Brze i jednostavne frizure za svaku priliku

jednostavne-frizure

Svaka žena se često nađe u nedoumici oko odluke kakvu će frizuru nositi taj dan. Kosa zahtjeva pažnju i njegu, a zauzvrat daje lijep izgled, no većina žena i dalje ima problema sa stiliziranjem i odlukom oko frizure.

Većina vas možda ni ne zna da se neke frizure koje izgledaju jako teško mogu napraviti čak u nekoliko minutaBrze i jednostavne frizure za svaku priliku možete napraviti po uputama koje donosimo u nastavku članka. 

Jednostavne frizure za dugu kosu

Od duge kose možemo napraviti koju god frizuru želimo, ako imamo dovoljno mašte. Izbori su mnogi, a najpopularniji izbori su lagane romantične frizure, blage kovrče ili kreativne punđe. 

Za jednostavne frizure Vam obično neće trebati puno proizvoda ni vremena, ali se možete poslužiti:

  • ukosnicama,
  • gumicama,
  • sprejem za kosu,
  • peglom za kosu. 

To što je frizura na prvi pogled obična i brzo ste je napravili, to ne znači da je ne možete pripremiti za svečane i posebne prigode. Nekad će veći utjecaj i ljepši izgled imati frizura koja izgleda prirodno i jednostavno. 

1. Ležerna pundža

Uzmimo za primjer pundžu. Svaka žena ju je nosila barem jednom u životu, a najčešće je odlazila kod frizera jer punđa naizgled djeluje veoma komplicirano. Međutim, u samo nekoliko minuta, kod kuće, možete napraviti pundžu na kojoj bi vam i frizeri zavidjeli.

Ovu jednostavnu punđu možete nositi za neku ležerniju prigodu kao i za svadbene, elegantne prigode. Jednostavno svežite rep, napravite “rupu” kod gumice, provucite rep unutar rupe, prema glavi i pričvrstite ukosnicama.

Ukoliko želite visoku punđu, svežite visoki rep, postupak je isti. Po želji možete ukrasiti cvijećem ili raznim drugim ukrasima.

Ležerna punđa je danas veoma popularna, a iz priloga vidimo da ju ipak nije tako teško napraviti.

punda

2. Jednostavne lokne

Lokne definitivno nikad ne izlaze iz mode, istraživanja su čak dokazala kako je upravo to frizura koju muškarci najviše vole vidjeti na ženi. Vjerojatno vam one uzimaju najviše vremena, bilo da ih radite s peglom ili figarom. Na sreću, ovaj trik će vam olakšati kovrčanje kose, a lokne ćete imati samo za nekoliko minuta.

lokne

Jednostavno svežite visoki rep, i nakovrčajte kosu. Kada ju raspustite, imat ćete moderne lokne. Jednostavno, zar ne?

3. Polupodignuta jednostavna frizura

Sljedeću frizuru možete napraviti u vrlo kratkom roku, a izgledat će kao da ste na nju potrošili jako puno vremena. Jednostavno oko glave svežite maramu, istaknite profil ako vam je to želja i lagano provlačite kosu oko marame.

Kosa može djelomično ostati raspuštena, kao što je na slici, no možete ju i potpuno podignuti. U samo 6 koraka napravite predivnu frizuru za sve prilike.

polupodignuta-frizura

Kako biste lakše napravili ovu frizuru, pratite sljedeći video:

4. Lažni rep

Većina žena sanja o dugoj kosi, a kad kosu svežemo ona vizualno izgleda puno kraća. Umjesto jednog repa, svežite dva, jedan manji, “lažni” odmah do vrata, i jedan “pravi”. Lažni rep svežite gumicom u boji kose, kako biste ga što bolje kamuflirali, a pravi, gumicom koja će privući pažnju.

Ovakav rep mogu nositi i žene ravne kose, no mnogo je neprimjetnije ako je kosa kovrčava ili blago valovita.

lazni-rep

5. Romantična frizura

Kod ovakve frizure bitno je samo odlučiti na koju stranu ćete svezati rep. Kada ga svežete, ostatak kose podijelite na dva dijela i omotajte te pričvrstite ukosnicama uz rep. Za kraj, izaberite ukrasnu gumicu i svežite oko repa.

romanticna-frizura

Malo drukčiju verziju ove lijepe frizure pokušajte napraviti prema uputama u sljedećem videu:

Jednostavne frizure za svadbu

Bilo da ste gošća na svadbi ili da je svadba Vaša, sigurno želite odabrati pravu frizuru za taj svečani dan. Možete iskoristiti neke od prijedloga koje smo već pokazali ili pronaći inspiraciju u ideja koje donosimo ispod. 

Jedna od najpopularnijih frizura za svadbu su profinjeni valovi u kosi. Napraviti ih možete figarom za kosu, a ako ne znate kako se to radi, dobro pogledajte video:

Ako ste mladenka i taj dan želite imati lijepu jednostavnu frizuru i malo više istaknuti lice, za Vas će možda biti profinjena niska punđa. Kako bi dobila dašak glamura, punđa se napravi od isprepletene kose.

Kako to napraviti saznajte u videu koji slijedi:

Ovi trikovi vam mogu uvelike olakšati pravljenje frizura. Savjetujemo vam da koristite proizvode prilagođene vašem tipu kose, a kosu počešljajte tek kad je ona napola suha jer će to spriječiti ispadanje kose. Ako želite kosi dati više volumena, sušite kosu naopačke, to jest s glavom nagnutom prema podu.

Za suhu kosu, napravite pakung jednom tjedno, nanesite masku, omotajte kosu u plastičnu vrećicu i sušite fenom desetak minuta ili ostavite na kosi pola sata. Više o njezi kose pročitajte ovdje

Ako vam se kosa pretjerano masti, stavite regenerator isključivo samo na vrhove. Velik je izbor proizvoda na tržištu za masnu kosu, a pomoći vam mogu i razni suhi šamponi ili baby puder.

Nemojte pretjerati s proizvodima za odmašćivanje, ipak je zdravo da se kosa malo masti jer se tim putem oslobađamo štetnih tvari u organizmu.

Jasno je da kosu ne možemo sami isfenirati onako kako bi to frizer napravio, no korištenjem pravilne i odgovarajuće njege, vaša kosa može izgledati kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona. Isprobajte neke od navedenih trikova i za manje od desetak minuta imat ćete predivnu frizuru za svaku priliku.

Članak objavljen:

Saznajte više o kosi u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o frizurama u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.06 / 5   35

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: jednostavne frizure, brže frizure, kako napraviti frizuru, jednostavne frizure za dugu kosu, jednostavne frizure za svadbu, jednostavne frizure za poludugu kosu, kako napraviti jednostavnu frizuru, frizure jednostavne, brze i jednostavne frizure, frizure za svadbu, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu