Šest uređaja koji će vam olakšati pripremu sirove hrane

sirova hrana

Ukoliko ste na sirovoj prehrani, iako ne morate trošiti puno vremena na sam proces kuhanja, prirema ove vrste hrane može biti zahtjevna i izazovna. Donosimo vam pregled uređaja koji će vam olakšati život i proces pripremanja sirove hrane, te uštedjeti puno vremena.

Bledner

Blender je uređaj koji bi svaka “sirova” kuhinja trebala imati, kako biste mogli svakodnevno pripremali smoothije od voća i zelenog lisnatog povrća, koji su osnova sirove prehrane. Pomoću blendera možete miksati spirulinu u prahu u vaš smoothie, kao i zelenu magmu. Obratite pažnju da blender koji odaberete ima veći volumen (kako ne biste morali miskati više puta). U blenderu možete pripremiti i bademovo mlijeko, te napraviti domaći maslac od kokosa, kao i neke sirove juhe.

» Recepte za ukusne smoothije možete pronaći u našoj rubrici Smoothie Kutak.

Dehidrator

dehidrator-hraneDehidrator je uređaj koji će vam uštedjeti puno novca tijekom zime, kada je voće i povrće uglavnom skupo, ili nije dostupno (poput jagoda ili malina) osim u smrzutoj formi. Ukoliko imate dehidrator, voće i povrće možete kupiti tijekom sezone, kada je najjeftinije, osušiti ga i spremiti, te konzumirati tijekom čitave godine. Od osušenog povrća možete praviti maštovita jela na sirovoj prehrani (poput lazanja, rolica od povrća, pa čak i krekere).

» Pročitajte više o prednostima dehidratora ovdje.

Električna sjeckalica

Električna sjeckalica uštedjet će puno vremena i energije za sjeckanje povrća (poput cikle, mrkve…) od koji možete napraviti ukusne salate i maštovita jela.

Električni mlin

U električnom mlinu možete samljeti orašasto voće (poput badema), sjemenke, pa čak i napraviti domaći maslac od badema ili oraha, razne namaze (poput hurmele-namaza od hurmi), pa čak sirovi veganski sir (od suncokretovih sjemenki).

» Upute za pripremu domacih, sirovih, biljnih maslaca možete pronaći ovdje.

Sokovnik

prirodni-sokoviSokovnik koji radi na principu hladnog prešanja povrća i voća ukusan je i brz način da unesete sve vitamine, minerale i antioksidanse koji vam trebaju za optimalno zdravlje iz istih.

Kada kuoujete sokovnik obratite pažnju da ima dobru snagu motora (kako biste lako mogli miksati mrkvu, korijen celera ili celer), te da ima garanciju od proizvođača. Čak i ako niste na sirovoj prehrani, sokovnik je jedan uređaj koji bi svaki dom trebao imati, posebno ako imate djecu (sokovi iz trgovine često sadrže istu količinu dodanog šećera kao i gazirana pića).

Električna cjedilljka za citruse

Električnom cjediljkom za limun i narandže možete za samo nekoliko minuta iscijediti kilogram narandži i napraviti svježe cijeđeni sok za sebe i članove obitelji bez puno truda. Ovaj uređaj je vrlo jeftin, a isplati se imati ga.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Šest uređaja koji će vam olakšati pripremu sirove hrane

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.