TikTok trendovi za njegu kože: Mogu nanijeti više štete nego koristi? Evo zašto trebate biti oprezni kada nailazite na takve savjete

TikTok trendovi za njegu kože

Sigurno ste svjesni obilja nepouzdanih informacija na internetu. To se također odnosi i na njegu kože, koja je postala popularna tema na TikToku. Međutim, ključno je biti oprezan i provjeriti savjete na koje naiđete na internetu, osobito kada se tiču vašeg zdravlja i njege kože.

Kako bismo vam pomogli razlikovati stvarne savjete za njegu kože od pukih trendova, prenosimo nekoliko informacija o nekim TikTok trendovima za njegu kože koji su stekli popularnost.

TikTok trendovi
FOTO: Shutterstock

Obećavajući savjeti i trikovi

U nastavku otkrivamo korisne savjete s TikToka.

Stavljanje leda na lice protiv natečenosti

Nanošenjem leda na lice možete smanjiti natečenost tako što ćete potaknuti cirkuliranje krvi ispod površine kože. Ovaj je savjet zapravo koristan jer može posvijetliti vaš ten i privremeno smanjiti podočnjake, pružajući osvježenje vašoj koži.

Slugging za suhu kožu

Slugging uključuje nanošenje tankog sloja vazelina kako bi se stvorila zaštitna barijera na vašem licu, sprječavajući gubitak vode i pospješujući hidrataciju i obnavljanje kože.

Međutim, vazelin možda nije prikladan za sve tipove kože. Stoga je ključno procijeniti njegovu kompatibilnost s vašom kožom.

Nanošenje sapuna na obrve

Ovaj trend podrazumijeva korištenje sapuna koji se ne ispire kako bi obrve izgledale punije i luksuznije. Iako može biti učinkovit, ključno je odabrati sapun s glicerinom kao primarnim sastojkom kako biste izbjegli moguće alergijske ili iritativne reakcije.

Dermaplaniranje kod kuće

Dermaplaniranje je zapravo brijanje lica koje može vašoj koži dati zdrav sjaj i ukloniti mrtve stanice kože s površine. Uvjerite se da na vašoj koži nema prištića ili drugih kožnih oboljenja prije pokušaja ovog postupka.

Prijedlozi za njegu kože koje treba izbjegavati

U nastavku smo izdvojili nekoliko štetnih savjeta.

Dvostruko čišćenje

Dok neki ljudi smatraju da je dvostruko čišćenje korisno za vrlo masnu kožu, kod većine tipova kože ono može dovesti do suhoće, iritacije i narušene kožne barijere. Umjesto toga, usredotočite se na pronalaženje prikladnog sredstva za čišćenje za vaše specifične potrebe, poput micelarne vode ili pjenastih sredstava za čišćenje.

Hladnjaci za njegu kože

Prednosti hlađenja proizvoda za njegu kože su ograničene, a većina proizvoda dizajnirana je da izdrži redovite uvjete kućnog skladištenja. Možete koristiti svoj uobičajeni hladnjak ako želite hladne proizvode za njegu kože, ali to zaista nije potrebno.

Traka za lice

Ne preporučuje se korištenje trake za lice za izravnavanje bora i postizanje podignutog izgleda. Može izazvati iritaciju kože, alergijske reakcije i mjehuriće. Razmotrite alternative kao što su botoks, microneedling ili prihvaćanje prirodnog starenja.

Kore od banane

Trljanje kore od banane na lice zbog antioksidansa možda neće imati dovoljno koristi. Učinkovitije je koristiti proizvode za njegu kože bogate antioksidansima, poput vitamina C.

@geetayadavmd

Say what?! 🍌😳 People are rubbing banana peels on their face as a DIY skincare hack claiming it tightens skin and smooths wrinkles like BOTOX? As a #dermatologist I have to say that I’m not a fan of putting food on the face. While banana peels do have some beneficial properties, they don’t compare to the results of BOTOX or well-studied skincare products. If you’re concerned about fine lines and wrinkles, talk to a dermatologist about your options. Let’s stick to the tried and true and avoid the banana peel trend! #DermReactstoBananaPeels #dermreacts #dermatologist #fyp

♬ original sound – Dr. Geeta Yadav

Sprej za sunčanje nosa

Sprejevi za sunčanje nosa mogu biti iznimno opasni jer sadrže melanotan II, koji predstavlja ozbiljne zdravstvene rizike kada se udiše. Umjesto toga, odlučite se za sigurne proizvode za sunčanje i uvijek koristite kremu za sunčanje kada ste vani kako biste zaštitili svoju kožu.

Iako TikTok može ponuditi vrijedne savjete za njegu kože, ključno je pristupiti mu s pronicljivošću i konzultirati se s medicinskim stručnjacima kada je to potrebno kako bi se osigurala sigurnost i učinkovitost bilo koje prakse njege kože.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Ilustracija/TikTok

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu