Dermaplaning: Omiljeni tretman među filmskim zvijezdama i modelima, a pogodan je za sve tipove kože! Evo gdje se provodi i koja je cijena

Dermaplaning

Dermaplaning je poznata metoda uklanjanja površinskog sloja kože kako bi se koža revitalizirala te izgledala ljepše. Ovaj bezbolan postupak idealan je za uklanjanje odumrlih stanica kože i dlačica, a površina lica ostaje baršunasto glatka. U nastavku pročitajte sve dobrobiti koje vam dermaplaning tretman pruža.

Dermaplaning lica je omiljeni tretman među filmskim zvijezdama i modelima jer je potpuno neinvazivan, a daje besprijekorne rezultate. Primarno se koristi kako bi se ujednačio ten, uklonile površinske nepravilnosti i dlačice te kako bi se koža pripremila za neke druge, snažnije tretmane.

Dermaplaning lica
FOTO: Shutterstock

Što je dermaplaning i kako se provodi?

Riječ je o mehaničkom pilingu, što znači da se uklanja površinski sloj kože bez korištenja ikakvih kemikalija i tvari koje bi mogle prodrijeti u kožu. Stručnjak koji provodi dermaplaning koristi vrlo tanak i oštar nož, ali se njime obučene osobe znaju vješto služiti pa nema straha od ozljeda.

Ovaj postupak također se koristi prije određenih invazivnih tretmana, poput kemijskih pilinga ili laserskih tretmana, jer omogućuje bolje prodiranje aktivnih tvari u koži jednom kada su uklonjene površinske nečistoće.

Dermaplaning nije obično brijanje ženskog lica, iako se takvim može činiti. Odmah nakon tretmana, koža je primjetno svjetlija, a ten ujednačeniji.

Dugoročne dobrobiti dermaplaninga su:

  • brža revitalizacija kože
  • manje finih linija/bora na licu
  • ujednačen ten
  • slabija vidljivost ožiljaka (npr. od akni)
  • manje pigmentacijskih promjena
  • uklanjanje dlačica na licu.
dermaplaning tretman
FOTO: Shutterstock

Za koga je primjeren dermaplaning?

Preporučljiv je za sve tipove kože, osim za osobe koje imaju upaljene cistične akne ili općenito kožu sklonu aknama. Kada se akne povuku, možete iskoristiti dobrobiti dermaplaninga u smanjivanju ožiljaka ili crvenih mrlja zaostalih nakon akni.

Dermaplaning je primjeren čak i za suhu kožu lica jer uklanja samo površinski sloj kože i neće izazvati reakcije ni isušivanje kože. Također je siguran za provođenje tijekom trudnoće jer ne postoji opasnost od apsorbiranja štetnih kemikalija koje bi mogle naškoditi bebi.

Kao i prije svakog tretmana, posavjetujte se ako ste zabrinuti zbog reakcija osjetljive kože ili mogućih alergijskih reakcija. U suprotnom, svaki tip kože može samo profitirati nakon dermaplaninga.

dermaplaning britvice
FOTO: Shutterstock

Postupak i trajanje dermaplaninga

Sam postupak može trajati 30 – 60 minuta te je u potpunosti bezbolan. Provodi se na suhoj koži i potrebno je na dogovoreni termin doći čistog lica. Unatoč vašem trudu, stručnjak će lice vrlo vjerojatno još jednom temeljito očistiti, a zatim i osušiti kožu lica i vrata.

Potom počinje uklanjanje površinskog sloja uz pomoć tankog i oštrog nožića (dermaplaning britvice). Stručnjak koji provodi tretman prvo će zategnuti kožu jednom rukom, dok će drugom rukom brzim i kratkim potezima uklanjati vrlo tanak sloj kože. Kut nožića je otprilike 45°, a vi, naravno, trebate biti mirni tijekom tretmana.

Osim blagog crvenila nakon tretmana, nećete imati drugih poteškoća. Koža je nakon tretmana obnovljena i također vrlo osjetljiva na sunce, stoga je potrebno nanijeti SPF zaštitu s minimalnim faktorom 30 kako biste izbjegli negativnu reakciju.

Koža je nakon tretmana iznimno meka, glatka i nježna te izjednačenija.

S obzirom na to da se koža obnavlja nakon 21 dana, nije preporučljivo ponavljanje tretmana dok taj period ne prođe.
Dermaplaning - cijena
FOTO: Shutterstock

Dermaplaning – cijena

Dermaplaning je postupak koji mogu provoditi jedino dermatolog ili specijalizirana osoba koja posjeduje certifikat. Ako ne planirate ovaj postupak provoditi u provjerenoj poliklinici koja radi dermaplaning, iskustva osoba koje su prolazile kroz tretman svakako biste trebali provjeriti i preispitati.

Cijena dermaplaninga kreće se od 100 eura naviše, ovisno o mjestu na kojem provodite dermaplaning, tj. poliklinici ili certificiranom kozmetičkom salonu. 

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Saznajte više o njezi i zaštiti kože:

Saznajte više o njezi lica u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu