Maderoterapija trbuha: Potiče cirkulaciju, uklanja celulit i oblikuje tijelo, ali važno je kako se izvodi! Evo na što pripaziti i kako se kreću cijene

Maderoterapija trbuha

Maderoterapija se odnosi na vrlo staru tehniku masaže koja se izvodi drvenim, ručnim napravama, najčešće u obliku valjka ili oklagije. Izvodi se u svrhu poticanja cirkulacije, uklanjanja celulita, oblikovanja tijela i opuštanja mišića. Potrebno je otprilike 10 – 12 tretmana prije nego se uoče rezultati maderoterapije.

Maderoterapija se najčešće izvodi na trbuhu, nogama, stražnjici i rukama, a izbjegavaju se osjetljiva područja kao što je lice. Više o maderoterapiji i njezinom djelovanju možete saznati u članku “Maderoterapija – što je i kako djeluje?“.

U nastavku saznajte kako se izvodi maderoterapija trbuha, koji su učinci ove masaže na trbuh, može li se maderoterapija izvesti kod kuće i koja je cijena.

maderoterapija - trbuh
FOTO: Shutterstock

Maderoterapija trbuha – čemu služi i kako se izvodi?

Maderoterapija potiče limfnu drenažu, što doprinosi smanjenju celulita na mjestu na kojem se masaža izvodi. Može imati sljedeće utjecaje na vaš trbuh:

Kako bi se postigli navedeni rezultati, masažu je potrebno pravilno izvoditi. Stoga se dobro informirajte prije odabira salona.

Masaža ne bi trebala biti bolna, osim ako masažu obavlja osoba koja nije stručna/upoznata s tehnikom.

Radi se o neinvazivnoj masaži prilikom koje se ponavljajućim kretnjama s različitim drvenim oklagijama prelazi preko određenih mjesta na tijelu. Prije masaže se nanosi bazno ulje po izboru na trbuh ili dijelove tijela na kojima će se izvoditi masaža, kako bi bila što ugodnija.

Maderoterapija trbuha smatra se parcijalnom maderoterapijom, zato što se izvodi samo na jednom specifičnom dijelu tijela, umjesto po cijelom tijelu.

maderoterapija trbuha
FOTO: Shutterstock

Maderoterapija trbuha kod kuće – je li sigurno?

Kao što smo naveli, izvođenje masaže od strane neprofesionalne osobe može biti vrlo bolno i ostaviti masnice. Iako naprave za izvođenje ove masaže možete kupiti putem online trgovina, ne preporučuje se izvođenje maderoterapije kod kuće ako niste educirani oko ove tehnike.

Prije nego se odlučite na maderoterapiju kod kuće, prvo potražite tečajeve/treninge za maderoterapiju koje možete pohađati kako biste se bolje upoznali s tehnikom. Cijene tečajeva maderoterapije kreću se 240 – 490 eura, a izvode se grupno ili individualno.

Maderoterapija trbuha – cijena i gdje napraviti?

Cijena jednog tretmana maderoterapije kreće se 16 – 34 eura. Cijena tretmana varira ovisno o vremenskom trajanju i mjestu na kojem se izvodi.

Kao što smo već napomenuli, trebat će vam 10 – 12 tretmana kako biste vidjeli učinak ove masaže. Zato saloni često nude paket od nekoliko masaža po posebnoj cijeni.

Maderoterapija trbuha - cijena
FOTO: Shutterstock

Tretman može trajati 30 – 60 minuta, a može se izvesti na cijelom tijelu ili parcijalno. Stoga, ako želite maderoterapiju trbuha, potražite parcijalnu maderoterapiju i naglasite na kojem dijelu tijela želite učinak iste.

Neki od salona u kojima možete obaviti maderoterapiju su sljedeći:

  • Kibela kozmetički salon – 154 – 220 eura (10 tretmana)
  • De luxe kozmetički salon – 40 – 280 eura (10 tretmana)
  • Lashes & more – 60 eura (5 tretmana), 106 eura (10 tretmana)
  • Anela kozmetički salon – 16 – 22 eura po tretmanu.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu