Magnezij klorid za pomlađivanje zglobova

zdravlje-kostiju-magnezijev-klorid

Dobili smo nekoliko upita tipa “Može li magnezij klorid pomoći kod viška kalcija u zglobovima?”. Veliki interes za ovu temu pojavio se jer Internetom kruži pismo stanovitog svećenika Jahn Schorra koji tvrdi da je uzimanjem magnezij klorida izliječio svoju bolesnu kralježnicu zbog koje je ostao skoro paraliziran. Istražili smo i evo što smo doznali.

Kalcij i magnezij ključni za zdravlje kostiju

Kalcij je bitan za okoštavanje i visok unos kalcija štiti od bolesti poput osteoporoze i karijesa. Međutim, ukoliko se kalcij ne uzima s magnezijem on može učiniti više štete nego koristi. Za apsorpciju kalcija potreban je magnezij, a ako ga nema, neapsorbirani kalcij se taloži po tijelu, najviše u kostima i na zglobovima. Tada se javljaju simptomi artritisa. Ukoliko se kalcij nataloži u srcu može doći do velikih komplikacija.

Kalcifikacija (taloženje kalcija u tkivima) može uzrokovati bolesti srca, rak, naboranu kožu, bubrežni kamenac, osteoporozu, probleme sa zubima i druge zdravstvene probleme.

Zdrave stanice u tijelu imaju visoki udio magnezija i niski udio kalcija.

Kako konzumirati magnezij?

Magnezij dolazi u više oblika. Recimo, magnezij sulfat se koristi kao laksativ (za otvaranje probave). Magnezij klorid se najbolje apsorbira u tijelu pa se predlaže uzimanje magnezija u takvom obliku.

Magnezij- mineral za pomlađivanje

Kalcij je prijeko potreban mineral dokle god se nalazi u zubima i u kostima. Onda kada se počinje skupljati na zglobovima i u mekom tkivu nastaju problemi. Konstantno uzimanje magnezija pomaže apsorpciju kalcija pa ne nastaje višak. Uz dovoljnu količinu magnezija ne dolazi do okoštavanja zglobova.

“Magnezij može liječiti degenerativne kalcifikacije naše tjelesne strukture povezane sa starenjem i, uz to, pomoći nam da se pomladimo” kaže bio-terapeut Walter Last

Gdje kupiti magnezij klorid i koja je cijena?

U Zagrebu magnezij klorid se može kupiti u Bio Bio dućanima po cijeni od 25 kn. U DM-u tablete magnezija koštaju oko 10 kn (ali to nije magnezij klorid).

Jedno iskustvo koje smo našli na Internetu »

Pijem magnezij klorid od 1.9 2011 i osjećam bitno smanjenje bolova u ramenu,a i manje škljocanja po koljenima.

Priprema i doziranje magnezij klorida

U bocu staviti 33 grama magnezij klorida. Unutra uliti 1L mlake vode (naš svećenik s početka priče savjetuje da se voda prokuha pa ohladi). Bocu zatvoriti i dobro protresti da se smjesa pomiješa. Smjesa može stajati u hladnjaku, ali i ne mora. Nema rok trajanja.

Dnevna doza: 0.5 do 1 dcl (veličina mele šalice za kavu)

Evo, na vama je da odlučite želite li isprobati. Javite nam djeluje li. 🙂

» Saznajte više: Muči vas bol u koljenu? Rješenje je ortopedija “a la carte”

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.90 / 5   63

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: voda u koljenu, magnezij klorid, voda u koljenu prirodno liječenje, bolovi u koljenima, magnezijev klorid, magnezijev klorid cijena, voda u koljenu simptomi, okoštavanje zglobova, magnezij sulfat, magnezijev sulfat, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu