Serum za rast trepavica – kako ga napraviti, koristiti i gdje kupiti?

duge trepavice

Duge trepavice san su mnogih osoba, a posebice jer pružaju dramatičniji izgled. Duge trepavice također otvaraju oči i olakšavaju nanošenje makeup-a. Ukoliko vam je dosta svakodnevnog nanošenja maskara kako bi se trepavice uopće vidjele ili korištenja umjetnih trepavica, čitajte dalje.

Luksuzne i duge trepavice se mnogima doimaju nedostižnim bez korištenja maskare. Oni kojima je svakodnevno šminkanje također nepraktično, možda se odlučuju i na ekstenzije ili umjetne trepavice.

Serum za rast trepavica njegujući je proizvod koji je poželjno koristiti kao što koristimo i kremu za lice. Trepavice ćemo dodatno njegovati i promovirati njihov rast kako bi one bile što dulje, ali i gušće. Za najbolje rezultate, pokušajte izbjegavati neke od navika i problema koji vas sprječavaju da imate guste trepavice. Možete ga vrlo povoljno napraviti sami ili kupiti serum za rast trepavica u ljekarnama, drogerijama i sl. prodajnim mjestima.

Ipak, duge trepavice ne moraju biti tako teške za postići. Ukoliko imate problema s kratkim trepavicama ili one možda često otpadaju, poželjno je rješenje također poduprijeti iznutra. Kod ispadanja i rijetkih trepavica, moguće je da tijelu nedostaje vitamina te se hranjive zadržavaju u tijelu umjesto da se potiče rast trepavica, obrva i kose.

serum za rast trepavica

Osim toga, problem ispadanja može biti u grubom uklanjanju makeup-a koji oštećuje trepavice trljanjem ili agresivnim sredstvima za uklanjanje šminke. Preporučujemo da za uklanjanje šminke s trepavica koristite blage proizvode namijenjene upravo za tu svrhu. Pomoći vam mogu i ulja za uklanjanje šminke jer lako otapaju maskaru.

Prirodni serum za rast trepavica

Idealan način za produljenje i zdravlje trepavica je korištenje potpuno prirodnog, a veoma povoljnog seruma za rast trepavica. Ukoliko već niste upoznati s ricinusovim uljem za poticanje rasta i gustoće trepavica, preporučujemo da saznate više o njemu OVDJE.

Ricinusovo ulje i biljna ulja omogućuju idealno okruženje za rast novih trepavica. Također, osiguravaju hidrataciju koja je osobito potrebna ukoliko redovito nanosite makeup na oči (maskaru, olovku ili tuš za oči). Sve što vam treba za ovaj veoma povoljni prirodni uljni serum je:

  • Ricinusovo ulje
  • Bazno ulje (bademovo, koštica marelice, jojobino i sl.)
  • Četkica od stare maskare ili uska četkica za šminkanje
  • Čista posudica s poklopcem
serum za trepavice

U posudicu s poklopcem pomiješajte ulja u jednakim omjerima, a preporučujemo da koristite prirodna hladno prešana ulja koja će osigurati najbolju kvalitetu. Četkicu od stare maskare dobro očistite i koristite kao aplikator za serum svake večeri prije spavanja. Serum nanosite na čiste trepavice i držite se pravila “manje je više” jer kod viška ulja postoji mogućnost iritacije ukoliko ulje dospije u oko.

Serum za rast trepavica – gdje kupiti 

Ukoliko vam je izrada seruma odviše komplicirana ili nepraktična zbog odvojenog aplikatora, možete kupiti serum za rast trepavica u ljekarnama, drogerijama i na drugim prodajnim mjestima. U nastavku smo Vam stoga pronašli nekoliko alternativa za kupovinu:

  1. Serum za rast trepavica Catrice – DM i Müller drogerije,
  2. Serum za rast trepavica Eveline – DM, Bipa i Müller drogerije,
  3. Serum za rast trepavica Lux Factor – online naručivanje,
  4. Serum za rast trepavica u Filorga, Vichy i Pharmatheiss – ljekarne,
  5. Serum za rast trepavica Farmasi – naručivanje putem kataloga.
Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.13 / 5   8

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu