Lash lift – rješenje za duge i guste trepavice

lash-lift

Lash lift je nova metoda kojom mnoge djevojke postižu zavidno duge i guste trepavice. Zahvaljujući keratinu koji se nanosi na trepavice tijekom tretmana, one postaju duže, tamnije i vidno gušće

Ova metoda se na našim područjima često može zamijeniti za ekstenzije trepavica, iako se radi o dvije potpuno različite metode. Kod Lash lift-a, odnosno „podizanja trepavica“, keratin se nanosi na trepavice te ima slično djelovanje poput keratinskih tretmana za kosu.

Ekstenzije trepavica uključuju samo lijepljenje/ugrađivanje umjetnih trepavica na već postojeće, dok se kod podizanja trepavica one same produljuju i popunjavaju za što bolji izgled.

Postupak Lash lift tretmana

  1. Kremasta otopina se nanosi na čiste trepavice, stoga je potrebno temeljito ukloniti sve ostatke maskare i makeup-a.
  2. Osoblje zatim prislanja silikonsku zaštitu na kapke, oblikuje trepavice na silikonu i zatim nanosi mješavinu s keratinom.
  3. Keratin treba stajati na trepavicama 10-ak minuta tijekom kojih je potrebno držati trepavice zatvorenima.
  4. Nakon keratina, na trepavice se nanosi losion za dulje trajanje keratina koji stoji na trepavicama 5 minuta.
  5. Zatim slijedi njegujuće ulje i tretman je gotov.

Što očekivati nakon tretmana?

Nakon tretmana je potrebno pričekati  48 sati prije kontakta trepavica s vodom ili kakvih sredstvom za čišćenje jer će to omogućiti keratinu da se nastavi razvijati za što dulji vijek trepavica.

Završni rezultat ovisi od osobe do osobe, ali bolja gustoća i dulje trepavice su odmah vidljive. Lash lift tretman odličan je za osobe čije su trepavice guste i teške pa ne mogu ostati zavinute niti nakon uvijača trepavica i nanošenja maskare.

lash-lift-tretman

Nekoliko problema može nastati jedino prilikom nanošenja makeup-a, primjerice tuša za oči ili maskare jer će nove trepavice biti bliže kapcima i otežavati povlačenje linija s tušem. Ipak, zbog svog izgleda, većini osoba maskara niti neće biti potrebna.

Mjere opreza i cijena

Lash lift postupak može donijeti i mnogo negativnih posljedica poput razvoja dermatitisa, upale očiju ili oštećenja vida ukoliko se ne provodi kako treba. Preporučljivo je dobro se raspitati pri odabiru beauty salona u kojemu biste isprobali lash lift tretman kako biste bili sigurni u stručnost osoblja i kvalitetu keratinske mješavine.

Cijena Lash lift tretmana može doseći nekoliko stotina kuna, a rezultat traje otprilike 4-10 tjedana, nakon kojih je potrebno ponoviti tretman.

Sve u svemu, lash lift tretman odličan je za osobe koje nisu zadovoljne svojim prirodnim trepavicama ili ih ne mogu sami oblikovati po želji.  Potrebno je pažljivo odabrati stručnjaka kod kojeg ćete ovaj tretman provoditi kako ne bi došlo do neželjenih komplikacija ili ozljeda.

Ukoliko se želite svakog dana buditi s trepavicama na koje nije potrebno nanositi maskaru kako bi izgledale bujno i predivno, lash lift je definitivno bolji izbor od ekstenzija na trepavicama jer će oči izgledati prirodno i otvoreno.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu