Lash lift ili minival trepavica: Tretman koji uljepšava vaše postojeće, prirodne trepavice! Evo kako se izvodi i kolika mu je cijena

Lash lift ili minival trepavica

Lash lift ili minival trepavica je kozmetički tretman koji je namijenjen uvijanju postojećih trepavica, dajući izgled dužih, punijih trepavica. Minival za trepavice daje neku iluziju dužih i gušćih trepavica, ali zapravo tako izgledaju zato jer su uvijene.

Iako su ekstenzije trepavica i umjetne trepavice još uvijek popularne, lash lift nije nikakva “nadogradnja”, već uljepšava postojeće, prirodne trepavice.

Dostupno je nekoliko različitih vrsta minivala trepavica. Uz svaki možete očekivati nešto drugačiji rok trajanja trepavica. S keratinskim lash liftom primijetit ćete da vaše trepavice traju šest tjedana ili više. S tretmanom za povećanje volumena (LVL) vaše se trepavice mogu vratiti u normalu nakon samo šest tjedana.

Minival trepavica - cijena
FOTO: Shutterstock

Lash lift ili minival trepavica – postupak

Ovaj se tretman provodi u kozmetičkom salonu gdje će tehničar za početak staviti malo silikonskog kalupa na kapak pomoću netoksičnog ljepila. Nakon toga, na trepavice se nanosi kemikalija koja treba razgraditi, a zatim reorganizirati disulfidne veze u vašim trepavicama, dajući im uvijen izgled. Zatim se otopina za minival dodaje na trepavice i stoji oko 15 minuta.

Iako je postupak prilično jednostavan, trebat će ukupno oko 45 minuta za nanošenje, sušenje i čekanje rezultata.

Imajte na umu da je lash lift polutrajan, što znači da, jednom kada vaše nove trepavice počnu rasti, ovaj tretman ističe i morat ćete ga ponovno napraviti.

Ovisno o vrsti lash lifta koji odaberete i vašoj naknadnoj njezi, trebao bi trajati 4 – 6 tjedana. U nekim slučajevima možete otkriti da učinci traju nešto više od šest tjedana.

minival trepavica
FOTO: Shutterstock

Lash lift – kako se pripremiti za tretman?

Prije svega, trebali biste pronaći pouzdanog kozmetičara ili kozmetički salon. Nakon što ste pronašli osobu za koju ste uvjereni da taj tretman izvodi pravilno, higijenski i učinkovito, napravite patch test koji dokazuje postojanje kontaktne alergije (dermatitisa), jer se ne preporučuje osobama koje imaju alergijske reakcije na koži.

Kao što je i očito, nemojte nositi šminku i kontaktne leće taj dan te vodootpornu maskaru 48 sati prije tretmana.

Minival trepavica – iskustva

Iako to možda mnogi ne očekuju, lash lift može izazvati neke nuspojave kao što su crvenilo, oticanje i osip kože oko očiju.

Također, ako radite minival za trepavice više puta, možete ih oštetiti (kao i kosu kod bojanja kose). Minival trepavica također može izazvati blefaritis (upalu vjeđa). Uz sve to, potrebno je voditi higijenu područja oko očiju kako biste smanjili rizik od raznih infekcija u tom području.

Minival trepavica - iskustva
FOTO: Getty Images

Minival trepavica – cijena

Lash lift ili minival trepavica možete obaviti u medicinsko-estetskim centrima ili kozmetičkim salonima. Istražili smo i cijene:

  • Kozmoteka – 27 eura
  • Medicinsko-estetski centar Queens – 37 – 47 eura
  • Manuel Picard – 37 eura
  • Kozmetički salon Diva Plus – 35 eura
  • Beauty Centar Jajetić – 33 eura.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu