5 načina kako začiniti seksualni život

seks

Još uvijek ne znate kako i kada se točno dogodilo to da ste prestali uživati u seksu i on vam je postao dosadan. Nekad vam je bilo tako zabavno s partnerom, a odjednom, taj dio vašeg života kao da je nestao.

Nedostatak seksualne želje često se javlja u dugim vezama, no dobra stvar da na tome možete poraditi. Seksualnu rutinu uvijek možete izbjeći novim idejama, no vrlo je bitno poraditi i na ostalim segmentima, za koje ni sami ne biste pomislili kako utječu na vaš seksualni život.

1. Komunicirajte više

Komunikacija igra veliku ulogu u vezi, no pripazite da komunicirate ispravno. Umjesto da predbacujete partneru, zahvalite mu svaki put kada učini nešto za vas, koliko god ta gesta bila mala. Na taj način ćete ojačati vašu povezanost povezanost, a partner će se više truditi kako bi vam udovoljio.

2. Volite svoje tijelo

Sigurni smo da većina ljudi ima iskrivljenu sliku o svom fizičkom izgledu, a upravo je to ono što sputava opuštanje i tako kvari seksualni odnos. Na početku veze vaš seksualni život cvijeta zbog uzbuđenja ,koje nažalost nestaje tijekom godina te ga je potrebno nadomjestiti.

Nadomjestite ga novim idejama, no pritom pripazite da se dovoljno dobro osjećate u svojem tijelu kako biste se u potpunosti opustili.

Dakle, ako tijekom seksa razmišljate o svojih par kilograma viška, a ne o partneru, napravite sve kako bi taj osjećaj nestao.

Jedno od rješenja je to da tu i tamo stanete pred ogledalo goli i promatrate sve što vam se zapravo sviđa na vašem tijelu. Pripazite da ne razmišljate negativno svaki put kada se pogledate u ogledalo i umjesto da se fokusirate na “loše” stvari na vašem tijelu, bacite oko i na one dobre.

Ništa ne sputava vaš seksualni život toliko kao iskrivljena slika o vašem tijelu koju svakodnevno donosite u krevet.

Ako osjetite da vam ni to nije pomoglo, počnite vježbati, odnosno baviti se s nekom tjelesnom aktivnošću, a u nastavku saznajte zašto.

3. Vježbajte

Ako vam nije dovoljno motivirajuće to što ćete biti boljeg zdravlja i kondicije ako ćete vježbati, pomislite malo na vaš seksualni život te na to koliko ćete ga poboljšati vježbanjem.

Vježbanjem možete poboljšati vašu svakodnevnicu na razne načine. Primjerice, veća snaga će vam pomoći kod određenih poza koje prije niste mogli izvesti, a fleksibilnost, koju možete postići istezanjem poslije treninga će uvelike utjecati na gipkost, za koju svi znamo kakvu ulogu igra u seksu.

Već nakon par odrađenih treninga osjećat ćete se bolje u svojem tijelu, a time ćete napraviti veliku uslugu sebi i partneru.

Samopouzdanje će sve više rasti s vremenom, vi ćete biti uzbuđeni zbog svog odličnog napretka, a to će se itekako odraziti na vaš seksualni život.

Isto tako, potaknite partnera na zajedničko vježbanje i pripazite na prehranu.

Vježbajte s partnerom

4. Izađite iz kuće i budite spontani

Nakon nekog vremena provedenog u vezi partneri imaju običaj češće ostajati kod kuće ne bi li uštedjeli novac ili jednostavno zato što misle kako je nepotrebno izlaziti s partnerom ako ga viđaju svaki dan kod kuće, što je u potpunosti pogrešno.

Priuštite sebi povremeni izlazak, prisjetite se kako vam je bilo nekada na početku veze i uživajte u zajedničkom vremenu. Ako ste stalno kod kuće, na istom mjestu, sama veza bi vam mogla dosaditi, kao i seks, jer samim time ne provodite zajedničko vrijeme na kvalitetan način.

Nije potrebno da na svaki izlazak potrošite puno novaca. To može biti jednostavan izlazak, kao što je ispijanje kave u vašem omiljenom bircu, odlazak u kino, a isto tako i odlazak u prirodu na planinarenje ili piknik.

Na ovaj način ćete ostati jedno drugome uzbudljivi i nećete više gledati na vašu vezu kao na nešto što se događa isključivo u vaša četiri zida.

Ako ste prije zajedničkog života zaključili da imate osobu s kojom želite provoditi vrijeme, potrudite se da ono bude kvalitetno. Uspješnost veze ovisi samo o vama i o tome koliko ćete se truditi da ona opstane. Budite ljubazni jedno prema drugom i na kraju krajeva uživajte u vašoj ljubavi.

5. Ostanite tajnoviti

Odnos u kojem ima povjerenja uvijek ostaje dobar i uravnotežen, no vrlo je bitno da pojedinac ipak zadrži neke stvari za sebe. Naravno, pod ovime ne mislimo da lažete svojem partneru.

Uvijek pokažite svoje pravo lice i ostanite iskreni prema partneru, jer će vas samo to dovesti do prave i zrele ljubavi na koju se pripremate, no ako ne želite da vaš seksualni život sazrije do dosade ipak pripazite malo što točno odajete vašem partneru, kako vas ne bi počeo gledati drugim očima.

6. Zadržite navike koje su privukle vašeg partnera

Ako ste već duže vrijeme u vezi i živite s vašim partnerom, pripazite na to da zadržite barem polovinu svojih navika koje ste pokazivali na početku vašeg ljubavnog života, ne bi li se svidjeli partneru.

Dakle, ako ste na početku veze pazili na urednost stana kao i na vašu osobnu higijenu i urednost, zadržite tu naviku kroz godine, jer ako ju izgubite, upravo to pokazuje da ste lagali vašem partneru.

Članak uređen:

Saznajte više o vježbanju u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

5 načina kako začiniti seksualni život

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.