Kako koristiti ricinusovo ulje za trepavice?

Kako koristiti ricinusovo ulje za trepavice

Ricinusovo ulje se već od davnina koristi u kozmetici, za njegu kože i kose. Bogato je ricinoleičnom kiselinom i vitaminom E, a zbog svojeg bogatog sastava pruža koži i kosi nevjerojatnu hidrataciju.

Ricinusovo ulje se u vrijeme starih Egipćana koristilo za sprječavanje i tretiranje ćelavosti te je upravo zbog sposobnosti da ojača korijen kose i ubrza njezin rast ovo ulje tako popularno.

No, ako ubrzava rast kose, daje joj volumen i gustoću, može li isto napraviti i s trepavicama i riješiti jedan veliki problem današnjice? Može!

Ricinusovo ulje prvenstveno hidratizira trepavice i samim time već stvara povoljno okruženje za njihov kvalitetan opstanak. Tako trepavice dobivaju sve kvalitetne sastojke, koji su potrebni da bi brže rasle, bile gušće i otpornije na pucanje i ispadanje.

Ricinusovo ulje
FOTO: Shutterstock

Njega trepavica ricinusovim uljem posebno je korisna ako svakodnevno nanosite maskaru ili olovku za oči.

U vrlo kratkom vremenskom roku žene koje su isprobale ricinusovo ulje za rast trepavica podijelile su svoju mudrost diljem svijeta i tako je ricinusovo ulje postalo jednim od najpoznatijih prirodnih ulja za rast trepavica, zamjenjujući sve skupe pripravke na tržištu.

Kako koristiti ricinusovo ulje za rast trepavica?

Najbolje od svega jest to što je postupak vrlo jednostavan.

  1. Temeljito očistite lice od šminke, posebice područje očiju.
  2. Uzmite četkicu stare maskare, koju ste prethodno očistili, i umočite je u ulje, pazeći na to da na četkici ne bude previše ulja. Manje je više.
  3. Sada uz pomoć četkice nanesite ulje na trepavice i pripazite da ne dođe u direktan kontakt s očima jer bi to moglo izazvati iritaciju.
  4. Ostavite ricinusovo ulje na trepavicama preko noći za efektnije rezultate.
  5. Ujutro temeljito očistite oči proizvodom za skidanje šminke, a zatim ih operite vodom.

Ulje možete nanositi i štapićem za uši, tako da ga kratko umočite u ulje i nanesete uz korijen trepavica. Ovo je nešto neuredniji način, ali je koristan za prvu ruku dok ne očistite četkicu od maskare. Ponovno pripazite da ulje ne dođe u kontakt s očima kako ne bi došlo do iritacije. Ujutro ponovite 5. korak.

Kako koristiti ricinusovo ulje za rast trepavica
FOTO: Shutterstock

Vrlo je bitno da četkicu od maskare dobro prethodno očistite, a najbolje je to učiniti tako da četkicu preko noći ostavite u čaši tople vode pomiješane sa sodom bikarbonom. Soda bikarbona će najbolje očistiti vašu četkicu, a vrlo bitno je i to da će je očistiti na prirodan način, s obzirom da ne sadrži štetne kemikalije i toksine.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Sissons, B. (2019). What to know about castor oil for eyelashes. Medical News Today.
  2. Does Castor Oil Make Eyelashes Grow? (2018). Healthline.
  3. How Do I Use Castor Oil for Eyelashes? BeautyGlimpse.

Ocijenite članak

4.18 / 5   101

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: ricinusovo ulje za trepavice, rast trepavica, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu