Soda bikarbona i limun – za liječenje, čišćenje, zube i lice

soda bikarbona i limun

Soda bikarbona i limun sastojci su koji imaju mnogo prednosti na naše zdravlje, ali i za čišćenje kućanstva. Kao lijek soda bikarbona se najčešće koristi za liječenje žgaravice, ali može pomoći i kod liječenja akni i candide. Smjesa od sode bikarbone i limuna korisna je za čišćenje lica i uklanjanja mrtvih stanica kože, ali i za izbjeljivanje zubi.

Neki smatraju da kombinacija sode bikarbone i limunova soka može pomoći u liječenju raka. Mnoge se namirnice smatraju anti-kancerogenima, posebice prirodni sastojci koji su antioksidansi i alkani. Ipak, samo zato što imaju te prednosti ne znači da nam mogu pomoći u liječenju raka, ali imaju neke koristi za sprječavanje nastanka raka.

Zdrava prehrana koja uključuje limun i sodu bikarbonu ima prednost na zdravlje jer oni:

  • Alkaliziraju – kombinacija limuna i sode bikarbone ima alkalizirajući učinak na tijelo što pomaže kod acidoze – stanja prekomjerne kiselosti krvi koje nastaje kada bubrezi ne izbacuju kiselinu iz tijela ili kada tijelo proizvodi previše kiseline. Također je odlično sredstvo za zdravlje bubrega jer pomaže izbaciti toksine iz tijela.
  • Dobri su za probavu – kombinacija limuna i sode bikarbone odlična je za poboljšanje probavnog sustava, ali pomaže i kod nadutosti i refluksa želudca.
  • Pročišćavaju – limun i soda bikarbona pomažu očistiti jetru i pružaju dovoljno vitamina C, fosfora i antioksidansa za zadovoljavanje svakodnevnih potreba.
  • Reguliraju razinu LDL kolesterola (loš kolesterol) i poboljšavaju kardiovaskularno zdravlje.

Soda bikarbona i limun za rak

Ono što je najbitnije za dobro zdravlje je održavanje pH ravnoteže u tijelu. Idealna pH vrijednost krvi bi trebala biti blago lužnata, oko 7.4 pH, ali stvaranje idealne svakodnevne razine pH u tijelu može biti teško.

ph vrijednost

Toksini kojima smo izloženi kroz hranu, okoliš, način života i stres mogu stvoriti kiselost organizma što pogoduje širenju kancerogenih stanica.

Korištenje sode bikarbone može pomoći kod usporavanja rasta kancerogenih stanica i uravnotežiti unutrašnjost tijela tako da stanice ne mogu preživjeti. U slučaju raka, ovo znači promjena unutrašnjeg stanja iz kiselog u lužnato.

Recept: Pomiješajte sok od ½ limuna i 1 žličicu sode bikarbone u čaši vode te to popijte. Samo pripazite da popijete napitak 30 minuta prije i barem 2 sata nakon obroka jer će neutralizirati želučanu kiselinu koja je dobra za probavu. 

Limun i soda bikarbona za mršavljenje

Soda bikarbona i voda poboljšavaju lošu probavu. Soda bikarbona se koristi i kao suplement za sportaše koji provode treninge izdržljivosti i snage. Za mršavljenje soda bikarbona neće pomoći.

losa probava

S obzirom na to da soda bikarbona olakšava probavu jer neutralizira želučanu kiselinu neki smatraju kako pomaže smanjiti postotak tjelesne masti. Ali u stvarnosti nema izravan utjecaj na tjelesnu mast – niti ne poništava količinu kalorija koju konzumirate. 

Limunov sok također nije namirnica koja će Vam pomoći kod mršavljenja, ako se i dalje nezdravo hranite. Ipak, limun sadrži pektin koji pomaže kod toga da se duže osjećate sitima. Ako zamijenite napitke koji sadržavaju puno kalorija s limunovim sokom, onda on može pomoći kod mršavljenja jer unosite manje kalorija u tijelo.

Soda bikarbona i limun za čišćenje

Soda bikarbona i limun prirodna su sredstva za čišćenje. Limun dezinficira površine i njegova kisela pH vrijednost pomaže otopiti masnoću, a soda bikarbona pomaže kod ribanja masnih površina. Kada koristite limun i sodu bikarbonu možete očistiti sve od pećnice do vrata tuš kabine.

Pospite sodu bikarbonu na površinu koju je potrebno očistiti. Prerežite limun na pola, iscijedite, i spužvicu umočite u sok od limuna i čistite površinu na koju ste stavili sodu bikarbonu. To pomaže kod čišćenja:

  • daska za rezanje,
  • štednjaka,
  • površina u kupaoni,
  • kuhinjskih površina (osim mramora),
  • frižidera,
  • umivaonika i slavine,
  • mrlja u plastičnim posudama za hranu.
ciscenje

Za čišćenje pećnice preporučuje se pomiješati bijeli ocat i limunov sok u omjeru 2:1. Otopinom poprskajte pećnicu i ostavite 5 minuta. Zatim pospite sodu bikarbonu i ostavite dodatnih 10 minuta. Nakon 10 minuta samo pobrišite pećnicu.

Masnoća u mikrovalnoj pećnici: Šalicu s vodom stavite u mikrovalnu pećnicu, a pored šalice stavite posudicu s tri žlice limunova soka. Grijte dok limunov sok ne zavrije. Kada zavrije, ugasite mikrovalnu pećnicu i nemojte otvarati vrata pećnice 10 minuta – ostavite da se unutrašnjost pećnice upari i zatim pobrišite.

Začepljeni odvodi: Sodu bikarbonu uspijte u odvod s limunovim sokom i to će pomoći kod začepljenih odvoda i omogućiti protok vode.

Soda bikarbona i limun za lice

Antiseptička i antiupalna svojstva ovih dviju namirnica pomažu kod liječenja uzroka kao i smanjenja akni i drugih nepravilnosti na koži.

Neujednačeni ten kože problem je mnogih. Ako želite svježiji i ujednačeniji ten soda bikarbona i limun jeftini su sastojci koji mogu pomoći. Pomažu kod ravnoteže pH vrijednosti kože što je važno za održavanje čiste kože. Ova kombinacija pomaže očistiti lice jer čisti pore i uklanja mrtve stanice kože. Osvježavaju kožu i pružaju joj zdravi izgled. 

Toner: Iscijedite limun i stavite ga u 3/4 šalice vode. Dodajte 1 žličicu sode bikarbone i blazinicom nanesite otopinu na područje akni. Ostavite otprilike 15 minuta i isperite hladnom vodom. 

soda bikarbona i limun za lice

Za čišćenje lica: Pomiješajte 2 žlice sode bikarbone, 1/4 šalice limunova soka i 2 žlice smeđeg šećera. Miješajte dok se sastojci nisu povezali i zatim namažite na vlažnu, očišćenu kožu. Umasirajte smjesu u kožu prstima fokusirajući se na suhe mrlje ili problematična područja. Ostavite da se maska upije na 10 minuta i isperite mlakom vodom.

Maska za lice: Pomiješajte 1 žličicu limunova soka, 1 žličicu sode bikarbone i 1 žličicu meda u maloj posudici. Konzistencija smjese bi trebala biti poput paste, ako je prerijetka dodajte više sode bikarbone. Masku namažite na lice i vrat kružnim pokretima. Ostavite na koži 5-15 minuta. Osjetit ćete zatezanje i blago peckanje. Masku uklonite s vlažnim ručnikom koristeći kružne pokrete dok se koža u potpunosti ne očisti. Na kraju isperite lice hladnom vodom i namažite s kremom za lice.

Soda bikarbona i limun za lice – nuspojave

Soda bikarbona i limun za lice imaju mnogo prednosti, ali se trebaju pažljivo koristiti. Limun zbog kiselosti može oštetiti kožu, a uzrokuje i fotoosjetljivost – koža kod izravnog izlaganja sunčevoj svjetlosti postaje podložna oštećenju.

Zdrava koža je malo kisela što stvara zaštitu i važno je za zdravlje kože. Njega lica sodom bikarbonom može ukloniti prirodno ulje koje se luči iz kože lica, promijeniti pH kože i ukloniti određenu količinu prirodnih bakterija na površini kože koje sprječavaju nastanak infekcije i akni. Ako se previše koristi može utjecati na kožu tako da će ona biti podložna infekcijama i brojnim kožnim nepravilnostima poput prištića i mitesera.

Soda bikarbona i limun za zube

Bijeli zubi mogu pospješiti Vaš osmijeh i poboljšati Vaše samopouzdanje. Srećom, ne morate trošiti mnogo novca na proizvode kako bi ih učinili bjeljima. Možete ih izbijeliti uz pomoć sode bikarbone i limuna.

soda bikarbona i limun za zube

Recept: Pomiješajte ½ žličice sode bikarbone s par kapi limunova soka ili vode. Zatim, smjesu namažite na zube koristeći prst ili četkicu. Ostavite da smjesa stoji na zubima 2 minute. Isperite sodu bikarbonu iz usta i operite zube s pastom za zube, a sami postupak možete ponoviti svaki drugi dan. 

Za bolji rezultat možete s gazom ukloniti višak sline sa zubiju i zatim namazati smjesu. Također preporučuje se da umočite četkicu u pastu, pa ju onda mažete na zube za ujednačeno izbjeljenje. Možete i umočiti mokru četkicu u sodu bikarbonu i samo s njom očistiti zube, ali će okus biti intenzivan.

Liječenje sodom bikarbonom – iskustva

Kombinacija sode bikarbone i limunova soka ima mnoštvo zdravstvenih prednosti kao što su detoksikacija tijela, ravnoteža pH vrijednosti, poboljšanje probave, imunološkog sustava i zdravlja srca, štite kožu, jetru i sprječavaju nastanak kroničnih bolesti.

Pokazala je pozitivne učinke na osobe koji imaju problema s aknama. Preporučuje se da se ne konzumira sama nego s uljem vitamina E, uljem divlje ruže ili kremom koja sadrži vitamin C. Kada sodu bikarbonu pomiješate s jednim od tih sastojaka namažite smjesu samo na problematična područja. Ljudi su primijetili kako im tamne mrlje nestaju, a preporučuje se da se ne stavlja na otvorene rane ili istisnute prištiće. 

soda bikarbona i limun akne

Osobe s osjetljivom kožom primijetile su kako smjesa kokosovog ulja i sode bikarbone smanjuje pore. Pomiješajte 2 žličice kokosovog ulja i 1 žličicu sode bikarbone kako bi očistili lice. Sljedeće jutro primijetit ćete kako su pore znatno manje, kao i miteseri. Ovaj postupak ponovite 2 do 3 puta tjedno.

Soda bikarbona se koristi kao narodni lijek za liječenje žgaravice jer je lužina pa neutralizira kiselinu. Pomiješajte pola žličice sode bikarbone s nekoliko kapi limunovog soka i pola čaše tople vode. 

Soda bikarbona i limun – Candida

Gljivica Candida albicans nalazi se u svačijem tijelu, a problemi se javljaju onda kada se ona krene širiti. Ona može biti uzrok mnogih bolesti, pa je važno provjeriti ravnotežu crijevnih mikroorganizama.

Soda bikarbona je alkan i ako ju konzumirate stvara ravnotežu pH vrijednosti u tijelu. Ako ste zaraženi candidom u većim mjerama, trebat će te konzumirati sodu bikarbonu mjesec dana; a ako je zaraženost candidom blaža onda 15 do 20 dana. 

  • Prvi do peti dan: Dva sata prije svakog većeg obroka popijte 1 žličicu sode bikarbone u 1 čaši vode. Ponovite 3 puta dnevno.
  • Šesti do deseti dan: Isto kao i prvi do peti dan, ali dva puta dnevno: ujutro i navečer.
  • Jedanaesti do petnaesti dan: Popijte 2 čaše vode sa sodom bikarbonom jedanput na dan, dva sata prije doručka.
  • Šesnaesti do dvadeseti dan: Isto kao 11-15 dan, samo dva puta dnevno.
  • Dvadeset prvi do trideseti dan: Samo ako je zaraza candidom značajna utrostručite dozu: 3 žličice sode bikarbone pomiješajte u dvije čaše vode i pijte jedanput dnevno, dva sata prije doručka.

Soda bikarbona i med

Soda bikarbona i med koriste se za čišćenje T-zone, a tom maskom možete ukloniti mrtve stanice kože, nahraniti ju i obnoviti.

soda bikarbona i med

Kako bi napravili masku pomiješajte 1 žličicu meda s pola žličice sode bikarbone:

  1. Lice treba biti suho. Stavite masku od meda i sode bikarbone u dlan i trljajte između dlanova kako bi se zagrijao med.
  2. Nanesite masku na Vaše lice i umasirajte ju u kožu.
  3. Ako želite jači učinak, ostavite da stoji 5-10 minuta.
  4. Isperite lice nekoliko puta s toplom vodom ili pobrišite s toplim, vlažnim ručnikom.
  5. S obzirom na to da je soda bikarbona lužnata, dobro bi bilo staviti toner na kožu – prirodan toner je jabučni ocat koji će uravnotežiti pH vrijednost kože.

Soda bikarbona  – nuspojave

Soda bikarbona ima brojne prednosti na naše zdravlje, kožu i za čišćenje, ali pretjerano korištenje sode bikarbone može izazvati loše posljedice. 

Nuspojave pretjeranog korištenja sode bikarbone su:

  • napuhnutost,
  • mučnina,
  • nateknute ruke, stopala ili zglobovi,
  • debljanje, 
  • bolovi u mišićima,
  • psihičke promjene (iritabilnost, zbunjenost, problemi s pamćenjem),
  • povraćanje,
  • slabost,
  • osip.

Ako tijekom korištenja sode bikarbone primijetite neke nuspojave, odmah prestanite s korištenjem i u težim slučajevima posjetite svog liječnika kako bi na vrijeme spriječili daljnji razvoj problema sa zdravljem.

Članak uređen:

Doznajte više o dobrobiti meda i matične mliječi:

Saznajte više o sodi bikarboni u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.50 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Soda bikarbona i limun – za liječenje, čišćenje, zube i lice

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. Nepotpuno i djelomično točno.
    Isprobali smo kombinaciju limuna i sode bikarbone na teškim slučajevima karcinoma i ljudi su ozdravili za dva mjeseca nakon kemoterapija, potpuno.
    Doslovno.
    Doktori, naravno, u čudu.
    Napisao sam i kraći esej na tsmu pa izvolite sve u nastavku:

    Efikasno liječenje tumora i drugih bolesti kombinacijom
    LIMUNA I SODE BIKARBONE

    Ljudsko tijelo (kao i voda) ima svoju pH vrijednost, drugim riječima može biti lužnato ili kiselo.
    Mjera za kiselost/lužnatost je “pH” (power of hidrogen) i neutralan pH je pH 7.
    Naše tijelo je u idealnim uvjetima blago lužnato, točnije 7.35 – 7.45 i u takvom metaboličkom okruženju imamo idealan imunitet i tijelo je otporno na većinu bakterija, čak i virusa.
    Ono što određuje pH našeg tijela je svakodnevna prehrana, odnosno namirnice koje unosimo.
    Kao i naše tijelo i hrana ima svoj pH, no bitno je imati na umu kakav pH stvara svaka pojedina namirnica NAKON kontakta sa želučanom kiselinom tj. nakon razgradnje. Npr. limun ima vrlo nizak pH 2-3, ali NAKON što ga razgradi želučana kiselina je lužnat (oko pH 8).
    Ubrzan način života i manjak vremena da pravilno i ravnomjerno prilagodimo svoju prehranu tjera nas da “s nogu” konzumiramo uglavnom što nam prvo dođe pod ruku i tako se nalazimo da vrlo često, ako ne i isključivo jedemo namirnice kao:
    bijeli kruh, šećer (čokolada, slatkiši, sokovi), crveno meso, cigarete, bijela tjestenina (nakon razgradnje ima vrlo nizak pH jer je čisti škrob), zatim kava, alkohol… a sve ove namirnice, pa čak i kravlji sir, imaju nizak pH i nakon godina takove prehrane naš cjelokupni organizam ima vrlo nizak pH tj. postaje KISEO (suprotno od lužnat tj. alkalan).

    Kao obrambeni mehanizam, naše tijelo stvara gljivice koje SE HRANE kiselinom i “isporučuje” ih na dio organizma koji se kroz godine najviše zakiselio, a to može biti bilo gdje u tijelu (nekome želudac, nekome jetra, nekome čak i mozak ili prostata…).
    Što kiseliji organizam imamo, to više gljivica tijelo isporučuje na našu “slabu točku” do te mjere kad se te gljivice (zbog svoje brojnosti) ne počnu formirati u KUGLICU i zbog pritiska na okolne organe počinju stvarati bol. No kada odemo u bolnicu na pretrage doktor nam za tu kuglicu kaže da imamo TUMOR, šalje nas na kirurško uklanjanje “tumora” koji nije ništa drugo nego NAKUPINA GLJIVICA ANAEROBNE PRIRODE KOJE SE HRANE KISELIM TKIVOM, umjesto da tim istim gljivicama samo oduzmu hranu.
    Oni nasnakon operacije šalju na kemoterapije i/ili zračenja koje uz to što unište gljivice unište i okolno tkivo, a gljivice, zbog gore-spomenutih namirnica koje svakodnevno unosimo i dalje rastu, često i na drugom mjestu u tijelu, jer je staro mjesto uništeno kemoterapijama i radijacijom od zračenja i tako se bolnički proces ponavlja sve dok nam tijelo ne postane preiscrpljeno, nakon čega klone i umire.

    U ovom trenutku u ovom duhu vremena kada je očito da se sve u svijetu vrti oko profita, kada škola zaglupljuje, pravosuđe čini nepravdu, a organi zakona često čine bezakonje, MORAMO imati na umu da i stručna medicina ne radi sve kako bi mi bili zdravi, jer na kraju krajeva – BOLESNICI SU FARMACEUTSKA INVESTICIJA. Obiteljski doktor je vjerojatno, sam po sebi dobar čovjek, ali je dio struke u kojoj mora potpisati hipokratovu zakletvu, a ona ga obvezuje da će pomoći čovjeku ali SAMO U OKVIRIMA svoje struke, drugim riječima, samo onim sredstvima koje mu daje farmacija (Pharmakeia na grčkom = trovanje, vještičarenje, idolopoklonstvo).

    No da se vratimo na kiselost organizma i nastanak “tumora” – nakon svega rečenog, jedino logično pitanje koje se postavlja je KAKO TUMORU ODUZETI HRANU.
    U poodmaklom stadiju tumora tj. karcinoma, koji je, da podsjetim, ništa drugo nego gljivica koja se hrani kiselinom, jasno je da tijelu moramo oduzeti kiselinu podizanjem pH vrijednosti. Kada je bolest uznapredovala nemamo vremena PREHRANOM podignuti pH organizma, već moramo koristiti jaku lužinu koje nam tijelo može probaviti. U tom tretmanu nezamjenjivom se pokazala KOMBINACIJA LIMUNA I SODE BIKARBONE, kojoj je pH gotovo 10! Koristeći ovo liječenje, kroz period od mjesec do maksimalno dva mjeseca, pH tijela se podiže znatno iznad 7 i u takovom okruženju organizma, gljivice tj. “TUMORI” SE DOSLOVNO POVLAČE I NESTAJU, jer jednostavno nemaju što jesti.Ne samo da se u lužnatom organizmu povlače tumori, već gripe, prehlade, virusna oboljenja poput crvenog vjetra (za koji dermatolozi kažu da je neizlječiv), kandide, refluks (žgaravica) i mnoge druge dijagnoze!Bez daljnjeg odlaganja slijedi recept i postupak.

    Potrebni sastojci:
    – staklena čaša (što veća, može i staklenka)
    – plastična ili drvena žlica ili drška drvene kuhače
    – kavena žličica obične kuhinjske sode-bikarbone
    – 1 do 2 dcl obične vode
    – pola limuna
    – plastični ili keramički nož
    – plastično cjedilo za voće (bilo kakvo jeftino, samo da nije metalno)
    – 5 minuta vremena
    Postupak:
    – Plastičnim ili keramičkim nožem prepolovite limun, polovicu limuna iscijedite običnim cijedilom
    – u staklenu čašu stavite pola (ravno pune, ne treba vrhom) žličice sode bikarbone
    – POLAKO nalijevajte sok od limuna na sodu bikarbonu, sve dok ne ulijete sav iscijeđeni sok
    – NAKON što se reakcija smiri i prestane pjenjenje, promješajte sadržaj plastikom ili drvom
    – radi lakše konzumacije (zbog bljutavog okusa) dodajte decilitar do dva vode, opet promješajte
    – kod liječenja od bolesti piti 2 do 3 puta dnevno u jednakim razmacima (jutro, podne, večer)
    – kod održavanja imuniteta i prevencije piti jednom svaka dva do tri dana.

    Dodatni savjeti i upozorenja:
    – 2 do 3 sata nakon konzumiranja sode-limuna nemojte jesti jaka crvena, žilava mesa jer, soda-limun kombinacija razrjeđuje želučanu kiselinu, pa da ne dođe do slabe razgradnje mesa u organizmu.
    – ovo je ujedno i detoksikacija pa je normalno da se pojavi i dijareja (proljev) isti ili sljedeći dan.
    – prilikom rezanja limuna i miješanja limunskog soka obavezno koristiti plastiku, drvo ili keramiku jer vitamin C negativno reagira u dodiru s metalima.
    – ukoliko kupujete limun u supermarketima i nemate neprskani, domaći limun, možete ga očistiti od pesticida na sljedeći način: u zdjelu uspite žlicu kamene soli, dodajte vode, pomješajte, ostavite limun da stoji 10 minuta, isperite u nekoliko voda i to je to! (ova metoda čišćenja radi za svo voće i povrće).
    – ako se odlučite drastičnije promjeniti prehranu i redovito kozumirati SVJEŽE povrće i voće u jednakim količinama kao i kruh i meso, nećete morati limun-sodu piti niti radi prevencije!
    – ne nasjedajte na farmaceutske podvale jer su u posljednjih nekoliko godina (od kad ljudi znaju za ovu metodu) počeli prodavati “sodu bikarbonu” sa SASVIM DRUGAČIJOM kemijskom formulom – potrebna je obična kuhinjska soda bikarbona!
    – ENZIMI su nosioci vitamina po tijelu i bez njih VEĆINA vitamina NE DOĐE u krvotok. Činjenica je da NE POSTOJI enzim u prirodi koji može preživjeti temperaturu višu od 60 stupnjeva C, zbog čega je sva kuhana hrana uglavnom lišena enzima i samim time vitamina, a isto vrijedi i za vitaminske TABLETE jer su sve termički obrađene.
    – ukoliko koristite ovu kuru više puta dnevno, radite to maksimalno dva mjeseca da tijelo ne bi otišlo u previsok pH jer tada nećete imati snage i lako ćete malaksati.
    – zahvalite Bogu što vam je došla informacija koju medicina sakriva “kao zmija noge”.
    – proučite bolje znak na svakoj bolnici i kolima hitne pomoći i razmislite o značenju riječi “farmacija” na grčkom.

    Ako želite popraviti svoju prehranu evo vam kratak popis hrane koja tvori lužnate i visoko lužnate reakcije:
    – Mrkva, brokula, špinat, maslinovo ulje, avokado, celer, zeleni čaj, karfiol, limun, ozonirana voda (potreban ozonator, ne ionizator vode), kiseli kupus, klice, bademi, svo svježe voće, sve svježe zelene salate, svježe bobičasto voće, svježe osušeno začinsko bilje, češnjak, sirutka od kozjeg mlijeka, alge, lubenica, dinja, proso, juhe od povrća… pretražite Google upisivanjem “popis lužnate hrane”.
    Ovo je samo jedan od rezultata dugogodišnjeg istraživanja, a osim ovoga postoji još mnogo vrlo efikasnih načina liječenja malignih bolesti od kojih su samo neki: liječenje pšeničnom travom, elektricitetom, ozoniranom vodom, uljem indijske konoplje, sirovom prehranom, hipertermijom krvi (HIV tj. sida)…
    Ako imate kakvih dodatnih upita slobodno nazovite, moj broj je +385 98/671-867,
    dat’ ću sve od sebe da pomognem vama i vašim bližnjima.

    S poštovanjem,
    Hrvoje Ban

    P.S. u duhovnom smislu svaka značajna bolest je bolest duha koja se manifestira kao bolest nakon što se demonski entitet (čitajte knjigu proroka Henoka – sastavni dio originalne Biblije, izvađen od strane vatikanske crkve i papinstva koje nam podvaljuje štovanje Marije i svetaca što je po Bibliji hereza, mnogoboštvo i idolopoklonstvo), nastani na našem duhu i vodi našu dušu.
    Pokajanjem Ocu u ime Krista, njegovog Sina i odricanjem demona bilo koje bolesti u Kristovo ime, uklanjaju se sve bolesti od artritisa do tumora, svjedočio sam tome i u vlastitom iskustvu se riješio vlastitih dugogodišnjih ovisnosti, bez imalo vlastitog truda, već samo odlukom i vjerom da nas je otkupila Kristova bezgrešna krv, prolivena od strane grešnika poput tebe i mene. No nisam oduvijek bio ovakav, ovakav svjetonazor je rezultat ponovnog rođenja – prouči Bibliju.
    Nek’ vas prati Očev blagoslov u ime Krista Spasitelja ljudskih duša po kojem polažemo pravo na život vječni. Amen.