Biljke protiv celulita: Stanite na kraj “narančinoj kori” uz ove prirodne pomoćnike

Biljke protiv celulita

Celulit, udubljeni dijelovi kože koji se često nalaze na bedrima, stražnjici i bokovima, mogu biti izvor frustracije za mnoge. Iako ne postoji čarobno rješenje za potpuno uklanjanje celulita, uključivanje određenih biljaka u vaš stil života može pomoći u njegovu smanjenju i poticanju glađe kože.

Evo koje su najbolje biljke protiv celulita.

Biljke protiv celulita

Sljedeće biljke mogu vam pomoći u borbi protiv celulita.

Gotu kola

Gotu kola je slavljena zbog svoje sposobnosti poboljšanja cirkulacije krvi i jačanja vezivnog tkiva.

Pospješujući cirkulaciju, ova biljka potiče uklanjanje toksina iz tijela, smanjujući pojavu celulita tijekom vremena.

Divlji kesten

Bogat spojem zvanim escin, ekstrakt divljeg kestena poznat je po svojim protuupalnim svojstvima. Može pomoći u smanjenju oteklina i poboljšanju cirkulacije, što ga čini učinkovitim saveznikom u borbi protiv celulita.

ekstrakt divljeg kestena poznat je po svojim protuupalnim svojstvima
FOTO: Shutterstock

Maslačak

Maslačak nije samo korov; to je moćna biljka bogata vitaminima i mineralima. Njegova diuretska svojstva pomažu u izbacivanju viška tekućine iz tijela, smanjujući nadutost i pojavu celulita.

Kleka

Bobice kleke cijenjene su zbog svoje sposobnosti detoksikacije. Stimuliraju limfni sustav, pomažu u eliminaciji toksina i smanjuju zadržavanje tekućine, a sve to doprinosi stvaranju celulita.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba poznata je po svojim antioksidativnim svojstvima koja pomažu u zaštiti stanica od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Osim toga, poboljšava protok krvi i cirkulaciju te pomaže u smanjenju celulita.

Ekstrakt sjemenki grožđa

Bogat proantocijanidinima, ekstrakt sjemenki grožđa jača krvne žile i pospješuje cirkulaciju. Poboljšanjem protoka krvi, pomaže smanjiti pojavu celulita i potiče zdraviju kožu.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je prepun antioksidansa zvanih katehini, koji imaju protuupalna svojstva. Pijenje zelenog čaja ili njegova lokalna primjena mogu pomoći smanjiti pojavu celulita poboljšavajući protok krvi i smanjujući upalu.

Komorač

Komorač sadrži spojeve koji pomažu u razgradnji masnih naslaga ispod kože, što ga čini dragocjenom biljkom u borbi protiv celulita. Također djeluje kao diuretik, tj. pomaže u eliminaciji viška tekućine.

Đumbir

Đumbir je poznat po svojim svojstvima zagrijavanja, zbog čega može poboljšati cirkulaciju i potaknuti razgradnju masnih stanica. Uključivanje đumbira u vašu prehranu ili lokalna uporaba mogu pomoći u smanjenju pojave celulita.

Eterično ulje ružmarina poznato je po svojem stimulativnom djelovanju na cirkulaciju i limfnu drenažu
FOTO: Shutterstock

Ružmarin

Eterično ulje ružmarina poznato je po svojem stimulativnom djelovanju na cirkulaciju i limfnu drenažu. Masaža zahvaćenih područja razrijeđenim uljem ružmarina može pomoći u smanjenju zadržavanja tekućine i poboljšati izgled kože.

Kopriva

Korijen i list koprive neizostavni su sastojci čajeva za mršavljenje, čišćenje organizma i pospješivanje cirkulacije. Ovim procesom iz tijela izbacuje se višak tekućine nakupljen u masnim naslagama – celulit.

Bazga

Cvjetovi bazge djeluju kao diuretik i jačaju imunitet. Njihovo djelovanje savršeno je usklađeno s čajnim mješavinama koje pomažu u detoksikaciji i mršavljenju, čime uz skidanje kilograma čuvamo i jačamo imunitet.

Borovnica

Borovnice spadaju u najbolje biljke protiv celulita jer pospješuju cirkulaciju. Eterično ulje dobiveno od borovnice nalazi se praktički u svakom ulju za masažu i kremi protiv celulita.

Alge

Morske alge pokazale su se vrlo uspješne u liječenju i prevenciji celulita, često se koriste u kombinaciji s glinom. Pospješuju cirkulaciju, potkožnu prokrvljenost, potiču razgradnju masti i uklanjaju nakupljenu vodu u tkivima. Sadrže sastojke koji djeluju kao antioksidansi koji sprječavaju starenje kože i štite je od slobodnih radikala.

Bršljan

Dok je bršljan poznat po svojim svojstvima ekspektoransa, sve se više koristi u borbi protiv celulita zbog hederasaponina. Ovi spojevi pokazuju izvrsne učinke na vene, inhibirajući enzime elastazu i hijaluronidazu, čime olakšavaju proizvodnju elastina, što pomaže boljoj izgradnji potkožnog tkiva. Hederin je odgovoran za zaštitu krvnih žila i smanjenje njihove propusnosti.

Pomaže u apsorpciji celulitnog edema koji se javlja u početnim fazama razvoja celulita. Ovo svojstvo je ključno u liječenju celulita. Pripravci na bazi bršljana znanstveno su dokazani i opravdavaju svoju primjenu te su pogodni i za osobe s problemima vena.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu