Aerobne vježbe za trbuh: Ubacite ih uz trbušnjake i plankove

Aerobne vježbe za trbuh

Kada je riječ o postizanju zategnutog i definiranog trbuha, mnogi se pojedinci često fokusiraju isključivo na ciljane vježbe za trbušne mišiće poput trbušnjaka i planka.

Iako ove vježbe zasigurno igraju ključnu ulogu u jačanju mišića središnjeg dijela tijela, uključivanje aerobnih vježbi u vašu fitness rutinu može pružiti zaokružen pristup postizanju isklesanog središnjeg dijela tijela.

Aerobne vježbe, poznate i kao kardio, aktivnosti su koje pospješuju otkucaje srca i ubrzavaju disanje tijekom duljeg razdoblja.

One ne samo da sagorijevaju kalorije, već također pomažu smanjiti ukupnu tjelesnu masnoću, uključujući masnoću oko trbuha.

Integriranjem aerobnih vježbi u svoj režim vježbanja možete učinkovito nadopuniti svoje vježbe za trbuh i ubrzati put do zategnutog trbuha.

Aerobne vježbe za trbuh

Ove aerobne vježbe za trbuh mogu pomoći u oblikovanju vašeg trbuha.

Trčanje ili jogging

Trčanje aktivira više skupina mišića, uključujući trbušne, dok stabilizirate svoje tijelo svakim korakom. Ciljajte na kombinaciju laganog trčanja i intervalnog treninga kako biste maksimalno povećali sagorijevanje kalorija i gubitak masnoće.

Pročitajte članak “Kako početi trčati? Postoji nekoliko stvari koje trebate znati prije nego što krenete! Evo kako izgleda tjedna rutina trčanja za početnike“.

vožnja bicikla je izvrsna aerobna vježba za trbuh
FOTO: Shutterstock

Vožnja bicikla

Bilo da preferirate vožnju biciklom na otvorenom ili satove spinninga u teretani, vožnja bicikla je izvrsna aerobna vježba za trbuh. Pedaliranje uključuje mišiće corea, posebice donje trbušne mišiće, kako bi se održala stabilnost i ravnoteža. Uključite uzbrdice ili intervalne treninge u svoju biciklističku rutinu kako biste dodatno opteretili svoje trbušne mišiće.

Pročitajte članak “Kako pretvoriti vožnju bicikla u kardio trening? Evo kako ležerna aktivnost i način prijevoza može poboljšati vašu kondiciju i ojačati srce“.

Plivanje

Plivanje uključuje mišiće corea dok stabilizirate svoje tijelo u vodi i izvodite različite tehnike. Slobodni stil, leptir i leđno plivanje posebno su korisni za oblikovanje trbušnih mišića, a istovremeno pružaju kardiovaskularni trening s malim opterećenjem.

Pročitajte članak “Plivačke tehnike: Jedna je dobra za trbušne mišiće, druga za probleme s leđima, treća za držanje! Evo koliko kalorija troše i kako se izvode“.

Preskakanje vijače

Uzmite vijaču i počnite je preskakati kako biste istovremeno potrošili kalorije i zategnuli trbušne mišiće. Preskakanje vijače je aerobna vježba visokog intenziteta koja uključuje cijelo tijelo, tako i trbušne mišiće, dok održavate ravnotežu i koordinaciju. Počnite s kratkim intervalima i postupno povećavajte trajanje kako se vaša izdržljivost poboljšava.

Pročitajte članak “Vježbe s vijačom: Vraćaju nas u dane djetinjstva, a oblikuju tijelo iz snova! Otkrijte prednosti treninga s vijačom u 6 vježbi“.

Preskakanje vijače je aerobna vježba visokog intenziteta
FOTO: Shutterstock

HIIT

HIIT treninzi uključuju izmjenu kratkih intervala intenzivne vježbe i kratkih razdoblja odmora ili aktivnosti nižeg intenziteta. Ove brze promjene u intenzitetu održavaju vaš otkucaj srca povišenim i povećavaju sagorijevanje kalorija, što ga čini učinkovitim načinom ciljanja na trbuh i skidanja viška masnoće. Uključite vježbe kao što su marinci, penjači i high knees za ubojite trbušnjake.

Pročitajte članak “HIIT trening za početnike: Osobna trenerica donosi mjesečni plan, ali poziva i na oprez“.

Ples

Pojačajte glazbu i opustite se na plesnom podiju kako biste isklesali trbušne mišiće dok se zabavljate. Aerobni treninzi temeljeni na plesu kao što su zumba, hip-hop ili salsa ne samo da pružaju izvrsnu kardiovaskularnu vježbu, već također angažiraju mišiće središta dok se krećete u ritmu. Osim toga, ples je fantastično sredstvo za ublažavanje stresa i podizanje raspoloženja.

Pročitajte članak portala Zadovoljna.hr Let’s dance! Najbolji razlozi zbog kojih trebamo plesati kada god nam se pruži prilika“.

Veslanje

Bilo na spravi za veslanje u teretani ili ua vodi, veslanje je fantastična aerobna vježba za jačanje corea i oblikovanje trbuha. Pokret povlačenja uključuje leđa, ruke i trbušne mišiće, a istovremeno pruža lagani trening koji je nježan za zglobove.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu