Hladni prilog uz roštilj

Hladni prilog u roštilj

Vrijeme je roštilja i hladnih priloga, a među mojim receptima dosad našlo bi se zanimljivih i ukusnih hladnih priloga poput:

No, donosim vam još jedan zanimljiv prilog koji kombinira mladi krumpir, komorač i grašak, a ja sam ga nedavno poslužila upravo uz ražnjiće od seitana o kojima sam vam pisala u prethodnom tekstu.

Hladni prilog uz roštilj
Foto: Mare

Recept je jako jednostavan, sa začinima se možete igrati po vašem ukusu, a ja sam se odlučila za kumin i korijander zato što jako fino pašu uz pečeni komorač i grašak.

Sastojci:

  • 10-ak manjih mladih krumpira,
  • 200 g graška,
  • 2 glavice komorača,
  • ½ glavice luka,
  • 1 žlica maslinovog ulja,
  • ½ žličica soli,
  • ½ žličice korijandera,
  • ½ žličice kumina,
  • 5 rotkvica,
  • 1 salatni krastavac,
  • sezam (po želji).

Za dressing:

  • 200 ml veganskog jogurta,
  • 2 žlice maslinovog ulja,
  • ½ soka ocijeđenog limuna,
  • Nekoliko kockica veganskog feta sira ili začiniti solju i paprom.
Salata od krumpira, graška i komorača
Foto: Mare

Priprema

  1. Mladi krumpir skuhajte, a komorač i luk narežite na tanke ploške. Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk, grašak i komorač. Začinite ih solju, korijandrom i kuminom. Kad ste zadovoljni okusom, promiješajte u njih kuhani krumpir koji ovisno o vašim preferencijama možete narezati na ploške, kockice zgnječiti…kako god.
  2. Ostavite u frižideru da se dobro ohladi, a za to vrijeme napravite dressing tako da pomiješate sve sastojke zajedno. Njega također ostavite da se ohladi.
  3. Nasjeckajte rotkvicu i krastavac, promiješajte u zdjelu s ostalim sastojcima te prelijte dressing preko svega. Još jednom dobro promiješajte te po želji posipajte sezamom.
  4. Prilog se jede hladan, a možete ga čuvati u frižideru do 3 dana.

Dobar tek!

Više mojih recepata možete potražiti ovdje.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: Prilozi uzroštilj, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Hladni prilog uz roštilj

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.