Jutarnja detoksikacija – što jesti i piti?

zeleni čaj

Prebacite se odmah sa šalice kave na šalicu zelenog čaja jer zeleni čaj ima visoke razine katehina koji pomaže održati jetru zdravom, a također ubrzava proizvodnju enzima detoksikacije u tijelu.

Zgrabite zdjelu zobene kaše

Cjelovite žitarice za doručak pomoći će u detoksikaciji organizma tako da održavaju probavu zdravom i regularnom. Znamo da mnogi ne vole zobenu kašu, ali budite kreativni i ubacite omiljeno voće (svježe ili suho) u kašu i osjetite zdravstvene dobrobiti ovog jela.

Pojedite šparoge

Šparoge sadrže prebiotike i probiotike, koji su važni za održavanje vašeg probavnog trakta zdravim i ispravnim. Plus, šparoge obiluju vlaknima, što će pomoći spriječiti nadutost.

Započnite dan sa šparogama, jajima i cjelozrnatim tostom za ukusan i zasitan doručak.

Voćna salata

Svježe voće ima prirodna detoksikacijska svojstva, tako da zgrabite hrpu omiljenog voća i napravite ukusnu i osvježavajuću salatu.

Voćna salata

Probudite se uz Chia sjemenke

Chia sjemenke su bogate omega-3 masnim kiselinama i vlaknima te pomažu održati vaše srce zdravim, a trbuh punim. Chia će vas napuniti energijom i očistiti vaše tijelo od toksina.

Jabučni ocat

Jabučni ocat pomaže normalnom funkcioniranju probave i podiže razinu energije. Pomiješajte 150 ml soka od brusnice s jednom žlicom jabučnog octa i popijte. Nikako nemojte ispijati ocat sam jer možete ozbiljno naštetiti želucu.

Članak uređen:

Saznajte više o detoksikaciji organizma u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o vlaknima u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o probavi u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.17 / 5   6

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Jutarnja detoksikacija – što jesti i piti?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje