Maderoterapija trbuha – učinci i kako se izvodi

Maderoterapija

Maderoterapija se odnosi na vrlo staru tehniku masaže koja se izvodi drvenim, ručnim napravama, najčešće u obliku valjka ili oklagije. Izvodi se u svrhu poticanja cirkulacije, uklanjanja celulita, oblikovanja tijela i opuštanja mišića. Potrebno je otprilike 10 – 12 tretmana prije nego se uoče rezultati maderoterapije.

Maderoterapija se najčešće izvodi na trbuhu, nogama, stražnjici i rukama, a osjetljiva područja kao što je lice se izbjegavaju. Više o maderoterapiji i njezinom djelovanju možete saznati ovdje.

U nastavku saznajte kako se izvodi maderoterapija trbuha, koji su učinci ove masaže na trbuh, može li se maderoterapija izvesti kod kuće i koja je cijena.

Maderoterapija trbuha – čemu služi i kako se izvodi?

Maderoterapija potiče limfnu drenažu, što doprinosi smanjenju celulita na mjestu na kojem se masaža izvodi. Može imati sljedeće utjecaje na vaš trbuh:

 • smanjenje celulita,
 • zatezanje kože,
 • oblikovanje, itd.

Kako bi se postigli navedeni rezultati, masažu je potrebno pravilno izvoditi, stoga se dobro informirajte prije odabira salona. Masaža ne bi trebala biti bolna, osim ako masažu obavlja osoba koja nije stručna/upoznata s tehnikom.

Radi se o neinvazivnoj masaži prilikom koje se ponavljajućim kretnjama s različitim drvenim oklagijama prelazi preko određenih mjesta na tijelu. Prije masaže se nanosi bazno ulje po izboru na trbuh ili dijelove tijela na kojima će se izvoditi masaža, kako bi masaža bila što ugodnija.

Maderoterapija trbuha smatra se parcijalnom maderoterapijom, zato što se izvodi samo na jednom specifičnom dijelu tijela, umjesto po cijelom tijelu.

maderoterapija
Foto: Stockphoto Secrets

Maderoterapija trbuha kod kuće – je li sigurno?

Kao što smo naveli, izvođenje masaže od strane neprofesionalne osobe može biti vrlo bolno i ostaviti masnice. Iako naprave za izvođenje ove masaže možete kupiti preko online trgovina, ne preporučuje se izvođenje maderoterapije kod kuće ako niste educirani oko ove tehnike.

Stoga prije nego se odlučite na maderoterapiju kod kuće, prvo potražite tečajeve/treninge za maderoterapiju koje možete pohađati kako biste se bolje upoznali s tehnikom. Cijene tečajeva maderoterapije kreću se od 1800 do 3700 kn, a izvode se grupno ili individualno.

Maderoterapija trbuha – cijena i gdje napraviti?

Cijena jednog tretmana maderoterapije kreće se od 120 kn do 260 kn. Cijena tretmana varira ovisno o vremenskom trajanju i mjestu na kojem se izvodi.

Kao što smo već napomenuli, trebat će vam 10 – 12 tretmana kako biste vidjeli učinak ove masaže. Zato saloni često nude paket od nekoliko masaža po posebnoj cijeni.

Tretman može trajati 30 – 60 minuta, a može se izvesti na cijelom tijelu ili parcijalno. Stoga ako želite maderoterapiju trbuha, potražite parcijalnu maderoterapiju i naglasite na kojem dijelu tijela želite učinak maderoterapije.

Neki od salona u kojima možete obaviti maderoterapiju su sljedeći:

 • Kibela kozmetički salon – 1000 – 1350 kn (10 tretmana)
 • De luxe kozmetički salon – 1900 – 2600 kn (10 tretmana)
 • Lashes & more – 450 kn (5 tretmana), 800 kn (10 tretmana)
 • Anela kozmetički salon – 120 – 170 kn po tretmanu

Članak uređen:

Izvori

 1. Whelan, C. (2020). Wood Therapy: Can This Holistic Treatment Reduce Cellulite?Healthline

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Maderoterapija trbuha – učinci i kako se izvodi

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

 • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
 • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
 • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.