Dijeta Garyja Brecke viralni je hit! Evo o čemu je riječ

Dijeta Garyja Brecke viralni je hit

Gary Brecka, priznat kao ekspert za produljenje životnog vijeka i poboljšanje tjelesnih funkcija, stekao je istaknuto mjesto zbog svojeg rada s pojedincima poput Dane Whitea, predsjednika UFC-a.

Dijeta Garyja Brecke

Kroz svoj 10X Health System, Brecka promiče plan prehrane koji se obično naziva Gary Brecka keto dijeta, karakteriziran visokim unosom masti, niskim unosom ugljikohidrata i umjerenim unosom proteina, s ciljem izazivanja ketoze.

Zalažući se za konzumaciju cjelovite, neprerađene hrane, preporučuje personalizirane prilagodbe prehrane na temelju rezultata krvnih i genetskih testova pojedinca.

Jedna od glavnih značajki dijete Garyja Brecke je režim “30-30-30“, koji podrazumijeva unos 30 g proteina unutar 30 minuta nakon buđenja, nakon čega slijedi 30 minuta tjelovježbe niskog intenziteta.

Postoje određeni rizici

Iako ova dijeta može ponuditi razne prednosti, poput poboljšanog metaboličkog zdravlja, smanjene razine šećera u krvi i gubitka težine, predstavlja i određene rizike. Potencijalni nedostaci uključuju rizik od pojave simptoma poput umora, mučnine i vrtoglavice, poznatih kao keto gripa, kao i povećanu osjetljivost na bubrežne kamence i nisku razinu šećera u krvi.

Jedna od glavnih značajki dijete Garyja Brecke je režim 30-30-30
FOTO: Shutterstock

Brecka naglašava važnost održavanja hidratacije i preporučuje praćenje unosa hranjivih tvari kako bi se izbjegli nedostaci. Međutim, bitno je napomenuti da ketogena dijeta nije prikladna za svakoga, osobito za one s određenim zdravstvenim problemima poput kronične bolesti bubrega ili dijabetesa.

Prije nego što se upustite u bilo kakve značajne promjene u prehrani, savjetovanje sa zdravstvenim radnikom ključno je za procjenu individualne prikladnosti i mogućih rizika.

Brecka je popularizirao razne izazove usmjerene na poboljšanje zdravlja, kao što su izazovi s disanjem i post na vodi, a promiče i konzumaciju veganskih proteinskih dodataka na bazi povrća umjesto proteina sirutke.

Dodatno, naglašava važnost suplementacije vitaminom D3 i drugih vitamina na temelju pojedinačnih biomarkera.

Zaključno, dok praćenje Breckovih prehrambenih preporuka može dovesti do potencijalnih zdravstvenih dobrobiti, neophodno je oprezno pristupiti svim promjenama u prehrani i potražiti stručno vodstvo, kako bi se osigurala kompatibilnost s cjelokupnim zdravstvenim statusom osobe.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu