Svjetski dan zdravlja: poduke za zdraviji život u Karlovcu, Dugoj Resi i Slunju

Svjetski dan zdravlja - poduke za zdraviji život u Karlovcu, Dugoj Resi i Slunju

Povodom Svjetskog dana zdravlja 7. travnja u Karlovcu, Slunju i Dugoj Resi održavaju se akcije poticanja građana na kontrolu zdravlja i što zdraviji život, a ove godine naglasak je na ekologiji i tjelovježbi.

Karlovačka županija, Dom zdravlja u Karlovcu, županijski Zavod za javno zdravstvo, Hitna medicina i Ustanova za zdravstvenu njegu u kući za cilj su si postavili kod što većeg broja stanovnika probuditi svijest da se prevencijom mogu otkloniti mnoga loša zdravstvena stanja.

Pročitajte članak “Kako očuvati zdravlje?“.

Nagalasak na tjelesnoj aktivnosti i ekologiji

Na karlovačkom trgu Gradskog kazališta Zorin dom zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar rekla je novinarima da je u ovogodišnjoj preventivnoj akciji naglasak stavljen na značaj fizičke aktivnosti i fizikalne terapije, ali i na ekologiju, odnosno značaj čistog zraka, vode i zemlje za očuvanje ljudskog zdravlja.  

Građani tijekom današnje mogu, kao i prijašnjim sličnim akcijama, izmjeriti šećer u krvi i krvni tlak, dobiti razne medicinske savjete o odvikavanju od pušenja, o pravilnoj prehrani, važnosti redovite tjelovježbe, kao i savjete o primjerenoj tjelesnoj težini i kako reducirati višak težine.

Pročitajte članke:

Organiziran niz akcija i poduka
FOTO: Shutterstock

Organiziran niz akcija i poduka

Posebna su mjesta predviđena za poduku, odnosno savjete trudnicama i mladim majkama o dojenju i podizanju male te predškolske djece na zdrav način, za poduku o pružanju prve pomoći, kao i o institucionalnom pružanju pomoći obiteljima sa starijim i nemoćnim članovima.

Stomatolozi su djecu iz dječjeg vrtića u Dugoj Resi podučili o važnosti higijene i dentalnog zdravlja, a u tamošnjoj bolnici održava se predavanje o prevenciji karcinoma debelog crijeva i dojki. U Slunju je akcija mjerenja šećera i krvnog tlaka.

Pročitajte članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Hrvatske izvještajne novinske agencije (HINA).

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu