Juha od kukuruza: Tri fina recepta gotova za 15 minuta

Juha od kukuruza

Juha od kukuruza je jednostavna i ukusna juha koja može biti gotova za samo 15 minuta. Ova juha se može pripremiti koristeći zamrznuti kukuruz ili kukuruz u limenci u danima kada ste u žurbi. Ako imate malo više vremena, možete kupiti i cijele svježe klipove kukuruza, skuhati ih, a potom nožem skinuti zrna s klipova.

U nastavku se nalaze tri recepta za juhu od kukuruza te će se za svakoga pronaći nešto – bilo da ste u potrazi za veganskom, krem ili ljutom juhom od kukuruza!

Juha od kukuruza i krumpira
FOTO: Shutterstock

Juha od kukuruza i krumpira

Ova kremasta juha od kukuruza i krumpira obiluje okusom i nutrijentima. Kremastu teksturu i gustoću daje krema pripremljena od indijskih oraščića.

Ova je juha pogodna za osobe koje se pridržavaju veganske prehrane ili izbjegavaju mliječne proizvode, a meni je osobno najdraža verzija juhe od kukuruza.

Sastojci:

Priprema

  1. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje te dinstajte usitnjeni luk, mrkve i celer.
  2. Nakon pet minuta dodajte usitnjeni češnjak i sve skupa još kratko propržite.
  3. Dodajte usitnjeni krumpir, kukuruz, povrtni temeljac i lovorov list.
  4. Kada juha zakuha, smanjite vatru i kuhajte 15 – 20 minuta uz povremeno miješanje.
  5. U međuvremenu pripremite kremu od indijskih oraščića. Indijske oraščiće najbolje je natopiti nekoliko sati prije kako bi krema bila što glatkija, ali možete ih i kratko potopiti u vrućoj vodi. Izblendajte indijske oraščiće s 2/3 šalice vode dok ne dobijete glatku kremu.
  6. Kada je juha gotova, umiješajte u nju kremu od indijskih oraščića. Ako želite da juha bude još kremastija, možete izvaditi dio i izblendati ga, a potom ga umiješati natrag u juhu.
  7. Dodajte sol i papar po ukusu te servirajte juhu dok je topla!
Krem juha od kukuruza
FOTO: Shutterstock

Krem juha od kukuruza

Krem juha od kukuruza šećerca idealan je comfort food koji podsjeća na zagrljaj u zdjelici. Osim što je ukusna, ova juha je i vrlo jednostavna za napraviti.

Sastojci:

  • 2 jušne žlice maslaca
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1/4 šalice usitnjenog peršina
  • 3 jušne žlice brašna
  • 2 i pol šalice mlijeka
  • 1 šalica povrtnog temeljca
  • oko 350 g kukuruza
  • 2 jušne žlice vrhnja
  • sol i papar po želji.

Priprema

  1. U loncu otopite maslac, a potom dinstajte usitnjeni luk.
  2. Nakon nekoliko minuta dodajte usitnjeni češnjak i peršin te sve još kratko propržite.
  3. Dodajte brašno i sve kratko promiješajte.
  4. Polako počnite dodavati mlijeko uz konstantno miješanje dok ne dobijete gustu juhu.
  5. Umiješajte temeljac i kukuruz i kuhajte 10-ak minuta.
  6. Pred kraj dodajte vrhnje, sol i papar po želji. Ako želite u potpunosti krem juhu, možete je izblendati štapnim mikserom.
Meksička juha od kukuruza
FOTO: Shutterstock

Meksička juha od kukuruza

Ako ste u potrazi za juhom od kukuruza s malo više karaktera, za vas je ovaj recept.

Začini u ovoj juhi podsjećaju na okuse koji dolaze iz meksičke kuhinje, što je čini idealnim za one koji traže malo drugačiji okus.

Sastojci:

Priprema

  1. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje te dinstajte usitnjeni luk.
  2. Nakon pet minuta dodajte usitnjeni češnjak i začine te sve skupa pržite još oko minutu.
  3. Dodajte kukuruz i uz povremeno miješanje pržite još nekoliko minuta.
  4. Odvojite polovicu smjese te je izblendajte s povrtnim temeljcem.
  5. Izblendani temeljac izlijte u lonac i kuhajte sve skupa oko pet minuta.
  6. Pred kraj kuhanja dodajte kiselo vrhnje, sok limete, sol i papar po želji.

Ovu juhu možete servirati s tortilla chipsom, svježe nasjeckanim jalapeño paprikama i/ili s dodatnom čajnom žličicom vrhnja.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:
  1. Sullivan, S. (2023). Vegan Potato Corn Chowder. Sarah’s Vegan Kitchen.
  2. Kylie. (2020). Mexican Street Corn Soup. Midwest Foodie.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu