Kako zadržati i zadovoljiti muškarca?

zadrzati muskarca

U određenom životnom razdoblju, kada smo u potrazi za mirom i stabilnošću, nemogućnost ostvarivanja dugotrajnog, kvalitetnog odnosa s partnerom može predstavljati veliki problem.

Ukoliko se nalazite u situaciji kada sve vaše veze završavaju i prije nego što su zapravo počele ili jednostavno želite učiniti pozitivan pomak u vezi, sljedeći savjeti mogli bi vam pomoći da obratite pažnju na sitnice koje će vašeg partnera učiniti zadovoljnim i sretnim, a tako mu i omogućiti da u vama prepozna osobu s kojom može izgraditi kvalitetnu vezu.

Posljednja istraživanja pokazuju da je 31 posto muškaraca spremno razmotriti brak sa ženom koja ima sve što mu treba, čak i onda kada nije zaljubljen u nju.

Ovaj podatak potvrđuje i pokazuje da se veliki broj muškaraca u vezi vodi prvenstveno kvalitetom odnosa, a tek potom vlastitim osjećajima.

U nastavku pročitajte koje su to osobine, na temelju kojih muškarci procjenjuju vas i vaš odnos, a kojima biste trebali posvetiti pažnju ukoliko namjeravate zadržati vašeg partnera i pritom ga učiniti sretnim.

1. Poštovanje

U velikom broju slučajeva povrijeđeni ego muškarcu može biti dovoljan razlog za prekid veze. U odnosu s partnericom on prvenstveno traži poštovanje, a uz to, veliku važnost pridaje i vlastitom osjećaju samopouzdanja.

Ukoliko vaš partner bude imao osjećaj da mu ne pokazujete dovoljno poštovanja, može se osjetiti nesigurnim, a uz to, ovo sasvim sigurno može biti dovoljan razlog da ispunjenje i zadovoljstvo pronađe negdje drugdje.

U odnosu s partnerom nastojite raditi na izgradnji međusobnog poštovanja. Time ćete mu pokazati da uvažavate njegove potrebe, što će zasigurno doprinijeti stabilnosti vašeg odnosa.

2. Prijateljstvo i razumijevanje

Vrlo jednostavno, muškarci uistinu imaju potrebu u partnerici imati najboljeg prijatelja i potpuno joj se povjeravati. Međutim, problem se javlja onda kada u vezi ne postoji dovoljna količina razumijevanja.

Ukoliko vaš partner ne bude imao osjećaj da ćete određene stvari biti sposobni gledati iz njegove perspektive, vrlo često će se zatvoriti i neće s vama razgovarati o stvarima za koje smatra da ih ne biste razumjeli ili bi mogli prouzročiti svađu.

Ukoliko ste i sami svjesni da je prijateljstvo i iskrenost u odnosu ono što nedostaje vašoj vezi, pokušajte razmisliti o promjenama koje bi ovo mogle ispraviti.

Prvenstveno, važno je da ste svjesni toga da ne postoje idealne veze. Svaki odnos ima svoje uspone i padove, a kvaliteta veze najbolje se može mjeriti prema tome kako rješavate probleme, kada do njih dođe.

partnerstvo

Ukoliko kod svakog problema budete zauzimali ´suprotne strane´, vjerojatno ćete puno teže dolaziti do konstruktivnog rješenja. Umjesto toga, pokušajte razumjeti vašeg partnera i poslušati njegove argumente. Najviše cijenimo prijatelje koji imaju razumijevanja i strpljenja za nas i onda kada nismo u pravu. Ništa drugačije nije ni u odnosu s partnerom.

Druga stvar koja može igrati bitnu ulogu kod muškaraca je količina razumijevanja partnerice za njegove potrebe izvan veze. To što nastojite vašem partneru biti najbolji prijatelj, ne mora značiti da biste trebali biti i jedini. Pokušajte biti razumni i ne shvaćati ovakve stvari osobno.

Ukoliko se vaš partner ne bude osjećao sputanim u vezi, to će ga sasvim sigurno učiniti sretnim i ispunjenim, a time i vašu vezu stabilnijom.

3. Fizička privlačnost

Do sada smo prvenstveno spominjali promjene u odnosu s vašim partnerom. Međutim, fizička privlačnost u vezi također igra veliku ulogu. Ovo ne znači da biste trebali biti nesigurni ukoliko niste savršenih proporcija, niti pokušavamo reći da će ovaj faktor biti odlučujući.

Međutim, urednost, higijena i briga o fizičkom izgledu važni su vašem partneru, ali još važniji bi trebali biti vama. Ukoliko vašem izgledu posvetite dovoljno pažnje, to će sasvim sigurno doprinijeti vašem samopouzdanju, a pritom će se pozitivno odraziti i na vašu vezu.

4. Intimnost

Dobro osmišljeni intimni trenuci s vašim partnerom zasigurno doprinose stabilnosti i kvaliteti vaše veze. Premda nam svakodnevica i razne obaveze često ne ostavljaju puno vremena, nastojite se potruditi da ono vrijeme koje vam preostane bude kvalitetno ispunjeno.

Putovanja, šetnje, dobro osmišljeno seksualno iskustvo, ali i sve druge sitnice koje volite raditi s vašim partnerom, temelj su vašeg odnosa stoga pokušajte raditi na tome da ovakvi trenuci budu dobro osmišljeni i da ih bude što više. Ovo bi trebalo učvrstiti vaš odnos, ali i držati ga na nivou koji će vas i vašeg partnera učiniti sretnim.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.19 / 5   16

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kako zadržati muškarca, kako zadovoljiti muskarca, kako zadržati dečka, kako usrećiti decka, kako ga zadrzati, kako usrećiti muškarca, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu