Što učiniti kad seks postane rutina?

Većina parova koji su u dugoj vezi prije ili kasnije susreće se s problemom seksualne rutine. Strast s početka veze polako se gasi, a zamjenjuju je osjećaji privrženosti i prijateljstva te dublja emocionalna povezanost. Premda su to čari duge veze koje svi volimo, ponekad nedostatak početnog uzbuđenja može izazvati frustraciju, a čak i najbolji seks može se pretvoriti u rutinu jer oba partnera točno znaju što slijedi.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako iskusiti potpuno novu razinu strasti sa svojim dugogodišnjim partnerom:

Preuzmite inicijativu

Ako vaš partner većinom potiče seks, iznenadite ga i preuzmite inicijativu. Zamjena uloga potaknut će uzbuđenje kod oba partnera, a ako to učinite u trenutku kada partner to najmanje očekuje, efekt iznenađenja dodatno će pojačati strast.

seksualna-rutina

Isprobajte različita mjesta

Vodite li ljubav uvijek na istom mjestu? Promijenite ga i ta sitnica bi mogla biti okidač za povećanje seksualne želje.  Možete iskoristiti poseban događaj i iznajmiti hotelsku sobu ili wellness apartman ili jednostavno “isprobati” nove prostorije u vašem stanu. 

Isprobajte nove poze u seksu

Parovi na početku veze puno više eksperimentiraju u potrazi za “idealnim pozama” koje im odgovaraju. S vremenom, kod većine njih seks se svodi na nekoliko isprobanih poza, koje su se pokazale najboljima. Želite li razbiti seksualnu rutinu, vrijeme je da proširite vidike i isprobate neke nove poze.

Iskoristite čari zavođenja

Suptilno zavođenje partnera instantno će povećati razinu strasti, a time će i seks biti puno bolji. Potrudite se oko svog partnera onako kako ste to činili na početku veze i to će se sigurno isplatiti.

zavodjenje

Povećajte seksualno samopouzdanje

Seksualno samopouzdanje snažno je povezano sa seksualnom izvedbom, ali i zadovoljstvom, pa učinite ono što je potrebno kako biste ga povećali. Od vježbanja i prehrane, pozitivnog stava prema samom sebi, upoznavanju vlastitog tijela, iskoristite sve strategije koje vam mogu pomoći kako biste se bolje i ugodnije osjećali. Zapamtite, ne radi se fizičkom izgledu, već povećanju razine seksualne energije i pozitivnom mišljenju o sebi. 

Isprobajte uzbudljive i “opasne” aktivnosti

Monoton način života može uspavati strast kod oba partnera, što će se odraziti i na vaš seksualni život. Pronađite aktivnosti koje će u vama potaknuti adrenalin i isprobajte ih sa svojim partnerom. Mogućnosti su neograničene, a na vama je da istražite koliko daleko ste spremni ići.

Iskoristite djelovanje boja na raspoloženje

Istraživanje je pokazalo da boje u našem okruženju mogu utjecati na naše raspoloženje. U spektru boja, crvena je najstrastvenija boja, dok siva ima potpuno suprotan efekt i može ugasiti strast. Pokušajte promijeniti boju zidova ili detalja u vašoj spavaćoj sobi ili boju vašeg donjeg rublja.

Članak uređen:

Ocijenite članak

4 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Što učiniti kad seks postane rutina?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. A zašto se autor članka nije sjetio spomeniti swinganje kao najbolje rješenje kad sex postane rutina. Grupni sex je dobra stvar jer to nije samo promjena partnera već i stjecanje novih iskustava i prijatelja. To je vrijednije i zanimljivije nego bilo što od ovoga što je autor ovog teksta naveo. Nije mi jasno zašto mnogim muškarcima i ženama to nije prihvatljivo.