Zdrava detoksikacija poslije blagdana

Nakon bogatih blagdanskih obroka, došlo je vrijeme da očistimo organizam od nakupljenih toksina. To znači da nema više slatkiša, alkohola i masne hrane, zar ne? Ne tako brzo.

Novo istraživanje sa sveučilišta u Montrealu pokazuje da nagla promjena režima prehrane može izazvati simptome slične onima tijekom odvikavanja od lijekova.

Umjesto fokusiranja na brzi popravak stanja, pristupite prehrani kao promjeni načina života. Zdrava prehrana treba biti životni stil koji ćete njegovati dugoročno, a ne samo mjesec dana.

Evo i nekoliko savjeta kako očistiti svoj organizam da to ne utječe na vaše raspoloženje:

Nadogradite kvalitetu svojih obroka

Jedite uravnotežene obroke koji sadrže ugljikohidrate, proteine i zdrave masnoće svaka tri sata. Tako ćete održati razinu energije i spriječiti pad šećera u krvi koji može dovesti do nekontroliranog prejedanja.

Započnite svako jutro s velikom čašom vode

Također pokušajte svakodnevno popiti jedan probiotik ili čak zeleni smoothie.

Detoksikacija

Uzmite suplement magnezija prije spavanja

Konzumirajte magnezijem bogate namirnice poput sjemenki bundeve ili badema. One će pomoći vašem tijelu da se nosi sa stresom od blagdana.

Dodajte gljive za vaše obroke

Konkretno, uzimajte shiitake, maitake i bukovače. Ove gljive osnažuju vaš imunitet.

Alkalna prehrana

Jedite više hrane, kao što su peršin, kelj, kruške i limun, koja uravnotežuje tjelesnu pH razinu, smanjuje upale i zadržava razinu šećera u krvi pod kontrolom.

Članak objavljen:

Saznajte više o detoksikaciji organizma u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu