Kako produžiti trajanje seksa?

Trajanje seksa

Koliko je minuta seksa zaista potrebno da partneri budu zadovoljeni u krevetu? Trajanje seksa je jedno od vrućih pitanja, a svi smo mi znatiželjni i skloni uspoređivanju kad su u pitanju “tuđe spavaće sobe”.

Iako u današnjem svijetu većina sanja o maratonskom seksu, stvarnost je malo drugačija. Većina partnera teži seksu koji traje duže od prosjeka.

Istraživanja su pokazala da 80% muškaraca i žena želi da seks traje duže od pola sata, premda je stvarno vrijeme seksa heteroseksualnih partnera vrlo kratko.

Pa tako unatoč urbanim mitovima trajanje seksa najčešće je u rasponu između 7-15 minuta.

Vrijeme trajanja seksa

trajanje seksa

Duljina seksualnog odnosa je važan faktor u postizanju zadovoljavajućeg seksualnog iskustva za oboje partnera.

Prosječno vrijeme trajanja seksa je 6 minuta, međutim, ispostavilo se da je 6 minuta zapravo dragocjeno vrijeme koje naši prethodnici nisu imali. 1948. Godine Kinsey je otkrio da je 75 % američkih muškaraca orgazam postiglo u dvije minute od početka odnosa.

Tijekom 80-ih i 90-ih godina seksolozi su pokušali definirati preranu ejakulaciju prema broju ulaza penisa u vaginu (broj se kretao između 8-15 ulaza). Takav sustav otežao je shvaćanje prerane ejakulacije te se od tada za mjerenje koristi jedinica vremena.

Postizanje zadovoljavajućeg seksualnog odnosa je vrlo kompleksno. Kako bih penetracija bila zadovoljavajuća za žene, u prosjeku je potrebna 20 – minutna predigra.

Kako bi seks bio dobar ne treba trajati cijelu noć, ali idealan i poželjan seks je u trajanju 7-13 minuta. Premda je 7 minuta prekratko za većinu žena, pogrešno je mjerenje i kvantificiranje bilo kojeg aspekta seksualnosti.

Glavni preduvjet dužeg seksa

Vrlo je važno spomenuti da za kvalitetu odnosa nije bitno samo vrijeme već i jačina erekcije.

Za ostvarivanje bolje erekcije može pomoći tjelovježba koja će osigurati dobru cirkulaciju u cijelom tijelu. Poboljšanjem krvotoka izravno poboljšavate povećan dotok krvi u penis.

Između ostalog, nastojite poboljšati i prehranu. U svoj jelovnik uključite svježe voće i povrće te ribu, a povećajte i unos vitamina B12.

Česta masaža penisa, testisa i okolice može osigurati bolju i jaču erekciju.

Osim navedenog, za zadovoljavajuću seksualnu vezu bitna je i učestalost seksualnog odnosa koja ovisi o preferencijama i mogućnostima seksualnih partnera.

Kod nekih seksualnih partnera učestalost podrazumijeva seksualni odnos 2-3 puta tjedno, dok kod nekih više ili manje.

Članak uređen:

Ocijenite članak

3.40 / 5   5

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kako produžiti erekciju, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kako produžiti trajanje seksa?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.