Jednostavne vježbe za trbuh: Možete ih raditi kod kuće! Uz ove 4 vježbe isklešite trbušnjake i izravnajte trbuh

Jednostavne vježbe za trbuh

Vježbe za trbuh, tj. trbušne mišiće među najpopularnijim su i najizvođenijim vježbama, pogotovo u ljetnom periodu jer svi žele izgledati bolje za ljetovanje.

Mnogi se pitaju koje su najbolje vježbe za trbuh jer vjeruju da će samo pomoću njih postići željeni izgled. No, osim treninga, nemojte zaboraviti i na pridržavanje zdrave prehrane, kao što je konzumiranje više proteina, cjelovitih žitarica i povrća. Vježbe za trbuh i struk, kao i druge vježbe, neće biti efikasne ako se ne pridržavate zdrave prehrane.

Jednostavne vježbe za trbuh

Bez obzira na to radite li vježbe za trbuh u teretani ili tražite vježbe za trbuh kod kuće, u nastavku donosimo neke jednostavne vježbe za trbuh pomoću kojih ćete postići svoj cilj.

Vježbe za trbuh kod kuće
FOTO: Shutterstock

Vježba za trbuh 1.

Početni položaj je ležeći na leđima. Koljena su savinuta, a stopala položena na podlogu. Ruke su na bedrima i ispružene u laktovima. Vježba se izvodi tako da dlanovima klizite po bedrima prema koljenima.

Za vrijeme dizanja udišete, a pri spuštanju izdišete.

U krajnjem položaju zadržite se pet sekundi i vratite se u početni položaj te odmorite 10 sekundi. Vježbu ponovite 10 – 15 puta.

Vježba za trbuh 2.

Početni položaj je ležeći na leđima. Ruke su paralelno uz tijelo, s dlanovima na podlozi. Noge su savinute u koljenima, a stopala su na podlozi. Vježbu izvodite tako da koljena podižete prema trupu te ih vraćate tako da ne dotaknu podlogu. Ako je to moguće, stopala cijelo vrijeme držite odignuta od podloge.

Broj ponavljanja ove vježbe je proizvoljan, ali probajte napraviti što više ponavljanja u 30 sekundi.

Vježbe za trbuh i struk
FOTO: Shutterstock

Vježba za trbuh 3.

Početni položaj je ležeći na leđima. Noge su pod 90° u odnosu na tijelo, odnosno ravno ispružene prema gore. Ruke su uz tijelo dlanovima na podlozi. Vježbu izvodite tako da pokušate stopala podignuti još prema gore, kao da želite stopalima dotaknuti strop. Vježbu ponovite 10 puta. U krajnjem položaju zadržite se nekoliko sekundi.

U drugoj varijanti ove vježbe početni položaj je isti, no ruke nisu na podlozi već na vanjskoj strani bedra. Vježbu izvodite tako da dlanove pomičete prema gore uz bedra. Vježbu ponovite 10 puta. U krajnjem položaju zadržite se nekoliko sekundi.

Vježba za trbuh 4.

Početni položaj je sjedeći. Leđa su ravna. Noge su savinute u koljenima, a stopala su lagano odignuta od podloge. Vježbu izvodite tako da se u trupu rotirate u jednu, a zatim u drugu stranu. Možete, kako se okrećete u jednu stranu, rukom pratiti smjer kretanja tijela, a pogledom pratiti ruku. Vježbu ponovite po pet puta na svaku stranu.

U nastavku donosimo i primjer kako trening za trbušne mišiće može izgledati.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu