Jednostavne vježbe za trbuh

Jednostavne vježbe za trbuh

Vježbe za trbuh, tj. trbušne mišće jedne su od najpopularnijih i najčešće izvođenih, pogotovo u ljetnom periodu, jer svi žele izgledati bolje za ljetovanje.

U nastavku donosimo neke jednostavne vježbe za trbuh.

Vježba za trbuh 1.

Početni položaj je ležeći na leđima. Koljena su savinuta, a stopala položena na podlogu. Ruke su na bedrima i ispružene u laktovima. Vježba se izvodi tako da dlanovima klizite po bedrima prema koljenima. Za vrijeme dizanja udišete, a pri spuštanju izdišete.

U krajnjem položaju zadržite 5 sekundi i vratite se u početni položaj te odmorite 10 sekundi. Vježbu ponovite 10 – 15 puta.

Vježba za trbuh 2.

Početni položaj je ležeći na leđima. Ruke su paralelno uz tijelo, dlanovima na podlozi. Noge su savinute u koljenima, stopala su na podlozi. Vježbu izvodite tako da koljena podižete prema trupu te ih vraćate, no da ne dotaknu podlogu. Ako je to moguće, stopala cijelo vrijeme držite odignuta od podloge.

Broj ponavljanja ove vježbe je proizvoljan, probajte napraviti što više ponavljanja u 30 sekundi.

Vježba za trbuh 3.

Početni položaj je ležeći na leđima. Noge su pod 90 stupnjeva u odnosu na tijelo, odnosno ravno ispružene prema gore. Ruke su uz tijelo dlanovima na podlozi. Vježbu izvodite tako da pokušate stopala podignuti još prema gore, „kao da želite stopalima dotaknuti strop“. Vježbu ponovite 10 puta. U krajnjem položaju zadržite nekoliko sekundi.

U drugoj varijanti ove vježbe početi položaj je isti, no ruke nisu na podlozi već na vanjskoj strani bedra. Vježbu izvodite tako da dlanove pomičete prema gore uz bedra. Vježbu ponovite 10 puta. U krajnjem položaju zadržite nekoliko sekundi.

Vježba za trbuh 4.

Početni položaj je sjedeći. Leđa su ravna. Noge su savinute u koljenima, a stopala su lagano odignuta od podloge. Vježbu izvodite tako da se u trupu rotirate u jednu, a zatim u drugu stranu. Možete, kako se okrećete u jednu stranu, rukom pratiti smjer kretanja tijela, a pogledom pratiti ruku. Vježbu ponovite po 5 puta na svaku stranu.

U nastavku donosimo i primjer kako trening za trbušne mišiće može izgledati.

Članak uređen:

Saznajte više o vježbanju u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Jednostavne vježbe za trbuh

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.