Ugradnja trepavica – vodič kroz ekstenzije trepavica

ugradnja-trepavica

Kako u današnjem ubrzanom životnom ritmu većina žena nema strpljenja ni vremena za stavljanje umjetnih trepavica svaki dan, nije iznenađujuće da je ugradnja trepavica postala sve traženija kozmetička usluga među ženama. Budimo iskreni, tko se ne voli probuditi sa savršenim prirodno dugim trepavicama koje ističu oči.

Do kud ste spremni otići kako biste postigli željeni efekt?

Premda je ugradnja trepavica relativno sigurna metoda ako je izvodi stručno osoblje ona isto tako može dovesti do nekih neželjenih posljedica koje definitivno ne želimo. Ekstenzije trepavica zahtijevaju određenu predanost, iako efekt može biti lijepi, jedan krivi potez može dovesti do trajnog oštećenja.

Kako biste odabrali odgovarajuće trepavice, potrebno je uzeti u obzir mnogo čimbenika.

Vrste ekstenzija trepavica

Glavna podjela ekstenzija je na klasične ekstenzije koje se postavljaju kao jedna umjetna trepavica na jednu vašu trepavicu te 3D trepavice, novije generacije koje su vrlo tanke,napravljene od svile ili nerca i postavljaju se 3 na 1 vašu trepavicu.

Ekstenzije trepavica mogu biti sintetičke, svilene ili tzv. mink ekstenzije. Dostupne su u veličinama od 6 mm do 17 mm.

Sintetičke ekstenzije nisu baš dobre jer zbog svoje težine mogu oštetiti vaše prirodne trepavice. Odabir ispravnih ekstenzija ovisit će o vašim prirodnim trepavicama.

Ako imate prirodno guste i jake trepavice, sintetičke trepavice vam mogu odgovarati jer vaše prirodne trepavice mogu osigurati dovoljnu potporu ekstenzijama bez da se oštete prirodne.

Ako imate rjeđe trepavice, preporuka je koristiti svilene trepavice koje su lakše i omogućavaju prirodniji izgled.

Mink trepavice mogu se staviti na gušće trepavice. One neće osigurati puniji izgled ni duže trepavice, ali će biti “pahuljasti” i prirodniji.

Nakon odabira trepavica, uzima se jedna po jedna trepavica te se pomoću specijalnog polutrajnog lijepila lijepe uz korijen postojećih trepavica. Budući da su moguće alergijske reakcije, postoje različite vrste lijepila ovisno o vašoj osjetljivosti.

Postavljanje cijelog seta trepavica traje oko 2 sata. Prilikom postavljanja trepavica oči se drže zatvorene stoga ne postoji opasnost da ljepilo završi u vašim očima.

Kako odabrati odgovarajuću dužinu i gustoću?

Dužina i gustoća ekstenzija se također određuje prema vašim prirodnim trepavicama. Ako imate prirodno duge trepavice, stručnjaci najčešće preporučuju da se ide na gustoću ekstenzija, a ne na dužinu.

Uz srednju dužinu prirodnih trepavice najbolje izgledaju ekstenzije s umjerenom dužinom i gustoćom. Ako spadate u kategoriju žena koje se bore s “oskudnim” trepavicama preporučljive su ekstenzije trepavica srednje gustoće.

ekstenzije-trepavica

Kako njegovati ugrađene umjetne trepavice?

Održavanje trepavica ovisi o ljepilu koje vam je stručna osoba koristila u procesu ljepljenja ekstenzija. Neka ljepila zahtijevaju strogo izbjegavanje uljnih odstranjivača šminke oko očiju kao i vodootpornih maskara jer dovode do preuranjenog ispadanja trepavica. O svemu se dodatno posavjetujte s tehničarkom.

Nakon postavljanja trepavica izbjegavajte vodu sljedećih 12-24 sata.

Počešljate trepavice s čistim češljićem za nanošenje maskare svaki put kad se smoče, u suprotnom kad se trepavice osuše spoje se i s vremenom ljepilo popusti, trepavica otpada i povlači sa sobom sve što je slijepljeno na nju ostavljajući rupu u prirodnim trepavicama.

Učinak ugradnje trepavica na prirodne trepavice

Ako se ekstenzije trepavice ugrade na pravilan način tad ne bi smjele uništiti vaše prirodne trepavice. Neiskusni kozmetičari znaju lijepiti više ekstenzija na jednu prirodnu trepavicu što može dovesti do preopterečenja prirodnih trepavica i opadanja.

Stručno kozmetičko osoblje uvijek će vam savjetovati da nakon dužeg perioda korištenja umjetnih trepavica napravite pauzu i time spriječite mogućnost trajnog narušavanja “zdravlja” vaših prirodnih trepavica.

Trajanje ekstenzija trepavica

U prosjeku ekstenzije trepavica traju od 4- 6 tjedna. Uz dodano održavanje svaka 3-4 tjedna, trepavice mogu trajati i do godine dana nakon čega je potrebno napraviti pauzu od par mjeseci.

Cijena ugradnje trepavica

Cijena cijelog seta trepavica iznosi oko 450-850 kn. Ekonomičnija alternativa je djelomični set trepavica (50-60% vaših gornjih trepavica) koje se postavljaju kako bi podebljao izgled postojećih trepavica.

Komplikacije

Ako osjetite bilo kakvo peckanje ili nelagodu (suzne oči i sl.) za vrijeme postupka, odmah upozorite vašu tehničarku. Postavljanje trepavica bi trebalo biti posve bezbolno iskustvo.

U najgorem mogućem scenariju možete dobiti alergijsku reakciju na sastojke ljepila, nakon čega ćete morati otići oftalmologu kako bi vam propisao odgovarajuće sredstvo liječenja. Ugradnja trepavica ne može uzrokovati slijepilo.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.83 / 5   6

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu