Kako najbolje iskoristiti vrijeme i naučiti nešto novo za vrijeme samoizolacije?

učenje

Vrijeme u samoizolaciji možete iskoristiti radeći na sebi, svojem znanju i vještinama. Učeći nešto novo što vas zanima olakšat će vam ovo vrijeme i osjećat ćete se produktivniji i zadovoljniji samim sobom.

U nastavku saznajte što sve možete naučiti tijekom samoizolacije kod kuće.

Online tečajevi

Postoje brojne online stranice na kojima možete pohađati određeni tečaj besplatno (plaćate samo certifikat na kraju ako želite, ali nije nužan). Radi se o tečajevima različitog vremenskog trajanja (najčešće nekoliko tjedana), koje možete pohađati svojim tempom. Tečajeve na takvim stranicama nude fakulteti iz različitih država, a sastoje se od video predavanja i tekstova.

Možete odabrati tečaj iz područja koje vas je oduvijek zanimalo, kao što su kreativno pisanje, osnove biznisa, uvod u kognitivnu psihologiju, održivi razvoj i mnogo drugih interesantnih područja. Tečajeve kao što su ovi možete pronaći na sljedećim stranicama:

Osim toga, upis na određeni tečaj daje vam dodatnu mogućnost komunikacije s ostalim polaznicima tečaja.

Isprobajte nove recepte

Kuhanje je zasigurno još uvijek dio vaše rutine (sada možda i više nego prije). Potražite nove, zanimljive recepte koje niste do sada isprobali i naučite raditi različita jela. Ne samo da ćete uživati u novim okusima i osjetiti ponos svaki puta kada napravite nešto novo i ukusno, već ćete moći razveseliti svoje voljene novim i impresivnim jelima.

Ako nemate kod kuće kuharicu, postoje brojni recepti online. Neki od recepata s naše stranice koje preporučujemo da isprobate su sljedeći:

Za dodatnu raznolikost, možete isprobati recepte iz kuhinja diljem svijeta.

Zdrava hrana
Foto: Unsplash

Počnite učiti novi jezik

Učenje novog jezika može biti vrlo korisno za CV, ali i za snalaženje po svijetu. Osim engleskog, neki od jezika koje priča najveći broj ljudi u svijetu su mandarinski kineski, španjolski, arapski i ruski. Iskoristite ovo vrijeme usavršavajući svoj engleski ili učeći neki potpuno novi jezik.

Jezik možete naučiti kroz online tečajeve na stranicama koje smo ranije naveli ili kroz aplikacije kao što Duolingo. Osim toga, čitanje knjiga (za naprednog poznavatelja jezika) i gledanje filmova (s titlovima) na stranom jeziku također doprinosi učenju jezika.

Učite svirati novi instrument, crtati ili kreativno se izražavati na druge načine

Kreativno izražavanje kroz muzički instrument, crtanje, fotografiranje ili bilo koji drugi kreativni medij može smanjiti razinu stresa koju osjećate. Osim toga, kada pronađete medij koji vam odgovara, osjetit ćete strast i želju za kreativnim izražavanjem.

Ako već niste pronašli kreativni medij koji vam paše, pronađite instrukcije na YouTube-u za određenu aktivnost i počnite! Ako se već izražavate kreativno na određeni način, potražite napredne videe i upute kako biste nastavili usavršavati svoje kreativne vještine.

slikanje
Foto: Stockphoto Secrets

Naučite kako napraviti sapun

Ponekad je lijepo znati sam napraviti neke potrepštine. Izradom sapuna kod kuće znate točno što se nalazi u sapunu, a možete ga modificirati kako god želite – možete birati mirise, izgled, dodati igračkicu u sapun za dijete itd.

Naučite kako napraviti sapun sa sodom bikarbonom ovdje.

Naučite beauty trikove

Iako ne izlazite više vani, nemojte zaboraviti na sebe! Ako stignete ili želite, sredite se jedan dan samo za sebe kako biste si podigli raspoloženje i samopouzdanje. Možete poraditi na usavršavanju svojih tehnika šminkanja, izrade frizure ili izradi određenih beauty proizvoda. U tome vam mogu pomoći sljedeći članci:

Članak objavljen:

Izvori:

  1. Robson, D. (2020). Online learning: how to acquire new skills during lockdownThe Guardian
  2. Whitbread, L. (2020). 8 new skills to learn while in lockdown, from cooking to photographyThe Independent

Savjeti za bolju organizaciju i učenje:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu