Varivo od poriluka i ječma: Brzo gotovo i ekstra kremozno! Imamo recept za jelo na žlicu koje “diže iz mrtvih”

Varivo od poriluka i ječma

Poriluk i ječam se vole, a kad su zajedno u varivu, onda miluju nepce. Ne znam bih li trebala išta na to dodati, osim recepta, no, za one koji vole znati malo više, podijelit ću i jedan mali trik koji jako često koristim u varivima.

Dio povrća pretvorim u pastu, izblendam ili samim dinstanjem karameliziram. Na taj način dobijem ekstra kremoznost, a kako dio povrća dodam kasnije, imam i što zagristi. 🙂

Ovako sam to iskombinirala u receptu za varivo od poriluka i ječma.

Sastojci za varivo od poriluka i ječma
FOTO: Mare

Sastojci:

Dodatni sastojci po želji:

Varivo od poriluka i ječma
FOTO: Mare

Priprema

  1. Ječam potopite toplom vodom i ostavite oko dva sata da nabubri.
  2. Poriluk očistite i narežite. Polovicu svega koristit ćete odmah, a ostatak kasnije.
  3. Na maslinovom ulju dobro prodinstajte poriluk, češnjak, naribanu mrkvicu i nasjeckanu rajčicu (ili koncentrat rajčice), odmah sve posolite, a tijekom dinstanja podlijte vinom.
  4. Kad se povrće skoro karameliziralo (dobilo smeđe-zlatnu boju), umiješajte miso pasu ili sojin umak te kukuruzni škrob. Zatim podlijte s malo temeljca te dodajte nabubreni ječam i ostatak poriluka.
  5. Ulijte preostali temeljac i ostavite da se krčka na laganoj vatri 20-ak minuta.
  6. Pri serviranju po želji dodajte svježi kopar i bučine sjemenke koje kratko prepržite na bučinom ulju, uz prstohvat soli. Kad počnu pucketati i nabubre, gotove su.

Dobar tek!

Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.15 / 5   20

Foto: Mare

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu