Omiljena zobena kaša princeze Diane koja se priprema dan prije pravi je klasik!

princeza diana

Princeza Diana, poznata i kao “princeza naroda”, ostavila je neizbrisiv trag svojim humanitarnim radom, toplinom i modernim pristupom kraljevskom životu.

No, osim što je pratila trendove u modi i dobrotvorstvu, Diana je bila i ispred svojeg vremena u kuhinji.

Zahvaljujući videozapisu njezinog bivšeg osobnog kuhara, saznajemo da je još početkom 1990-ih svakodnevno uživala u zdravom doručku koji je danas popularan diljem svijeta – overnight oats, odnosno zobene pahuljice namočene preko noći.

Diana i njezin doručak prije Instagrama

Prema pričama Darrena McGradyja, njezinog osobnog kuhara, Diana je recept otkrila tijekom boravka u švicarskoj zdravstvenoj klinici. Tamo je prvi put probala Bircher müesli – jelo koje je osmislio švicarski nutricionist, a sastoji se od namočenih zobenih pahuljica, voća i orašastih plodova.

Ovaj nutritivan i zdrav doručak osvojio je Dianino srce i, čim se vratila kući, McGrady je svaki dan pripremao upravo to za njezin doručak.

Iako su hladne, natopljene zobene pahuljice u to vrijeme bile neobične u Velikoj Britaniji, Diana ih je prihvatila bez zadrške, pokazujući da je već tada pratila trendove u zdravoj prehrani.
doručak princeze Diane
FOTO: Shutterstock

Kako je McGrady pripremao Dianin doručak?

McGrady se sjeća da je Diana tada ozbiljno vodila brigu o zdravlju i kondiciji – trenirala je tri puta tjedno. No, doručak je bio njegova domena, a priprema je započinjala večer prije:

Rezultat je bio slojevit, nutritivan i vizualno privlačan doručak, ukrašen dodatnim voćem i orašastim plodovima – doručak dostojan kraljevske trpeze.

Moderne verzije Dianina doručka

McGrady priznaje da je često pripremao duplu porciju, kako bi i on sam mogao uživati u ovom doručku. Danas, ako želite isprobati Dianin ritual, možete ga lako napraviti kod kuće, bez potrebe za osobnim kuharom.

Osim klasične verzije, postoje i razne moderne varijacije čije recepte možete naći u članku “Overnight oats: Za dobru probavu, protiv visokog kolesterola i sve one koji nemaju vremena! Uz ove recepte više nema izlika“.

Sve varijacije baziraju se na istom principu – zobene pahuljice natopljene preko noći i obogaćene ukusnim dodacima.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Guliver image

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu