Maskara u boji – kako se koristi i cijena

maskara u boji

Mnoge žene ne usude se isprobati maskare u boji iz straha da ne bi izgledale poput klauna. Međutim, maskara u boji može se koristiti na različite načine, a da pritom izgledate odlično. Potrebno je samo znati kako je koristiti i na koji način izjednačiti ostatak make up-a.

U ovom članku saznat ćete upravo to – kako odabrati maskaru u boji ovisno o boji vaših očiju, kako je ukomponirati s ostalom šminkom i po kojoj cijeni je možete kupiti.

Gdje nanijeti maskaru u boji?

Maskaru u boji možete nanijeti na nekoliko mjesta na licu:

  • Gornje trepavice – naravno, najčešće mjesto nanošenja maskare u boji su gornje trepavice. Maskaru možete nanijeti samostalno (u skladu s ostatkom šminke) ili kao drugi sloj nakon sloja crne maskare, za suptilniji izgled.
  • Donje trepavice – ako želite u potpunosti istaknuti boju koju nosite na trepavicama, nanesite maskaru u boji i na donje trepavice. Isto tako možete postići i suptilniji izgled na način da nanesete crnu maskaru na gornje trepavice, a na donje maskaru u boji.
  • Obrve – da, maskaru u boji možete staviti i na obrve. Potrebno je četkicom od maskare proći preko svih dlačica kako bi boja bila vidljiva. Ovaj izgled pogodan je za festivale ili osobe koje se vole poigrati šminkom.

Kako nanijeti maskaru u boji?

Za početak možete isprobati smeđu maskaru ako niste sigurni s drugim bojama. Smeđa maskara daje izrazito elegantan i prirodan izgled, a može se koristiti i kada je ostatak šminke na licu izraženiji. Ova boja maskare također se preporučuje kod monokromatskog šminkanja kako bi ublažila izgled.

Ako vas je privukla roza ili plava maskara, ali ne želite da se jako ističe na vašim trepavicama, možete koristiti maskaru u boji u kombinaciji s crnom maskarom. Kao što smo već spomenuti prvo nanesite sloj crne maskare, a potom sloj maskare u boji. Time trepavice pod određenim svjetlom imaju odsjaj boje koju ste odabrali.

Ako ste se odlučili za upečatljivu boju maskare na trepavicama, neka ostatak vašeg make up-a bude neutralan. Potrebno je nanijeti boju od korijena trepavica prema vrhu. Boju maskare možete ujednačiti s bojom odjeće koju nosite, bojom ruža ili laka na noktima.

Ujednačite boju maskare i boju tuša na očima ako se osjećate dovoljno ugodno s upotrebom maskare u boji. Ovime ćete postići vrlo upečatljiv izgled stoga je važno da se osjećate samopouzdano s maskarom u boji.

Ako ste već poprilično sigurni s maskarama u boji, pokušajte kombinirati različite boje na gornjim i donjim trepavicama.

maskara u boji

Još jedan način za poigrati se šminkom i maskarom u boji jest kreiranje trepavica u duginim bojama. Odaberite 3-4 boje maskare i odredite redoslijed boja koji želite imati na trepavicama. Jednu boju maskare nanesite na unutarnji dio trepavica, zatim na trepavice pokraj tih nanesite drugu boju, itd.

Maskara u boji za različite boje očiju

Različitim bojama očiju bolje odgovaraju određene boje maskare:

  • Smeđa boja očiju – smeđim i tamnijim bojama očiju najviše odgovaraju boje koje ističu tople tonove očiju. Plave i ljubičaste maskare najbolji su odabir za smeđooke žene. Preporučuje se tamnija, kraljevska boja plave ako imate tamnije oči, a svjetlija plava (kao npr. tirkizna) ako su vam oči svijetlo smeđe.
  • Hazel boja očiju – ako su vam oči miješane zelene i smeđe boje, najbolje bi vam odgovarala bordo maskara kako bi se istaknula boja očiju. Osim navedenog hazel boju očiju ističe i smeđa ili metalik maskara.
  • Zelena boja očiju – zelena, crvena i ljubičasta boja maskare može naglasiti prekrasan izgled zelenih očiju. Možete isprobati različite nijanse te vizualno naglasiti boju i/ili veličinu očiju.
  • Plava boja očiju – osobe s plavom bojom očiju mogu se poigrati različitim jakim plavim bojama. Preporučuju se jake roze ili ljubičaste boje u kombinaciji sa suptilnim izgledom obrva.
maskara u boji

Ljubičasta maskara odličan je odabir ako želite da vam bjeloočnice izgledaju bjelje i ako imate svijetlu put.

Za srednje tamnu boju kože preporučuju se maskare s plavim pontonom, dok osobama s tamnom bojom kože mogu odgovarati različite upečatljive boje maskare (od neonskih do srebrnih i zlatnih boja).

Maskara u boji – cijena?

Na našem tržištu možete kupiti različite maskare u boji. Najčešće boje koje možete pronaći su plava i smeđa, ali možete naići i na ljubičaste, zelene, itd. Neke od maskara u boji koje možete kupiti su sljedeće:

  • NYX Color Mascara (različite boje) – 45 kn,
  • Essence I Love Extreme (smeđa maskara) – 25 kn,
  • Maybelline Royal Blue maskara – 40 kn.
Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu