Eterično ulje lavande – upotreba

ulje lavande

Eterično ulje lavande je jedno od najcjenjenijih i najčešće korištenih ulja u aromaterapiji. Provjerite kako ga sve možete koristiti i koje su dobrobiti eteričnog ulja lavande.

Za opuštanje mišića

Topla kupka, u koju je dodano desetak kapi eteričnog ulja lavande, opušta umorne mišiće.

Za osvježavanje zraka u prostorijama

Napravite sami prirodni osvježivač zraka, u koji ćete dodati eterično ulje lavande (uputstvo za pripremu pogledajte na: Prirodni i neodoljivi mirisi za vaš dom). Eterično ulje lavande ima antibakterijska svojstva te će dezinficirati prostoriju, a ujedno odvraća komarce i druge insekte iz prostorije.

Prirodna zaštita protiv komaraca

Eterično ulje lavande prirodna je zaštita od komaraca. Nanesite nekoliko kapi ulja od lavande na čelo, vrat i dlanove, prije izlaska iz doma ili odlaska u prirodu.

Za kožu sklonu aknama

Eterično ulje lavande je jedno od naučinkovitijih ulja u tretiranju akni (sprječava razmnožavanje bakterija koje uzrokuju nastanak akni i pomaže u balansiranju lučenja sebuma, koji začepljuje pore kože lica.

Za opuštanje umornih stopala

Eterično ulje lavande opušta umorna stopala te odstranjuje neugodne mirise (uputstvo za pripremu kupke za stopala s eteričnim uljem od lavande pogledajte na: Prirodne opuštajuće kupke za stopala

Za ublažavanje menstrualnih tegoba

Umasirajte nekoliko kapi etričnog ulja na donji dio abdomena ili položite oblog s toplom vodom (na koji ste prethodno nakapali nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande).

Za reduciranje stresa

Ako ste pod stresom, nervozni i uznemireni, nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande na papirnatu maramicu ili na komadić vate i prislonite na nosnice. Dišite duboko i promatrajte kako miris lavande djeluje opuštajuće na vašu psihu.

Članak uređen:

Ocijenite članak

3.71 / 5   14

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: eterično ulje lavande, ulje lavande, Lavanda, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Eterično ulje lavande – upotreba

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.