Jutarnje vježbe za mršavljenje: Evo zašto je dan najbolje započeti aktivno i koje vrste treninga su najučinkovitije

Jutarnje vježbe za mršavljenje

Jutarnje vježbe za mršavljenje mogu učiniti veliku razliku što se tiče rezultata u odnosu za vježbanje popodne ili navečer.

Prednosti koje nudi jutarnji trening za mršavljenje nadilaze samo skidanje kilograma:

Jutarnje vježbe za mršavljenje

Evo koje su učinkovite jutarnje vježbe za mršavljenje koje možete neprimjetno integrirati u svoju dnevnu rutinu.

Kardio vježbe

Pokrenite dan i metabolizam uz kardiovaskularne vježbe. Odaberite aktivnosti poput trčanja, brzog hodanja ili vožnje bicikla. Ove vježbe ne samo da sagorijevaju kalorije, već i ubrzavaju otkucaje srca te tako potiču gubitak masnoće. Ciljajte na barem 30 minuta kardiovaskularnih vježbi svakog jutra kako biste postavili temelje za produktivan dan.

jutarnji trening za mršavljenje
FOTO: Shutterstock

Intervalni trening visokog intenziteta (HIIT)

Za one koji žele maksimalno sagorijeti kalorije u kraćem vremenskom roku HIIT je idealna vrsta treninga. Ovaj oblik treninga uključuje kratke nalete intenzivne aktivnosti nakon kojih slijede kratka razdoblja odmora.

Uključite vježbe kao što su jumping jacks, marinci i high knees u jutarnju rutinu. HIIT ne samo da ubrzava mršavljenje, već i nastavlja sagorijevati kalorije tijekom dana zahvaljujući efektu naknadnog sagorijevanja.

Jutarnji trening snage za mršavljenje

Uključite vježbe treninga snage u svoju jutarnju rutinu za izgradnju čiste mišićne mase. One ne pridonose samao zategnutoj tjelesnoj građi, već također potiču vaš metabolizam, što pomaže mršavljenju.

Jednostavne vježbe s tjelesnom težinom kao što su čučnjevi, iskoraci i sklekovi mogu se raditi kod kuće, a zahtijevaju minimalnu opremu.
uključivanje joge ili pilatesa u vašu jutarnju rutinu nudi holističke prednosti
FOTO: Shutterstock

Joga i pilates za harmoniju uma i tijela

Ravnoteža je ključna u svakom fitness putovanju, a uključivanje joge ili pilatesa u vašu jutarnju rutinu nudi holističke prednosti. Ove vježbe s malim učinkom na zglobove poboljšavaju fleksibilnost, snagu trupa i svjesnost.

Poze kao što su plank, poza psa okrenutog prema dolje i poza ratnika mogu biti izvrsni dodaci vašoj jutarnjoj rutini, potičući mršavljenje i istovremeno mentalno blagostanje.

Kružni trening različitog intenziteta

Napravite krug vježbi koje ciljaju na različite mišićne skupine. Ne samo da će vaše vježbanje biti zanimljivo, već i izazov za vaše tijelo.

Kombinirajte kardiovaskularne vježbe, trening snage i vježbe s vlastitom tjelesnom težinom u jednom krugu, izvodeći svaku u određenom trajanju prije nego prijeđete na sljedeću. Ovaj pristup je vremenski učinkovit za mršavljenje.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu