Krema od avokada, banane i limete: Božanstveni desert za koji morate izdvojiti jako malo vremena

krema-od-avokada-limete-i-grozda

Tako je, trebat će vam malo vremena, nimalo kuhanja, a dobit ćete puno okusa i krcate teglice zdravlja. 

U mojem okruženju avokado se i dalje najviše povezuje sa slanim umacima poput guacamolea, ali avokado izvrsno funkcionira u slatkim desertima.

Mousse od čokolade koji za bazu ima avokado je slastica koja će razoružati i one najtvrdokornije nevjernike, a ova predivna zelena krema je u tom istom rangu. Obiluje nezasićenim masnim kiselinama, vlaknima, željezom, bakrom, fosforom, magnezijem, kalcijem i kalijem, a bogata je i vitaminima A, C i E.

Zdravi desert za svako godišnje doba

Jedna malena limeta sadrži iznimno puno kalcija i folne kiseline, a kivi je prepun antioksidansa i sadrži vitamin C, i to u većoj količini od naranče. Odličan je izvor kalija, vlakana, vitamina A i E … i mogla bih tako nabrajati do tko zna kada, ali onda će uvodni tekst biti dulji od same pripreme deserta. Zato je najbolje da krenemo na recept, a detaljnije o svakom voću pročitajte ovdje u nekom od mnogobrojnih članaka s portala.

Za recept je potrebno da banane prethodno smrznete jer će smrznute banane dati desertu onu kremasto sladolednu teksturu, a za to vrijeme pročitajte malo o čudotvornim borovnicama i grožđu.

I bez straha, dok budete gotovi s pripremom i serviranjem, krema će biti taman na ugodnoj temperaturi za uživanje zimi, kada nam na spomen smrznutog cvokoću zubi.

U toplijim mjesecima kremu nakon pripreme samo kratko vratite u hladnjak i dobit ćete predivan hladni desert.

krema od avokada limete i grozda
FOTO: Mare

Sastojci za 4 teglice deserta (okvirno 500 ml kreme):

krema od avokada banane i limete
FOTO: Mare

Priprema

  1. Banane ogulite, narežite na kolutiće i smrznite. Tako pripremljenim bananama trebat će 15 – 25 minuta da se smrznu. Za to vrijeme ogulite avokado, nasjeckajte kivi i operite borovnice i grožđe.
  2. U blenderu izblendajte avokado, smrznute banane, sok jedne polovice limete i agavin sirup, sve dok ne dobijete glatku gustu kremu.
  3. U posudice za serviranje stavite kivi izrezan na komadiće, na njega kremu i na vrh borovnice i grožđe, ili slažite po nekom svojem redoslijedu.

U slast!

Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   6

Foto: Mare

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu