Piletina s tikvicama i tjesteninom: 3 recepta za brzi ručak

Piletina s tikvicama i tjesteninom

Tikvice i piletina ubrajaju se u standardne sastojke koje uobičajeno spremamo kod kuće, nosimo sa sobom na posao ili ih uvijek imamo pri ruci kada treba smisliti neki brzinski ručak. I jedna i druga namirnica nude mogućnost kombiniranja s drugim sastojcima i daju prostor kreativnosti u kuhinji.

Međutim, kada želimo klasičan ručak ili večeru, piletina s tikvicama i tjesteninom je nekako logičan izbor čime smo dobili sve makronutrijente u jednom potezu.

Svakako dodajte i zdjelicu salate kako biste unijeli i dovoljno vlakana.
Tjestenina s piletinom, tikvicama i vrhnjem
FOTO: Shutterstock

Tjestenina s piletinom, tikvicama i vrhnjem

Vrhnje daje kremastu i sočnu teksturu te okus. No, kada koristite vrhnje za kuhanje, birajte ono niskomasno, do 10 % mliječne masti, a dobar izbor bit će i biljna vrhnja poput zobenog, sojinog ili rižinog.

Sastojci:

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama.
  2. Piletinu narežite na kockice, posolite, popaprite i kratko popržite na maslinovom ulju.
  3. Dodajte ribanu tikvicu i češnjak te pirjajte nekoliko minuta.
  4. Ulijte vrhnje za kuhanje i kuhajte oko pet minuta.
  5. Umiješajte ocijeđenu tjesteninu i posipajte svježe sjeckanim peršinom.
Integralna tjestenina s piletinom i tikvicama
FOTO: Shutterstock

Integralna tjestenina s piletinom i tikvicama

Za nutritivno bogatiju verziju koristite integralnu tjesteninu koja ne mora biti samo na bazi integralnog brašna, već možete odabrati tjesteninu od slanutka, leće ili mješavine mahunarki i žitarica.

Sastojci:

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama, a potom je ocijedite.
  2. Piletinu narežite na trakice te začinite i popržite na maslinovom ulju.
  3. Brokulu kratko blanširajte.
  4. Dodajte povrće i pirjajte dok ne omekša.
  5. Na kraju umiješajte tjesteninu.
Tjestenina s piletinom, tikvicama i lećom
FOTO: Shutterstock

Tjestenina s piletinom, tikvicama i lećom

Ovaj ručak ili večera je prava proteinska bomba, zdrava večera s obiljem proteina, ne samo iz mesa, već iz leće i tjestenine od slanutka koja sadrži i dvostruko više proteina od obične.

Kombinacija papra i kurkume u narodnoj medicini ima ljekovita svojstva.

Sastojci:

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama, a potom je ocijedite.
  2. Piletinu začinite paprom, kurkumom i soli te ispecite na maslinovom ulju.
  3. Dodajte kuhanu leću i pirjajte još oko dvije minute.
  4. Na kraju umiješajte tjesteninu od slanutka i posipajte svježim peršinom.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu