Kopar (Anethum graveolans)
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja

Kopar je vrlo omiljen dodatak u jelima u našim krajevima te se koristi kao začin kod umaka, juha, variva (buča, krastavci itd.). Osim svježih listova koriste se i sjemenke kopra u pripremi zimnice.
On se loše slaže s većinom začina zbog svoje specifične aromatičnosti. Uz kopar možemo koristiti peršin, papar i eventualno kim.
Djeluje protiv nadimanja, regulira probavu te potiče stvaranje mlijeka kod dojilja. Kada se koristi čaj s medom prije spavanja, djeluje protiv nesanice, a nezaslađeni se koristi protiv štucanja i povraćanja.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo

Mogu ozbiljno ugroziti mentalno zdravlje!
Manipulatori i virtualni svijet: Psihologinja i forenzički psihijatar otkrivaju kakav se profil ljudi krije iza “digitalnih nasilnika” na internetu
- Marija Granić
- 10 min čitanja
Članak objavljen: