje

Libido je samo jedan od mnogih područja pogođen lošim snom. Bez kvalitetnog sna, tijelo neće dobivati dovoljno odmora i energije. Za one koji se trebaju dobro naspavati kako bi povećali libido, potrebno je započeti blagi program vježbanja u večernjim satima.

Istražite jogu kao rješenje, jer ne iscrpljuje tijelo i pruža lijep osjećaj opuštanja kako za tijelo tako i za um.

Dan bez stresa

Ako je stres jedan od glavnih problema koji uzrokuju pad vašeg libida i lošeg ljubavnog života, pobrinite se da opuštate svoje tijelo. Masaža, vježbe i adekvatan odmor snažna su rješenja u borbi protiv stresa.

B-kompleks vitamina, kao i ginseng također u tome pomažu. Zdrava prehrana s ograničenim unosom rafiniranog šećera također pomaže održavati ravnotežu u tijelu. Ako je depresija ta koja vam stvara probleme, tada potražite liječničku pomoć kako bi vam pomogao s drugim terapijama.

Hormonalne terapije

Umor je često glavni krivac za nizak libido. Kada tijelo to osjeća, nema snage da izdrži dan na optimalnoj razini, te počinje štedjeti energiju. Na biokemijskoj razini, umor i stres snižavaju razinu određenih hormona, poput DHEA i testosterona. Iako se ti hormoni često smatraju muškim hormonima, oni su također potrebni i ženama u manjim količinama.

Kako postići potpuni orgazam – savjeti i vježbe!

Niska razina tih hormona može se nadomjestiti kako bi se povećao libido. DHEA se može uzimati oralno, a testosteron je dostupan na recept i obično se ženama daje u obliku kreme. Oba hormona mou biti niska kod žena koje su u razdoblju prije menopauze. Razina tih hormona se može provjeriti testiranjem krvi, urina ili sline. Za mnoge, nadomjestak tih hormona također može poboljšati san i raspoloženje, a oba bude libido.

zenski libido

Biljni pripravci

Još davno je ginseng bio korišten za poboljšanje izdržljivosti. Jedan je od najstarijih poznati afrodizijaka. Podnošljiv je za tijelo i dobar je u kombinaciji s DHEA hormonom za pomoć u problemima s libidom, a često se opisuje kao poboljšani osjećaj ugode. Budite oprezni ako imate visoki krvni tlak ili tahikardiju.

Jedan od ayurvedskih pripravaka je dodatak prehrani koji služi poboljšanju ženskog seksualnog zdravlja pa tako i jačanju libida pod nazivom Kama Rani.

Maca prah su stotinama godina koristile žene koje žive u Andama. Maca sadrži velike količine joda koje podupiru ravnotežu hormona kod žena. Tamna čokolada pomoći će kod porasta dopamina u mozgu koji podiže raspoloženje.

L-teanin

Ovaj ekstrakt zelenog čaja poboljšava kvalitetu sna i ima blagi umirujući učinak na um; smanjuje njegovu „utrku“ koja ga umara i ujedno tim umaranjem narušava tjelesnu pozornost na vođenje ljubavi.

libido

Razgovor o seksu – ključ je uspjeha

Ako ste se već skinuli i najmanje 50 puta imali odnos – što je onda uopće sramotno u razgovoru o seksu?! Niti je seks nešto čega se treba sramiti, niti bi razgovori o seksu trebali biti tretirani kao tabu tema o kojoj se ne govori jer će stariji ljudi ili djeca slučajno čuti riječ ”seks” ili neki od sinonima koji se vežu uz seks. Što je toliko sramotno u pružanju tjelesnog užitka i zadovoljavanju spolnog nagona?! Jesu li djecu doista ranije donosile rode i donose li još uvijek kada se svi toliko skupljaju i povlače na sam spomen seksa?!

Dapače, ne trebate se s partnerom dovikivati o svojim ”privatnim željama” u tramvaju, autobusu ili nekom drugom javnom mjestu, ali razgovor o seksu odnosno vašim ili njegovim potrebama može biti koristan. Može vam poslužiti i neki od online testova koji oboje trebate riješiti, a zatim usporediti odgovore.

Ako osjećate da vas partner ne mazi dovoljno te se zbog toga ne možete s njim povezati na seksualnoj razini – razgovarajte o tome, nemojte se svađati, a ako jedno od vas izbjegava odgovor i pritom se svađa – to je najbolji pokazatelj kako nešto doista nije u redu s vašim odnosom.

Većina žena će imati veću želju za seksom ako se muškarac prema njima ponaša lijepo kako izvan stana tako i unutar njega. Ako se muškarac prema vama ponaša kao da ste seksualna igračka za upražnjavanje dosade i ispucavanje nagona – pokušajte razmisliti koliko u takvim uvjetima ima smisla raditi na libidu, jer to bi onda moglo zvučati kao da se silite biti nečijom igračkom kako biste mu udovoljili?! – Nije li to ipak previše?

Za sve ovo potreban je razgovor. Preispitajte sebe, a potom i svoj odnos – ako imate problem potražite pomoć! I sami znate kako se kaže: ”Nije sramota pasti, sramota je ne ustati se ako vam netko pruža ruku.”

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.84 / 5   25

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kako povećati libido, povećanje libida kod žena, libido kod žena, kako povecati libido kod zena, smanjenje libida kod žena, zenski libido, kako pojacati libido, libido kako ga poboljsati, povecanje libida kod zene, jačanje libida kod žena, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu