Kako produžiti trajanje seksa?

Kako produžiti trajanje seksa

Koliko je minuta seksa zaista potrebno da partneri budu zadovoljeni u krevetu? Trajanje seksa je jedno od vrućih pitanja, a svi smo znatiželjni i skloni uspoređivanju kad su u pitanju “tuđe spavaće sobe”.

Iako u današnjem svijetu većina sanja o maratonskom seksu, stvarnost je malo drugačija. Većina partnera teži seksu koji traje duže od prosjeka.

Istraživanja su pokazala da 80 % muškaraca i žena želi da seks traje duže od pola sata, premda je stvarno vrijeme seksa heteroseksualnih partnera vrlo kratko.

Pa tako, unatoč urbanim mitovima, trajanje seksa najčešće je u rasponu između sedam i 15 minuta.

Vrijeme trajanja seksa se produžilo
FOTO: Shutterstock

Vrijeme trajanja seksa se produžilo

Duljina seksualnog odnosa je važan faktor u postizanju zadovoljavajućeg seksualnog iskustva za oba partnera.

Prosječno vrijeme trajanja seksa je šest minuta, međutim, ispostavilo se da je šest minuta zapravo dragocjeno vrijeme koje naši prethodnici nisu imali. Godine 1948. Kinsey je otkrio da je 75 % američkih muškaraca orgazam postiglo u dvije minute od početka odnosa.

Tijekom 80-ih i 90-ih godina seksolozi su pokušali definirati preranu ejakulaciju prema broju ulaza penisa u vaginu (broj se kretao između 8 – 15 ulaza). Takav sustav otežao je shvaćanje prerane ejakulacije te se od tada za mjerenje koristi jedinica vremena.

Postizanje zadovoljavajućeg seksualnog odnosa je vrlo kompleksno. Kako bi penetracija bila zadovoljavajuća za žene, u prosjeku je potrebna 20-minutna predigra.

Kako bi seks bio dobar, ne treba trajati cijelu noć, ali idealan i poželjan seks traje 7 – 13 minuta. Premda je sedam minuta prekratko za većinu žena, pogrešno je mjerenje i kvantificiranje bilo kojeg aspekta seksualnosti.

Glavni preduvjet dužeg seksa
FOTO: Shutterstock

Glavni preduvjet dužeg seksa

Vrlo je važno spomenuti da za kvalitetu odnosa nije bitno samo vrijeme, već i jačina erekcije.

Za ostvarivanje bolje erekcije može pomoći tjelovježba koja će osigurati dobru cirkulaciju u cijelom tijelu. Poboljšanjem krvotoka izravno poboljšavate povećan dotok krvi u penis.

Između ostalog, nastojte poboljšati i prehranu. U svoj jelovnik uključite svježe voće i povrće te ribu, a povećajte i unos vitamina B12.

Česta masaža penisa, testisa i okolice može osigurati bolju i jaču erekciju.

Osim navedenog, za zadovoljavajuću seksualnu vezu bitna je i učestalost seksualnih odnosa koja ovisi o preferencijama i mogućnostima seksualnih partnera.

Kod nekih seksualnih partnera učestalost podrazumijeva seksualni odnos 2 – 3 puta tjedno, dok kod drugih više ili manje.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Fletcher, J. (2022). How to Last Longer in Bed. Healthline.
  2. Kennard, J. (2022). Techniques for Preventing Premature Ejaculation. Verywell Health.
  3. Bussey, A. (2020). How to make sex last longer. Healthily.
  4. Villines, Z. (2020). What techniques can help a person last longer in bed? Medical News Today.

Ocijenite članak

3.40 / 5   5

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kako produžiti erekciju, kako produziti snosaj, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu