Aplikacije za vježbanje: Besplatne su, a mogu učiniti čuda za vašu kondiciju i izgled! Evo koju odabrati ovisno o aktivnosti kojom se bavite

aplikacije za vježbanje

Aplikacije za vježbanje već nekoliko godina služe kao alat za praćenje napretka u tjelesnoj aktivnosti, a pomažu i kod pripreme za trening i izradu personaliziranog plana tjelovježbe, a pomoću nekih od njih možete pratiti i svoju prehranu.

Sve što se nekad nalazilo u posebnim priručnicima i što ste nekad mogli saznati na satovima određene aktivnosti kojom ste se bavili danas je dostupno na vašem mobilnom uređaju. Uz to što će vam pomoći da postignete svoje ciljeve, besplatne aplikacije za vježbanje olakšat će vam život ako imate raspored prenatrpan obavezama.

Najbolje aplikacije za vježbanje su one koje će obuhvatiti aktivnost koju volite i omogućiti vam da napravite raspored i pratite napredak pomoću njih.

Aplikacije za vježbanje – koju odabrati?

Ako se teško motivirate za odlazak u teretanu ili bilo koji drugi oblik fizičke aktivnosti, u nastavku otkrivamo koje su najbolje besplatne aplikacije za vježbanje.

Aplikacije za vježbanje
FOTO: Shutterstock

Nike Run Club – za ljubitelje trčanja

Za sve ljubitelje trčanja, Nike Run Club može poslužiti kao odličan vodič za kardio aktivnost, posebno ako se bavite natjecateljskim trčanjem ili maratonom.

Prilikom prvog otvaranja ove aplikacije za vježbanje, možete odabrati značajku quick start, kako biste pratili vaš napredak u trčanju, ili odabrati između ponuđenih opcija trkačkih programa koje uključuju:

  • getting started” (za početnike)
  • kratke i duge staze
  • brze staze
  • staze na traci za trčanje
  • vođeni plan polumaratona i sl.

Osim vođenih treninga trčanja, možete odabrati opciju “my coach” za odabir programa trčanja u rasponu 4 – 8 tjedana. Ova aplikacija nudi i opciju sudjelovanja u grupnim izazovima, pregleda svojih postignuća i rezultata te praćenja ukupnog napretka u trčanju.

Nike Run Club nudi usluge treniranja i za dane trčanja i za slobodne dane, koje pomažu pri pripremi za trčanje na način koji će korisnicima pomoći da postignu novi osobni rekord.

najbolje besplatne aplikacije za vježbanje
FOTO: Shutterstock

7 Minute Workout – za one koji nemaju previše vremena za trening

Ova besplatna aplikacija za vježbanje je za sve one koji nemaju puno vremena za vježbanje i, kako naziv ove aplikacije za vježbanje sugerira, žele odraditi trening za sedam minuta. U ovoj aplikaciji nakon odabira omiljene vježbe, svaka trening rutina dolazi s videouputama i uputama korak po korak kako biste znali da ćete savršeno postići svoj cilj.

Bez obzira na to što je većina unaprijed zadanih rutina u ovoj aplikaciji rezervirana isključivo za pretplatnike, besplatne značajke ove aplikacije i dalje vam mogu pomoći da odradite kratku, ali efikasnu tjelovježbu. U ovoj aplikaciji možete stvoriti rutine prilagođene vašim preferencijama, pregledati statistiku i izazvati prijatelje da vježbaju zajedno s vama.

Iako je samo nekoliko rutina vježbanja besplatno, uvijek ćete imati pristup “freestyle” rutini koja se neprestano mijenja.

besplatne aplikacije za vjezbanje
FOTO: Shutterstock

FitOn – praćenje napretka iz vlastitog doma

Iako mnogi koriste aplikacije za vježbanje u teretani, FitOn se od njih razlikuje po tome jer omogućuje korisnicima da se motiviraju za tjelesnu aktivnost iz udobnosti vlastitog doma. Vježbe se mogu prilagoditi određenom cilju osobe – bilo da se radi o boljoj formi ili o smanjenju stresa na kraju dana te boljem snu.

FitOn nudi satove vježbanja koje vode slavne osobe, kao i stručnjaci u raznim područjima kao što su joga i balet. Aplikacija također nudi zdrave recepte koji nisu usredotočeni na kalorije i sadrži znanstveno potkrijepljene zdravstvene članke za one koji traže zdravstvene savjete koje preporučuju stručnjaci.

Nakon što napravite besplatan račun i prvi put se ulogirate u aplikaciju, FitOn će od vas tražiti da unesete svoju dob, visinu, težinu i ciljeve. Nakon toga ćete unijeti broj treninga koje biste željeli odraditi svaki tjedan i odrediti koliko vremena želite provesti vježbajući.

Prednost ove aplikacije je to što za vas izrađuje personalizirani raspored treninga.

Također, nudi opciju pregledavanja dostupnih besplatnih treninga prema ciljanom području, duljini ili intenzitetu kako biste odmah započeli s tjelovježbom ili namjestili podsjetnik za vrijeme kada želite vježbati.

najbolje aplikacije za vježbanje
FOTO: Shutterstock

Daily Yoga – za ljubitelje joge

Ova aplikacija namijenjena ljubiteljima joge nudi više od 500 asana, 200 vođenih satova joge, pilatesa, meditacije, 50+ planova vježbanja i brojne druge značajke. Unutar aplikacije Daily Yoga pronaći ćete vježbe kao što je joga za mršavljenje i sagorijevanje masti te brojne satove prilagođene početnicima.

Postoji i značajka Smart Coach, koja nudi stvaranje 28-dnevnog rasporeda zbog čega će vam pomoći da postignete svoj jednomjesečni cilj u treningu. Također, možete preuzeti svoj omiljeni sat joge za izvanmrežnu upotrebu, što je velika prednost ako redovito putujete i jogu trebate nekako uklopiti u svoj posao ili stil života.

Uz satove joge, dostupni su i satovi meditacije osmišljeni za jačanje energije, oslobađanje stresa i uspavljivanje.

Pročitajte članak “Joga za početnike: Pomoći će vam riješiti se stresa, ojačati mišiće i ukloniti bolove! Ove osnovne poze mogu svi prakticirati“.

najbolje aplikacije za vježbanje u teretani
FOTO: Shutterstock

Strava

Besplatna verzija Strave omogućuje vam da pratite svoju tjelovježbu i vidite statistiku za svoje zapise aktivnosti trčanja, vožnje bicikla i plivanja, kao i otkrivanje lokalnih klubova, fitness događaja i izazova.

Također djeluje kao aplikacija društvenih medija za fitness koja vam omogućuje da “pohvalite” objave prijatelja te njihove slike i zapisnike o vježbanju.

Međutim, dodatne opcije ove aplikacije se plaćaju. Bez plaćanja nećete moći dizajnirati Strava rute za svoje vožnje ili trčanja. Korisnici Strave možda će htjeti nadograditi premium verziju za dodatne značajke, iako besplatna verzija ima mnogo korisnih značajki – posebno za početnike.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:
  1. Gemmel, B. (2023). 10 Best Free Workout Apps. Screen Rant.
  2. Kaitlyn. (2023). 10 Best FREE Workout Apps to Try in 2023. Hip2Save.
  3. Nash, S. (2023). The Best Free Workout Apps to Try in 2023SI Showcase. 

Ocijenite članak

4.67 / 5   3

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu