Kako ponovno osvojiti bivšeg dečka nakon prekida?

Prekid

Vaša je veza s posebnom osobom završila, a sad je želite natrag? Ukoliko smatrate da je vaša veza bila kvalitetna, a prekid se dogodio zbog stvari koje je moguće promijeniti i poboljšati, tada možete pokušati sljedeće savjete kako biste vratiti bivšeg dečka.

Izbjegavanje smrtnih pogrešaka nakon prekida

  • Zvanje i slanje poruka cijelo vrijeme. 80% ljudi su očajni i žele vratiti bivšeg. Velika je pogreška neprestano kontaktiranje i slanje poruka. Mislite da ukoliko ste u stalnom kontaktu da vas vaš bivši partner neće zaboraviti. Potpuno pogrešno, svaki poziv, poruka zapravo pokazuje da ste vrlo očajna osoba i da ne možete bez njega. To je neprivlačna karakteristika i samo omogućuje daljnje udaljavanje vašeg bivšeg i vas.
  • Moljenje i korištenje sažaljenja. Bez obzira na razlog prekida, moljenjem partnera da vam se vrati samo potvrđujete njegovu odluku o prekidu. Svojim očajnim ponašanjem i nesigurnošću smanjujete šansu oporavku vaše veze.
  • Pristajanje na sve što vaš bivši predloži
  • Poklanjanje pažnje bivšem
  • Panika kad vaš bivši krene izlaziti s drugim ženama

veze-prekid

Period od minimalno “30 dana bez kontakta”

“30 dana bez kontakta” podrazumijeva period u kojem nećete komunicirati s bivšim na niti jedan način (poruke, telefonski pozivi, društvene mreže, odlazak na mjesta gdje postoji mogućnost da sretnete bivšeg itd.). Važno je da si date prostora kako biste mogli razmišljati racionalno. Period od 30 dana bez kontakta vrlo je jednostavan i lak način na koji možete “izbrisati” negativne emocije koje su prisutne kod vašeg bivšeg nakon prekida. Kako biste dobili objektivan pogled na cijelu situaciju morate se oporaviti od emocionalnog kaosa u kojem se trenutno nalazite. Prije samog pokušaja ponovnog spajanja morate postati atraktivna i emocionalno stabilna osoba.

Ukoliko vas bivši partner pokuša kontaktirati u vremenu od 30 dana nakon prekida, ne odgovarajte na poruke ni pozive. Jedina iznimka je ako ste blizu završetka perioda od 30 dana bez kontakta te se osjećate dobro i stabilno.

Pobrinite se za sebe

Kako biste imali šansu vratiti svog bivšeg morate napraviti pozitivne promjene u svom fizičkom izgledu i psihičkom stanju. Nakon što si omogućite period žaljenja veze, morate napraviti nešto novo za sebe. Promijenite frizuru, kupite novu odjeću, izađite s prijateljima, odite na spoj, upišite neki sport ili neku drugu aktivnost. Bitno je da se pokrenete i iskoristite vrijeme koje je pred vama kako biste se osjećali bolje te povratili svoje samopouzdanje i odlučnost.

Ponovno osvajanje bivšeg

Nakon 30 dana bez kontakta, možete poslati svoju prvu poruku. Kako biste mogli ponovno osvojiti bivšeg zaista morate unijeti pozitivne promjene u svoj život. Morate biti samopouzdani i sretni sami sa sobom i svjesni da postoji šansa da možda nećete vratiti bivšeg, ali da postoje druge šanse s nekim novim.  

Kako biste uspješno poslali svoju poruku, koristite poruke koje će potaknuti određene emocije kod vašeg bivšeg. Kako to možete postići? Pošaljite vrlo suptilne poruke kojima ćete podsjetiti partnera na neke određene trenutke koje ste proživjeli zajedno (npr. gledanje nekog filma, serije, odlazak negdje i sl.).

Kako bi poruke bile efektivno sredstvo komunikacije izbjegavajte sljedeće:

  • ne pričajte izravno o svojim osjećajima ili vezi
  • izbjegavajte poruke koje ne potiču emocije (npr. Kako si? Što ima?)
  • nemojte predlagati sastajanje neko vrijeme
  • nemojte žuriti u komunikaciji (svaki put dobro pročitajte poruku koju želite poslati)
  • ukoliko vam bivši odmah ne odgovori nemojte slati popratnu poruku (možete pokušati nakon par dana ponovno s nekom drugom verzijom poruke).

Vratiti bivšeg nije jednostavan proces, trebate biti strpljivi i uporni. Ne postoji magičan put kojim ćete se ponovno zbližiti sa svojim bivšim partnerom u kratko vrijeme.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.25 / 5   36

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: Kako vratiti bivseg, kako vratiti bivšeg u 30 dana ili manje, kakvu poruku poslati bivsem decku, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu