Odaberite savršenu frizuru prema obliku lica

frizura

Duguljasto lice

Karakteristike: Kod duguljastog lica možemo primijetiti visoko čelo, izdužene obraze te najčešće usku i ponekad četvrtastu bradu. Čelo i vilica približno su jednake širine.

Tip frizure: Ovom tipu lica odgovaraju frizure koje će vizualno smanjiti dužinu lica. Idealan izbor su valoviti uvojci oko lica, blago kovrčava kosa i nestašne frizure.

Ravna duga kosa, osobito ako je podijeljena po sredini samo će vizualno produžiti lice, stoga biste trebali izbjegavati slične frizure.

Idealna dužina kose je do brade i ramena, no možete nositi i kraće razbarušene frizure.

Šiške će kod duguljastog lica prikriti njegovu širinu i one su vrlo dobar izbor. Preporučuju se ravno ošišane i guste šiške, a one će dobro izgledati i ako budu razbarušene.

Primjer odgovarajućih frizura:

Duguljasto lice - frizure

Dijamantno lice

Karakteristike: Dijamantni tip lica prepoznajemo prema uskom čelu i uskoj vilici. Jagodice su uglavnom vrlo naglašene, a lice je u tom dijelu najšire.

Tip frizure: Kod dijamantnog oblika lica, frizurom bi vilicu i čelo trebali učiniti širima, kako bismo postigli ravnotežu s izraženim jagodicama.

S obzirom na to, kosa bi trebala biti punija na vrhu, razbarušena ili valovita. Dobro će vam pristajati i klasična bob frizura, a kosu možete slobodno staviti i iza uha  – naglašene jagodice su poželjne, stoga ih ne biste trebali skrivati.

Izbjegavajte sve frizure kraće od linije brade, kao i dugu ravnu kosu s razdjeljkom po sredini.

Lice koje ima oblik dijamanta prikladno je za razne varijante šiški, stoga slobodno možete eksperimentirati s njima.

Primjer odgovarajućih frizura:

Dijamantno lice - frizure

Trokutasto lice

Karakteristike: Kod ovog tipa lica vilica je u pravilu istaknuta i mnogo šira od čela i jagodica, pa oblik lica tako podsjeća na trokut.

Tip frizure: Osnovni cilj je vizualno uskladiti lice te ga uz pomoć frizure učiniti užim u predjelu vilice, a širim u predjelu čela. Ovom tipu lica najviše odgovaraju kratke frizure koje će istaknuti čelo, oči i jagodice. No, duga i slojevita kosa, podijeljena po sredini također je dobar izbor.

Kod kraćih frizura najbolje bi bilo podignuti šiške, a kod poluduge i duge kose nastojite izbjeći ravno ošišane šiške, kako ne biste dodatno naglasili vilicu. Umjesto toga, šiške počešljajte u stranu i stanjite ih pri vrhovima, ili pokušajte s kosim šiškama.

Pripazite da dužina kose ne bude u liniji brade i izbjegavajte jednako ošišanu kosu.

Primjer odgovarajućih frizura:

Trokutasto lice - frizure

Tekst se nastavlja na idućoj stranici 1 2

Članak objavljen:

Saznajte više o kosi u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o frizurama u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.64 / 5   22

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kako se ošišati, kako se ošišati prema obliku lica, frizure prema obliku lica, frizure za okruglo lice, kratke frizure za okruglo lice, kako da se osisam, frizure za duguljasto lice, frizure za poludugu kosu, frizure za ovalno lice, frizure za srcoliko lice, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu