Maderoterapija – što je i kako djeluje?

Anticelulitna masaža

Maderoterapija je oblik anticelulitne masaže koja se izvodi isključivo drvenim valjcima i rolerima, dizajniranima upravo za tu namjenu. Temelj ove tehnike je stimulacija limfe, što je prvi korak u uspješnoj borbi protiv celulita.

Ako ste i vi među onima koje do sada nisu imale uspjeha s raznim kremama i klasičnim anticelulitnim tretmanima možda je vrijeme da isprobate maderoterapiju. Moguće ju je rezervirati gotovu u svim boljim salonima i wellness centrima u Zagrebu.

Maderoterapija
Foto: iStock

Kako izgleda tretman maderoterapije?

Kako bi masaža bila što ugodnija i djelotvornija, na kožu se prije početka nanosi ulje odabrano prema njenom tipu.

Na početku se masira glatkom drvenom oklagijom kako bi se tijelo priviknulo na ovu vrstu masaže, nakon čega se koristi oklagija za piling da bi se potaknula cirkulacija. Zatim slijedi tretman posebno rezbarenom oklagijom kako bi se utjecalo na dublje slojeve kože.

Valjcima se ponavljaju serije pokreta kojima se osigurava stalni pritisak na celulit i masne stanice. Na taj način se stimulira limfni sustav čime se organizam oslobađa od štetnih toksina.

Otpuštanje toksina omogućava i drugim dijelovima organizma da se probude – ubrzava se metabolizam što dovodi do trošenja masti, dok istovremeno, ubrzana cirkulacija potiče celulit na izbacivanje kroz urinarni ili probavni trakt.

Aristos
Foto: Aristos

Koji su rezultati maderoterapije?

Tretman vidno smanjuje “narančinu koru” i uspješno rješava problem nabubrenja na koži. Uz rješavanje problema s celulitom maderoterapija pozitivno utječe na snažno čišćenje organizma, oblikovanje tijela, smanjenje obujma, poticanje rada metabolizma, smanjenje edema, sagorijevanje masti te bolji tonus i zatezanje kože.

Kada očekivati prve rezultate?

Dobra je vijest da se maderoterapijom rezultati postižu znatno brže nego kod klasične anticelulitne masaže. Tome svjedoče i terapeuti koji su imali priliku primijeniti obje vrste masaže. Navode kako je očekivani učinak masaže valjcima dvostruko bolji od uobičajene anticelulitne masaže.

Maderoterapija se provodi dva dana za redom iza kojih slijedi dan pauze ili svaki drugi dan, ovisno o preporukama terapeuta, a prve rezultate moguće je očekivati nakon prvih par tretmana. Za dugotrajne rezultate preporučuju se tri serije po 10 do 15 tretmana.

Kako je uopće nastala?

Ovu učinkovitu metodu možemo zahvaliti Kolumbijkama koje su u originalu valjke koji se danas koriste za borbu protiv celulita koristile kako bi spriječile opadanje tonusa kože. Izraz maderoterapija nastao je od španjolske riječi za drvo – “madera”.

Maderoterapija je idealno rješenje za sve koji muku muče s celulitom, a osim dobrog izgleda imat će pozitivan učinak na cijeli organizam.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   5

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu