Popečci od slanutka: Gotovi za manje od pola sata, a mogu se jesti za bilo koji obrok ili poslužiti kao “finger food”

Popečci od slanutka

Mekani iznutra, a hrskavi izvana. Prijaju uz bilo koji obrok u danu, a super ideja ih je servirati i kao finger food uz primjerice platu veganskih namaza i sireva. Lako se i brzo prave, peku u pećnici, a mogućnost dodavanja alternativnih sastojaka je velika. Neke sam vam i navela u receptu u nastavku. 

Ja sam se naposljetku odlučila servirati ih uz veganski sir koji sam nedavno pravila te majonezu od avokada, bosiljka i limete. Nju pripremite stvarno brzo i lako na način da sve sastojke izblendate s malo sojinog mlijeka i začinite po želji. Od začina sam koristila sol medvjeđeg luka, a ako je nemate, svaka druga sol je isto u redu. Dodajte i malo češnjaka u prahu i papra, recimo. 

Što se popečaka tiče, od ove sam količine dobila 13 srednje velikih popečaka.
Popečci od slanutka
FOTO: Mare

Sastojci:

Popečci od slanutka
FOTO: Mare

Sastojci za paniranje:

Pečeni popečci od slanutka
Foto: Mare

Priprema

  1. Slanutak i krumpir moraju prethodno biti kuhani, a poželite li koristiti zelene mahune ili grašak umjesto šparoga, isto vrijedi i za njih. Odlučite li se za brokulu ili, poput mene, za šparoge, njih ne treba kuhati, već samo sitno isjeckati na što manje komadiće. Jednako tako usitnite i luk. 
  2. Kuhani krumpir i slanutak zgnječite dobro vilicom ili gnječilicom, a možete koristiti i štapni mikser, blender ili procesor za hranu.
  3. Smjesi dodajte šparoge, sezam, prehrambeni kvasac, luk, brašno, maslinovo ulje i sol. Sve dobro promiješajte.
  4. Formirajte popečke te ih kratko umočite u tahini razblažen u sojinom mlijeku, a zatim ih uvaljajte u cornflakes koji ste prethodno usitnili.
  5. Položite na lim za pečenje, pokapajte maslinovim uljem te pecite na 185 – 200 °C 15 – 20 minuta.
  6. Kada ste zadovoljni teksturom i bojom, izvadite. Servirajte po želji, a majoneza od avokada, bosiljka i limete, o kojoj sam vam pričala u uvodu, super je prijedlog.

Dobar tek!

Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.50 / 5   4

Foto: Mare

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu