Koliko seksa je potrebno za sretnu vezu?

Suprotno uvriježenom mišljenju, znanstvenici sa Sveučilišta u Torontu tvrde da kada je riječ o seksu u vezi, više nije nužno i bolje.

Na temelju podataka od 25,510 Amerikanaca u dobi od 18 do 89, studija je otkrila da je seks jednom tjedno sasvim dovoljan za održavanje sreće u vezi.

Ljubavna veza

Istraživačica Amy Muise objašnjava da postoji vjerovanje kako više seksa znači i više sreće u vezi, ali to nije slučaj. Ona smatra da parovi često osjećaju pritisak kako trebaju biti intimni kad je god moguće, ali seks jednom tjedno je možda više realan cilj.

Znanstvenici su također otkrili da je seks jednom tjedno dovoljan da bi se očuvala intimnost i duboka veza među partnerima.

Članak uređen:

Ocijenite članak

3.80 / 5   5

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Koliko seksa je potrebno za sretnu vezu?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.