Vaše dijete ima problema s koncentracijom, hiperaktivnošću, ljutnjom itd.? Traju upisi na besplatni program dostupan svima u Hrvatskoj

U Međunarodnom institutu prirodnog zdravlja traju upisi na besplatni program Zdrava djeca za djecu i mlade sa psihofizičkim poteškoćama u dobi 5 – 19 godina

Međunarodnom institutu prirodnog zdravlja traju upisi na besplatni program Zdrava djeca za djecu i mlade sa psihofizičkim poteškoćama u dobi 5 – 19 godina. Program se sastoji od relaksacije, terapijskih razgovora, akupresurnih masaža, refleksoterapije te radionica i igraonica.

Dokazano je da relaksacija kao tehnika dubokog disanja, smirivanja i opuštanja poboljšava koncentraciju, olakšava učenje i pamćenje gradiva, potiče kreativnost, omogućuje bolju komunikaciju i interakciju sa djecom i odraslima. Relaksacija također poboljšava kvalitetu sna, smanjuje razinu stresa, poboljšava samokontrolu i kontrolu emocija, povećava osjećaj mira, zadovoljstva, samopouzdanja, sreće, opuštenosti te poboljšava mentalno i fizičko zdravlje djece i odraslih.

Dokazano je da relaksacija kao tehnika dubokog disanja, smirivanja i opuštanja poboljšava koncentraciju, olakšava učenje i pamćenje gradiva
FOTO: Shutterstock

Program uživo održava se u prostoru udruge na adresi Radnička cesta 20a, Zagreb (1. kat) dok su online relaksacije i terapijski razgovori dostupni putem video poziva na Zoomu ili Skypeu. Na ovaj način program je dostupan djeci i mladima iz cijele Hrvatske.

Ako vaše dijete ima problema sa koncentracijom, zatvorenošću, samopouzdanjem, hiperaktivnošću, agresivnošću, ljutnjom, strahovima i depresijom, a želite da bude zdravo, sretno, samopouzdano i uspješno, obratite im se s povjerenjem.

Dogovorite info razgovor na 01/5620-108, 098/947-0533 ili na mipz.zg@gmail.com te posjetite njihovu internetsku stranicu www.mipz.hr za dodatne informacije.

Zatvorenost kod djece
FOTO: Shutterstock

Više o Međunarodnom institutu prirodnog zdravlja

Međunarodni institut prirodnog zdravlja je neprofitna, nevladina organizacija usmjerena unapređenju i poboljšanju kvalitete života i zdravlja djece i mladih sa psihofizičkim poteškoćama, rješavanju i prevenciji zdravstvenih poteškoća te neprihvatljivog ponašanja djece i mladih u društvu.

S obzirom na dosadašnji uspjeh njihovih programa za djecu i mlade, koji su za polaznike besplatni, odlučili su ponovno pružiti priliku zainteresiranim dobrotvorima da sudjeluju u financiranju programa, namijenjenih jednoj od najslabijih skupina u našem društvu. Dosad su uspjeli pomoći mnogobrojnoj djeci i mladima sa zdravstvenim poteškoćama i poremećajima u ponašanju.

Njihovi su stručni suradnici i terapeuti educirani od stručnih liječnika Tradicionalne kineske medicine. Velike rezultate postigli su na sljedećim područjima:

ovisnost o kompjutorskim igrama
FOTO: Shutterstock

Nakon dugotrajnog i mukotrpnog traženja rješenja u odgovarajućim institucijama, roditelji takve djece im se s povjerenjem obraćaju za pomoć jer liječenje lijekovima, psihološke i druge terapije nisu dali zadovoljavajuće rezultate.

Na temelju pretraga i nalaza koji potvrđuju poboljšanje i napredak zdravstvenog stanja liječnici odobravaju i podržavaju njihov program.

Negativan utjecaj pandemije na mentalno i fizičko zdravlje te ponašanje djece i mladih postao je itekako vidljiv. Sve je više djece s poteškoćama u školama (slaba koncentracija, hiperaktivnost, agresija, preosjetljivost na stres i dr.), psihijatrijski odjeli bolnica za djecu i mlade su puni, broj anksioznih, depresivnih i suicidalnih mladih je u velikom porastu. Sve to ukazuje na izrazito zabrinjavajuće i alarmantno stanje koje je potrebno odmah rješavati kako ne bi postalo još gore.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Međunarodnog instituta prirodnog zdravlja.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu