Domaći sladoled od breskve koji svi mogu napraviti lako

Domaći sladoled od breskve koji svi mogu napraviti lako

Ljeto i breskve u istoj rečenici znače samo jedno – pregršt uživanja, bogatstvo okusa, osvježenje, zabava i bezbrižnost. Ljeto obožavamo, ne samo zbog sunca i godišnjeg, već i zbog raznolikog voća u kojem pokušavamo maksimalno uživati zbog kratke sezone.

Ovisno o dodacima i vrsti, sladoled nije pretjerano kaloričan, međutim, ako želite isprobati nešto novo, napravite domaći sladoled od breskve. Donosimo klasičan i fit recept, kako vam se koji svidi i privuče vas. Odličan desert, ali i međuobrok.

Klasičan sladoled od breskve
FOTO: Shutterstock

Klasičan sladoled od breskve

Za ovaj sladoled trebaju vam sastojci koje inače držite u kuhinji i za one je koji se uvijek drže klasike te im ne smeta malo šećera i mliječnih masti.

Birajte što zrelije breskve.

Sastojci:

  • 500 g oguljenih breskvi
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 1 jušna žlica limunovog soka
  • 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije.

Priprema

  1. U blenderu izblendajte breskve, limunov sok i šećer.
  2. Umiješajte ekstrakt vanilije, mlijeko i vrhnje.
  3. Smjesu ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  4. Ako imate aparat za sladoled, ubacite smjesu u njega ili premjestite sladoled u zamrzivač. Svakih 45 minuta promiješajte do kremaste teksture.
Domaći sladoled od breskve
FOTO: Shutterstock

Domaći sladoled od breskve bez dodanog šećera

Ako tražite ukusan snack i nutritivno bogatiji način za rashlađivanje, ovaj recept je za vas. Bananu i breskve prije zamrzavanja ogulite i stavite u zip plastičnu vrećicu.

Smrznuto voće je ključno jer daje teksturu sladoleda.

Sastojci:

Priprema

  1. Sve sastojke ubacite u blender i izblendajte u kremastu smjesu.
  2. Konzumirajte odmah.

Veganski sladoled od breskve i kokosa

Ako izbjegavate mliječne proizvode jer ste vegan ili iz drugih razloga, savršenu kremastu teksturu dat će punomasno kokosovo mlijeko iz konzerve. Dakle, nemojte koristiti kokosov napitak, odnosno mlijeko iz tetrapaka, već punomasno kokosovo mlijeko zbog kremoznosti.

Sastojci:

Priprema

  1. Sve izblendajte i zamrznite.
  2. Ako želite konzumirati odmah, koristite smrznuto voće.

Domaći sladoled od breskve s bijelom čokoladom

Ako želite pravo bogatstvo okusa i dašak luksuza, nezaobilazan sastojak je bijela čokolada, možete staviti i tamnu, sve prema ukusu.

Sastojci:

Priprema

  1. Bijelu čokoladu otopite na pari i pustite da se malo ohladi.
  2. U blenderu izblendajte breskve, banane, jogurt, med i ekstrakt vanilije.
  3. Blendajte do kremaste teksture, a zatim umiješajte i bijelu čokoladu.
  4. Poslužite odmah uz, po želji, komadiće bijele čokolade.
Domaći sladoled od breskve na štapiću
FOTO: Shutterstock

Domaći sladoled od breskve na štapiću

Za ovaj recept trebat će vam kalupi za sladoled na štapiću i malo strpljenja jer, nakon što ih spremite, moraju u zamrzivač. Ako nemate kalupe, možete koristiti papirnate čaše i drvene štapiće.

Sastojci:

Priprema

  1. Sve sastojke, osim komadića breskve, izblendajte u blenderu u kremastu teksturu.
  2. Umiješajte komadiće breskve i ulijte smjesu u kalupe.
  3. Stavite sladoled u zamrzivač na barem četiri sata.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu