Mimoza koktel: Omiljeno pjenušavo piće od samo dva sastojka koje se pije uz brunch i u posebnim prilikama! Evo recepta
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Jeste li ikada probali mimoza koktel? Možda na nekoj od svadbi, proslavi novogodišnje noći ili tijekom leta avionom? Ako prvi put čujete za koktel mimoza, donosimo recept kojim ćete promijeniti rutinu ispijanja alkoholnih pića u posebnim prilikama.
Najjednostavniji recept sastoji se samo od dva sastojka:
- sok od naranče
- šampanjac.
Pritom je najbolje iscijediti domaći sok od naranče te ga, po mogućnosti, procijediti kako ne bi sadržavao zaostale komadiće. Isto vrijedi i za gotovi sok od naranče – najbolji je bez pulpe kako se ne bi miješao s mjehurićima od šampanjca.
Mimoza koktel – recept
Dakle, recept za koktel mimoza vrlo je jednostavan, tj. pravi se od dva sastojka:
- pola čaše cijeđenog soka od naranče
- pola čaše šampanjca.
Jednostavno spojite ove dvije tekućine i vaš koktel je spreman.
Za one koji žele malo eksperimentirati mimoza koktel mogu začiniti malom količinom likera kao što su:
- Grand Marnier
- Cointreau.
Za pogođeni okus držite se ovih količina:
- 200 ml šampanjca ili drugog pjenušavog pića
- 100 ml cijeđenog soka od naranče
- 30 ml likera od naranče ili drugog likera po izboru.
Koktel mimoza začinite po želji i drugim bezalkoholnim sirupima kao što je npr. mala količina sirupa od bazge. Mimoza koktel slobodno začinite ili ukrasite začinskim biljem kao što su:
Kako je sok od naranče glavna zvijezda mimoza koktela, ne zaboravite na rub čaše dodati i krišku naranče. Poslužite ohlađeno s dodatkom leda i uživajte.
Pročitajte i ove članke:
- Gin tonic čaj stvoren za slavlje: Popularno piće odsad u još finijem izdanju! Trebaju vam samo 4 sastojka, evo recepta
- Liker od jagode: Omiljeno proljetno voće u ulozi aperitiva! Imamo pet recepata koji će oduševiti sva nepca
- Rakija od aronije: Imamo recept za aperitiv koji djeluje antioksidativno i preventivno.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Božićni bezglutenski kolači food blogerice Adrijane
- Tomislav Stanić
- 3 min čitanja