Odaberite savršenu frizuru prema obliku lica

frizura

Ako želite frizuru koja će vam savršeno pristajati, prilagodite ju karakteristikama svoga lica. Eksperimentiranje s novim frizurama može završiti vrlo neugodno, jer određene frizure, premda izvrsno izgledaju na drugima, mogu istaknuti nedostatke na našem licu i tako pokvariti ukupni dojam.

skoči na » okruglo lice | ovalno lice | četvrtasto lice | duguljasto lice | srcoliko lice | dijamantno lice | trokutasto lice

Kako biste izbjegli pogreške, pročitajte na što biste trebali pripaziti pri izboru nove frizure, ovisno o tome koji tip lica imate:

Oblici lica

Okruglo lice

Karakteristike: Osobe s okruglim oblikom lica imaju vrlo izražene lične kosti,  široko i kratko čelo, kao i bradu. Dužina lica obično je približno jednaka njegovoj širini, a crte lica su pomalo zaobljene.

Tip frizure: Ono što želimo postići frizurom kod ovog tipa lica je njegovo vizualno izduživanje. Zbog toga, ovom obliku lica najviše odgovaraju asimetrične frizure te one kod kojih nepravilni pramenovi lagano prekrivaju lice.

Idealna dužina kose je malo ispod brade, što vizualno čini lice dužim. Ako radije birate dugu kosu, neka ona bude ošišana stepenasto, a možete eksperimentirati i s loknama različite dužine. Kratku kosu ošišajte tako da na vrhu bude duža, a sa strane kraća.

Ravnu, kao i kovrčavu kosu preporučuje se volumizirati pri tjemenu kako bi se lice vizualno izdužilo. Ovom tipu lica pristaju i šiške – asimetrične, ravne, duže ili kraće… U svakom će slučaju dobro uokviriti lice.

Zalizana kosa ili rep samo će još više istaknuti nedostatke, stoga biste ih trebali izbjegavati. Rep se može kombinirati sa šiškama ako je lagano opušten.

Primjer odgovarajućih frizura:

Okruglo lice - frizure

Ovalno lice

Karakteristike: Ovalno lice karakteriziraju visoko i usko čelo te zaobljena brada, koji su približno jednake širine. Jagodice su naglašene i obično malo šire od čela i brade.

Tip frizure: Ovalno lice je najsvestranije i pristaju mu gotovo sve frizure, bez obzira je li u pitanju duga, poluduga ili kratka kosa.

Kod ovog tipa lica možete eksperimentirati s raznim frizurama, no ne biste ga trebali skrivati šiškama ili pramenovima koji će ići uz lice. Radije se odlučite za podignute frizure, uz koje će ono više doći do izražaja.

Ako imate kovrčavu kosu, ona bi trebala biti stepenasto ošišana.

Primjer odgovarajućih frizura:

Ovalno lice - frizure

Četvrtasto lice

Karakteristike: Četvrtasto lice imaju osobe kojima je dužina i širina lica gotovo ista, ali je vilica pravokutnog oblika. Širina čela i vilice također su približno jednake širine.

Tip frizure: Četvrtastom licu najviše odgovaraju slojevite frizure koje će ublažiti stroge crte lica. Jednako učinkovite su i kovrčave frizure te nejednaki, istanjeni krajevi kose. S frizurama možete eksperimentirati, no ne preporučuje se ravna kosa, koja je posvuda jednake dužine.

Šiške su odličan izbor ako su ošišane slojevito ili počešljane na stranu. Izbjegavajte guste, ravne šiške, kao i općenito stroge linije i geometrijske oblike frizura.

Idealna dužina kose je malo ispod brade, a kod nekih slojevitih frizura i iznad. Pazite da vam dužina kose ne bude u liniji brade.

Primjer odgovarajućih frizura:

Četvrtasto lice - frizure

Srcoliko lice

Karakteristike: Ovaj tip lica karakteriziraju široko čelo i jagodice te sitna brada, čija linija uglavnom nije istaknuta.

Tip frizure: Frizura bi kod ovog tipa lica trebala bradu učiniti širijom i punom, a gornji dio lica užim. Ovo najlakše možete postići ukoliko se odlučite za kosu dužine do brade.

Bob frizure srednje dužine će vam izvrsno pristajati, isto kao i valovita kosa. Dobar izbor su i asimetrični rezovi te slojevite frizure.

Nastojite izbjegavati šiške, no ukoliko se ipak odlučite za njih, neka one obavezno budu počešljane na stranu i različite dužine. Također, ne preporučuju se zalizane frizure i kosa koja ističe gornji dio lica.

Primjer odgovarajućih frizura:

Srcoliko lice - frizure

Tekst se nastavlja na idućoj stranici 1 2

Članak objavljen:

Saznajte više o kosi u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o frizurama u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.64 / 5   22

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kako se ošišati, kako se ošišati prema obliku lica, frizure prema obliku lica, frizure za okruglo lice, kratke frizure za okruglo lice, kako da se osisam, frizure za duguljasto lice, frizure za poludugu kosu, frizure za ovalno lice, frizure za srcoliko lice, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu