Stepenaste frizure za kratku i dugu kosu

stepenaste-frizure

Želite li promjenu i tražite savršenu frizuru? Sa stepenasto ošišanom kosom ne možete pogriješiti. Ova uvijek moderna frizura pristaje gotovo svima, bez obzira na to imate li kratku, dugačku, ravnu ili kovrčavu kosu.

Osim što ju je moguće prilagoditi svakom obliku lica, još neke prednosti stepenaste frizure su te da ova frizura sama po sebi izgleda vrlo moderno, lako ju je održavati i ne traži puno truda.

Kod stepenaste frizure naglasak je na vrhovima, stoga se pobrinite da oni budu zdravi i njegovani.

Imate li problema s neposlušnom kosom, vrhove zagladite silikonom za kosu. Kao alternativu predlažemo biljna ulja (osobito ulje argana i makadamije), koja će ne samo pomoći da vaši vrhovi izgledaju lijepo, već će ih istodobno i njegovati.

Lijepa i njegovana kosa je, evolucijski gledano, pokazatelj dobrog zdravlja i ljepote kod žena. Znanstvene studije objavljene u časopisu Human Nature su pokazale da se, prema evolucijskim teorijama, duga i zdrava kosa povezuju s dobrom fenotipskom i genetskom kvalitetom žena. U skladu s tom hipotezom, znanstvenici su čak otkrili da duga i srednje duga kosa imaju značajan pozitivan učinak kod žena na povećanje privlačnosti muškarcima.

Dobro ošišana stepenasta frizura podrazumijeva ugodne prijelaze koji će dati lepršavost kosi i neće ju strogo podijeliti u slojeve. Upravo zbog toga, frizer će najčešće kod ove frizure stanjiti vaše vrhove i zbog toga ova frizura nije najbolje rješenje za osobe s izuzetno tankom kosom.

S druge strane, za osobe s gustom kosom ova je frizura apsolutno najbolji izbor i to iz vrlo jednostavnog razloga: stepenasto šišanje oduzima težinu gustoj kosi i daje joj potrebni volumen.

Ne postoje dvije potpuno iste stepenaste frizure – i u tome je njihova čar. One su potpuno prilagodljive obliku lica i s njima je vrlo lako istaknuti prednosti (ili prikriti nedostatke).

I žene su postale svjesne koliku moć krije upravo njihova kosa. Osim što im dobra i lijepa frizura podižu samopouzdanje, znanstvena studija u časopisu Gender&Society je pokazala da žene pomoću svojih frizura mogu utjecati i na svoj položaj u društvu. Drugim riječima, žensko tijelo je često podređenog položaja zbog toga što se smatra fizički slabijim od muškog tijela, no podaci upućuju na veliku važnost frizure kod definiranja otpora takvim mišljenjima. Sjetite se samo koliko je autentična i prepoznatljiva Kleopatra sa svojom vječito popularnom frizurom. 

Ako ste sada potpuno sigurni da je ova frizura stvorena za vas, pogledajte fotografije stepenastih frizura i potražite inspiraciju za vaš novi look:

Kratka stepenasta frizura:

Kratka stepenasta frizura

Duga stepenasta frizura:

Duga stepenasta frizura
Članak objavljen:

Izvori:

  1. Mesko, N. i Bereczkei, T. (2004). Hairstyle as an adaptive means of displaying phenotypic quality. Human Nature, 15(3), 251–270.
  2. Sunhem, W. i Pasupa, K. (2016). An approach to face shape classification for hairstyle recommendation. IEEE Xplore.
  3. Weitz, R. (2001). Women and Their Hair: Seeking Power through Resistance and Accommodation. Gender&Society, 15(5), 667-686.

 

Saznajte više o kosi u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o frizurama u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.11 / 5   38

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: stepenaste frizure, kratke frizure, stepenasto sisanje, stepenasta frizura, stepenasta kosa, stepenaste frizure za dugu kosu, frizure za dugu kosu, stepenasto ošišana kosa, stepenasto šišanje duge kose, frizure stepenasto, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu