Trepavice na magnet – jesu li sigurne, kako se nanose, cijena?

trepavice na magnet

Ako želite duge i guste trepavice, ali niste spretni s ljepilom – pronašli ste alternativu. Od sada na tržištu možete pronaći trepavice na magnet za čije nanošenje nije potrebno ljepilo!

Umjetne trepavice na magnet možete kupiti u punoj dužini oka ili samo par trepavica kako biste naglasili look. Također postoje i različiti stilovi trepavica – za dnevni izgled, za noćni izlazak itd., a primarno se razlikuju po dužini i gustoći.

U nastavku saznajte sve o ovoj inovativnoj metodi nanošenja umjetnih trepavica – kako se nanose, jesu li sigurne, koje su prednosti, a koji nedostatci.

Trepavice na magnet – jesu li sigurne?

Prije svake priče o beauty inovacijama potrebno je sagledati sigurnosnu stranu proizvoda.

Umjetne trepavice na magnet općenito se smatraju sigurnima za upotrebu, ali postoje neke stvari koje možete napraviti kako biste umanjili bilo kakav rizik.

Kao i kod nanošenja drugih trepavica, potrebno je imati čiste i suhe ruke. To je bitno kako biste umanjili mogućnost prenošenja bakterija u oko i inficiranje.

Umjetne trepavice redovito održavajte ako ih mislite ponovno koristiti. Nakon svakog nošenja lagano prođite blazinicom po svakoj umjetnoj trepavici kako biste uklonili moguće ostatke maskare. Nakon korištenja stavite ih u njihovu kutijicu kako ne bi skupljale prašinu.

Kao i sve umjetne trepavice, i trepavice na magnet se izrađuju od sintetike ili od životinjske (ili ljudske) dlake, što valja imati na umu prilikom odabira trepavica.

trepavice na magnet

Važna napomena: ako idete na MR, obavezno skinite trepavice na magnet! S obzirom da se radi o novom trendu, tehničari vjerojatno nisu upoznati s tim pa vas neće upozoriti na to prilikom napomene o skidanju nakita.

Kako se nanose trepavice na magnet?

Prije nanošenja trepavica na magnet preporučuje se:

  • Skraćivanje umjetnih trepavica na potrebnu dužinu kako bi pratile prirodnu liniju vašeg kapka.
  • Nanošenje maskare na prirodne trepavice za puniji efekt i kako biste lakše stavili umjetne trepavice.

U paketu umjetnih trepavica na magnet dobiju se dva para trepavica tj. 4 trepavice (dvije „gornje trepavice“ i dvije „donje trepavice“). Za svako oko koristi se jedan par trepavica.

Umjetne trepavice na magnet možete nanijeti prstima ili pincetom, ovisno s kojom metodom se osjećate sigurnije.

Potrebno je gornju umjetnu trepavicu staviti na kapak, točno iznad prirodnih trepavica. Potom se donja trepavica mora namjestiti ispod prirodnih trepavica. Zahvaljujući malim magnetima koji se nalaze uz „korijen“ umjetnih trepavica, ta dva para će se spojiti, a između ostaju prirodne trepavice.

Način nanošenja trepavica na magnet može malo varirati (ovisno o proizvođaču) stoga je najbolje slijediti upute na pakiranju.

Video u nastavku jasnije će vam dočarati način nanošenja umjetnih trepavica.

Skidanje umjetnih trepavica na magnet također je vrlo jednostavno. Potrebno ih je samo lagano odvojiti na način da povučete gornju trepavicu prema gore, a donju trepavicu prema dolje. Ne preporučuje se da ih zajedno samo povučete jer bi to moglo oštetiti prirodne trepavice.

Ako krivo pozicionirate trepavice, samo ih odvojite prema uputama i pokušajte ponovno nanijeti.

Trepavice na magnet – prednosti i nedostatci

Kao i svi proizvodi, i ovaj ima svoje prednosti i nedostatke. Neke od prednosti korištenja trepavica na magnet:

  • Ekološki su prihvatljive – više su „eco-friendly“ od uobičajenih umjetnih trepavica za koje je potrebno ljepilo jer se mogu koristiti u nedogled (ako se dobro brinete o njima) umjesto da ih nakon svake ili svakih nekoliko upotreba bacite.
  • Isplativije su – kao što smo prethodno napomenuli – ove ćete trepavice kupiti samo jednom jer ih možete koristiti mnogo puta, za razliku od običnih umjetnih trepavica koje su upotrebljive svega nekoliko puta uz čišćenje.
  • Pogodne za osjetljivu kožu – pogodne su za osobe koje imaju osjetljivu kožu ili kožu sklonu alergijama zato što za nanošenje nije potrebno nikakvo ljepilo koje može iritirati kožu.

Što se tiče nedostataka, početnici mogu naići na poteškoće pri nanošenju trepavica. Ponekad je teško zadržati gornju trepavicu na mjestu dok se nanosi donja trepavica, ali uz vježbu se to može savladati. Prethodno nanošenje maskare na prirodne trepavice može olakšati postavljanje umjetnih.

Nadalje, neispravno skidanje umjetnih trepavica može oštetiti prirodne trepavice.

Trepavice na magnet – cijena

Cijene umjetnih trepavica na magnet uvelike variraju pa tako neke koštaju skoro 450 kn, a neke samo 50 kn. Na Hrvatskom tržištu ih je malo teže pronaći, a neke od dostupnih su sljedeće:

  • Trepavice na magnet Essence (Lash On, Lash Off Volumizing Magnet Accent) – 52 kn,
  • Trepavice na magnet Avon – 80 kn,
  • Trepavice na magnet Ardell – oko 100 kn.
Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu