90 % žena ima problema: Ovo je 9 razloga zašto ne postižete orgazam za vrijeme seksa

Zašto ne postižete orgazam za vrijeme seksa

U današnje vrijeme 90 % žena ima poteškoće s doživljavanjem orgazma, a samo 10 % žena može postići orgazam na lak način. Premda orgazam nije jedina svrha seksualnog odnosa, danas se stavlja veliki pritisak na žene da moraju ostvariti vrhunac, što dodatno opterećuje seksualni odnos. Nemogućnost doživljavanja orgazma je najčešća spolna smetnja kod žena. Postoje žene koje nikad ne dožive orgazam, a razlog tome nisu spolna hladnoća ili frigidnost.

U nastavku vam donosimo neke od mogućih razloga zašto ne možete postići orgazam.

1. Većinu svojeg dana provodite sjedeći za stolom

Pretjeranim sjedenjem možete smanjiti svoje zdjelične mišiće, što može dovesti do bolova u zdjelici. Upravo zbog toga postizanje orgazma može biti teže. Neke žene ove probleme mogu primijetiti nakon nekoliko mjeseci predugog sjedenja, dok kod nekih žena mogu proći godine prije razvijanja simptoma.

Da biste to spriječili, potrebno je ustati svakih pola sata do sat vremena za vrijeme radnog dana. Ako možete i imate privatnost, dobro je protegnuti se, istegnuti kukove i leđa prema natrag, napraviti nekoliko čučnjeva te vježbe za istezanje zdjelice.

Pročitajte članak “Cjelodnevno sjedenje – načini kako umanjiti negativni učinak produženog sjedenja“.

Uvijek nosite visoke potpetice
FOTO: Shutterstock

2. Uvijek nosite visoke potpetice

Istraživanja su pokazala da nošenje bilo kakvih cipela s visokim potpeticama previše vremena ima štetni i deformacijski učinak na vašu zdjelicu i mišiće, kao i na živce koji povezuju zdjelicu i genitalije. Zbog čestog nošenja visokih potpetica mišići postaju “ljepljivi” i napeti, pa ne mogu prenijeti “poruke” koje su potrebne za postizanje orgazma. Ukoliko mišići nisu u dobroj formi, manja je vjerojatnost da ćete postići orgazam.

3. Prevelika konzumacija alkohola, uz nedovoljnu konzumaciju vode

Tijelo treba visoku razinu vode u organizmu kako bi moglo ostvariti orgazam. Tkivo koje ostvaruje uzbuđenje proteže se u sustav vezivnog tkiva koje se sastoji od kolagena, elastina i relaksina. Da bi to tkivo ostvarilo svoju “magiju”, potrebna je tekućina koja će omogućiti da tkivo klizi. Unosom alkohola u tijelo razina tekućine se smanjuje, tijelo se isušuje i time se smanjuje mogućnost ostvarivanja vrhunca.

4. Lijekovi smanjuju postizanje orgazma

Lijekovi za tlak, kontracepcijske pilule i antidepresivi glavni su krivac za smanjenu mogućnost postizanja orgazma. Ukoliko je nuspojava vaših lijekova porast razine prolaktina, tj. proteina koji smanjuje libido, teže ćete ostvariti orgazam. Prolaktin se prirodno stvara u tijelu žena poslije poroda kako žene ne bi ostale prebrzo trudne. Između ostalog, i antihistaminici mogu smanjiti sposobnost samostalnog podmazivanja organizma čineći seks neugodnim.

Lijekovi smanjuju postizanje orgazma
FOTO: Shutterstock

5. Vaš partner nije ovladao vašim tijelom

U nekim slučajevima problem je u neistraženosti tijela. Svaka žena je drugačija, pa se tako pokreti i kutovi zadovoljstva trebaju prilagođavati. Ukoliko vaš partner ne pogađa pravo mjesto, morate mu to jasno dati do znanja. Komunicirajte što za vas djeluje, a što ne.

6. Ne radite buku

Potrebno je ispuštati zvukove za vrijeme seksa. Ako pokušavate ostati tihi jer ste opterećeni kako ćete zvučati, time stvarate stres i smanjujete šanse za vrhuncem. Parovi koji se prepuste potpunom doživljaju imaju duži, žešći i jači orgazam. Upotrebom vokalnih zvukova pojačava se osjetilno iskustvo seksa.

7. Ne masturbirate često

Koliko često se zadovoljavate može imati velik utjecaj na vaše šanse za postizanjem orgazma. Pitate se zašto? Stručnjaci smatraju da sposobnost žene da fantazira i koristi svoju maštu prilikom masturbacije može pomoći pri lakšem ostvarivanju vrhunca. Kako bi povećali šanse za postizanjem orgazma sa svojim partnerom, preporučuje se masturbirati najmanje tri puta tjedno.

Pročitajte članak “Mala škola ženske masturbacije za najjači orgazam“.

Ne masturbirate često
FOTO: Shutterstock

8. Vaše razine oksitocina su preniske

Kad vaše tijelo ne proizvodi dovoljno hormona “sreće”,  teže ćete postići vrhunac. Razine oksitocina se mogu povećati tako da produbite intimnost sa svojim partnerom. Jednostavno držanje za ruku i maženje mogu uvelike pridonijeti povećanju razine oksitocina.

9. Niste mokrili prije seksa

Zadržavanje mokraće dovodi do nezadovoljavajućeg seksa. Stimulacija seksa i potreba za mokrenjem nisu dobra kombinacija. Nevjerojatno je teško doći do orgazma kad je mjehur pun. Miješanje osjećaja zadovoljstva tijekom seksa i pokušavanja zadržavanja mokraće je kombinacija koju trebate izbjegavati. 

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   3

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu