Što učiniti kad seks postane rutina?

Što učiniti kad seks postane rutina

Većina parova koji su u dugoj vezi prije ili kasnije susreće se s problemom seksualne rutine. Strast s početka veze polako se gasi, a zamjenjuju je osjećaji privrženosti i prijateljstva te dublja emocionalna povezanost. Premda su to čari duge veze koje svi volimo, ponekad nedostatak početnog uzbuđenja može izazvati frustraciju, a čak i najbolji seks može se pretvoriti u rutinu jer oba partnera točno znaju što slijedi.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako iskusiti potpuno novu razinu strasti sa svojim dugogodišnjim partnerom.

Preuzmite inicijativu

Ako vaš partner većinom potiče seks, iznenadite ga i preuzmite inicijativu. Zamjena uloga potaknut će uzbuđenje kod oba partnera, a ako to učinite u trenutku kada partner to najmanje očekuje, efekt iznenađenja dodatno će pojačati strast.

Pročitajte članak “Prepoznajte važnost predigre“.

Preuzmite inicijativu
FOTO: Shutterstock

Isprobajte različita mjesta

Vodite li ljubav uvijek na istom mjestu? Promijenite ga i ta sitnica bi mogla biti okidač za povećanje seksualne želje. Možete iskoristiti poseban događaj i iznajmiti hotelsku sobu ili wellness apartman ili jednostavno “isprobati” nove prostorije u vašem stanu. 

Pročitajte članak “Mjesta na kojima biste trebali iskušati seks barem jednom“.

Isprobajte nove poze u seksu

Parovi na početku veze puno više eksperimentiraju u potrazi za “idealnim pozama” koje im odgovaraju. S vremenom se kod većine njih seks svodi na nekoliko isprobanih poza, koje su se pokazale najboljima.

Želite li razbiti seksualnu rutinu, vrijeme je da proširite vidike i isprobate neke nove poze.

Pročitajte članke:

Isprobajte nove poze u seksu
FOTO: Shutterstock

Iskoristite čari zavođenja

Suptilno zavođenje partnera instantno će povećati razinu strasti, a time će i seks biti puno bolji. Potrudite se oko svojeg partnera onako kako ste to činili na početku veze i to će se sigurno isplatiti.

Pročitajte članak “5 trikova kako zavesti muškarca“.

Povećajte seksualno samopouzdanje

Seksualno samopouzdanje snažno je povezano sa seksualnom izvedbom, ali i zadovoljstvom, pa učinite ono što je potrebno kako biste ga povećali. Od vježbanja i prehrane, preko pozitivnog stava prema samom sebi, do upoznavanja vlastitog tijela – iskoristite sve strategije koje vam mogu pomoći kako biste se bolje i ugodnije osjećali.

Zapamtite, ne radi se o fizičkom izgledu, već o povećanju razine seksualne energije i pozitivnom mišljenju o sebi. 

Pročitajte članak “3 ayurvedske biljke za jak libido i zdrav seksualni život“.

Isprobajte uzbudljive i “opasne” aktivnosti

Monoton način života može uspavati strast kod oba partnera, što će se odraziti i na seksualni život. Pronađite aktivnosti koje će u vama potaknuti adrenalin i isprobajte ih sa svojim partnerom. Mogućnosti su neograničene, a na vama je da istražite koliko daleko ste spremni ići.

Pročitajte članak “Tantrički seks – savjeti za intenzivniji i duži orgazam“.

Iskoristite djelovanje boja na raspoloženje
FOTO: Shutterstock

Iskoristite djelovanje boja na raspoloženje

Istraživanje je pokazalo da boje u našem okruženju mogu utjecati na naše raspoloženje. U spektru boja crvena je najstrastvenija boja, dok siva ima potpuno suprotan efekt i može ugasiti strast. Pokušajte promijeniti boju zidova ili detalja u vašoj spavaćoj sobi ili boju vašeg donjeg rublja.

Pročitajte i članak “5 ubojica strasti i zdravog seksualnog odnosa“.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   2

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu